[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره مجله :: شماره جاری :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
بانک‌ها و نمایه‌ها::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
اخلاق در پژوهش::
برای داوران::
تسهیلات پایگاه::
تماس با ما::
::
Biochemistry and Nutrition in Metabolic Diseases
..
DOAJ
..
CINAHL
..
EBSCO
..
IMEMR
..
ISC
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
enamad
..
:: ::
برگشت به فهرست مقالات برگشت به فهرست نسخه ها
اثر محافظتی دانه چیا (Salvia hispanica) در آسیب های اکسیداتیو ناشی از بنزوپیرن در موش
پوریا ریاضی ، مریم کریمی دهکردی ، محسن جعفریان دهکردی
گروه علوم درمانگاهی، دانشکده دامپزشکی، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد، ایران. ، ma_karimivet58@yahoo.com
چکیده:   (136 مشاهده)
زمینه و هدف: بنزوپیرن یک سرطان‌زای محیطی شناخته شده است که باعث استرس اکسیداتیو، التهاب و سایر عوارض متابولیک می‌شود. در مطالعه حاضر، اثرات درمانی دانه چیا در برابر آسیب اکسیداتیو ناشی از بنزوپیرن در موش‌ بررسی گردید.
روش­ها: 55 سر موش سوری نر به 11 گروه 5 تایی تقسیم شدند. گروه اول تا سوم به ترتیب به عنوان کنترل منفی (غذای عادی)، روغن زیتون (حلال بنزوپیرن) و کنترل مثبت (بنزوپیرن) استفاده شد. بنزوپیرن (75 میلی گرم بر کیلوگرم) به مدت 4 هفته از طریق گاواژ با روغن زیتون خورانده شد. گروه چهارم و پنجم، مربوط به مصرف ویتامین E (250 میلی گرم بر کیلوگرم از طریق گاواژ) به تنهایی و همراه با بنزوپیرن بود. سه گروه دیگر به ترتیب روزانه دانه چیا در دوزهای 10، 20 و 30 درصد وزنی/وزنی به صورت خوراکی دریافت کردند. به سه گروه‌ مداخله، دانه چیا در دوزهای بالا به همراه بنزوپیرن به مدت 4 هفته داده شد.
یافته­ها: تجویز بنزوپیرن باعث القای سمیت اکسیداتیو می شود که با کاهش معنی دار TAC و SOD مشهود است. این تغییرات به طور قابل توجهی در گروه تحت درمان با دوزهای بالای دانه چیا بهبود یافت. درحالیکه تیمار با ویتامین E قادر به اصلاح استرس اکسیداتیو ناشی از بنزوپیرن نشد.  نتیجه­گیری: نتایج نشان داد که دانه چیا به دلیل غنی بودن از ترکیبات فنولی، دارای خواص آنتی اکسیدانی کارآمدی است که نقش مهمی در برابر سمیت اکسیداتیو ناشی از بنزوپیرن ایفا می کند که حتی می تواند در حیوانات آزمایشگاهی بهتر از ویتامین E عمل کند.
 
واژه‌های کلیدی: آنتی اکسیدان ها، استرس اکسیداتیو، بنزوپیرن، دانه چیا، موش، ویتامین E
     
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1402/11/7 | ویرایش نهایی: 1403/4/3 | پذیرش: 1403/4/3
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print



Creative Commons License
This open access journal is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial ۴.۰ International License. CC BY-NC ۴. Design and publishing by Kashan University of Medical Sciences.
Copyright ۲۰۲۳© Feyz Medical Sciences Journal. All rights reserved.
برگشت به فهرست مقالات برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علوم پزشکی فیض Feyz Medical Sciences Journal
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 46 queries by YEKTAWEB 4657