[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره مجله :: شماره جاری :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
بانک‌ها و نمایه‌ها::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
اخلاق در پژوهش::
برای داوران::
تسهیلات پایگاه::
تماس با ما::
هوش مصنوعی::
::
Basic and Clinical Biochemistry and Nutrition
..
DOAJ
..
CINAHL
..
EBSCO
..
IMEMR
..
ISC
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
enamad
..
:: ::
برگشت به فهرست مقالات برگشت به فهرست نسخه ها
تأثیر مکمل سازی زعفران و تمرین استقامتی بر غلظت لاکتات دهیدروژناز، ویتامین D و علائم بالینی در بیماران سرپایی مبتلا به کرونا ویروس
فاطمه حلال خور ، آمنه پوررحیم قورقچی* ، معرفت سیاهکوهیان
دانشگاه محقق اردبیلی ، amenehpoorrahim@yahoo.com
چکیده:   (82 مشاهده)
مقدمه: بیماری کووید19 یک بیماری نوپدید در دنیا محسوب می‌شود که علائم بالینی آن شامل تب، خستگی و سرفههای مکرر می‌باشد. از این رو فعالیت بدنی با کاهش عوامل خطرزا، همچنین زعفران با خواص ضدالتهابی و آنتی‌اکسیدانی به عنوان راهکارهای ضدالتهابی و یک داروی گیاهی سنتی برای درمان ســرفه و بهبود سرعت تنفس استفاده می‌شود. بنابراین هدف از پژوهش حاضر، بررسی تأثیر مکمل‌سازی زعفران و تمرین استقامتی بر غلظت لاکتات دهیدروژناز، ویتامینD و علائم بالینی در بیماران سرپایی مبتلا به کرونا ویروس می‌باشد.
روش کار:  تحقیق حاضر در قالب یک مطالعه تجربی و با رضایتنامه آگاهانه کتبی انجام شد. جامعه آماری این پژوهش کلیه بیماران سرپایی مبتلا به کووید19 مراجعه کننده از بهمن ماه 1400 تا اردیبهشت 1401 به مرکز بهداشت شهر کشکسرای که 36 نفر به صورت تصادفی انتخاب شدند. فرضیه­های تحقیق با استفاده از نرم‌افزار SPSS  در سطح معنی­داری 05/0>P با استفاده از آزمون آنالیز واریانس (ANOVA) با اندازه­گیری­های مکرر با عامل بین­گروهی بررسی شدند.
یافته ها: نتایج نشان‌داد‌که فعالیت‌استقامتی و مکمل‌سازی زعفران باعث کاهش معنی‌داری در سطوح لاکتات‌دهیدروژناز شد(05/0P). نتایج نشان داد که بین مراحل اندازه‌گیری  و گروه در سرعت تنفس اثر تعاملی وجود ندارد اما تفاوت­هایی طی مراحل اندازه­گیری مشاهده‌شده‌است(000/0p=). همچنین تفاوت‌های درون گروهی، بین گروهی و اثر تعاملی در متغیرهای سرفه و ویتامینD  وجود ندارد. (05/0P).
نتیجه گیری: بنابراین براساس این مطالعه امکان استفاده از زعفران به‌عنوان یک روش درمانی کمکی و همچنین فعالیت ورزشی منظم که با افزایش ایمنی بدن به کنترل عوامل بیماری‌زا ازجمله کووید-19 کمک می‌کند.
 
واژه‌های کلیدی: تمرین، زعفران، کروناویروس، لاکتات دهیدروژناز، ویتامین D
     
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1403/12/4 | ویرایش نهایی: 1404/2/31 | پذیرش: 1404/2/31
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print



Creative Commons License
This open access journal is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial ۴.۰ International License. CC BY-NC ۴. Design and publishing by Kashan University of Medical Sciences.
Copyright ۲۰۲۳© Feyz Medical Sciences Journal. All rights reserved.
برگشت به فهرست مقالات برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علوم پزشکی فیض Feyz Medical Sciences Journal
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 44 queries by YEKTAWEB 4710