[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره مجله :: شماره جاری :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
بانک‌ها و نمایه‌ها::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
اخلاق در پژوهش::
برای داوران::
تسهیلات پایگاه::
تماس با ما::
::
Basic and Clinical Biochemistry and Nutrition
..
DOAJ
..
CINAHL
..
EBSCO
..
IMEMR
..
ISC
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
enamad
..
:: دوره 16، شماره 7 - ( ضميمه 1391 ) ::
جلد 16 شماره 7 صفحات 624-623 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی اثر جیوه بر قابلیت اکسید پذیری لیپیدهای سرم در خارج بدن
فرنگیس غلامی ، علی اسکندری ، شهاب الدین اسدی ، جواد زوار رضا ، بمانعلی جلالی خان آبادی
دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد ، f.gholami201025@yahoo.com
چکیده:   (6981 مشاهده)

سابقه و هدف: جیوه نوعی فلز سنگین و از جمله آلاینده های محیطی است که از طریق خوردن ماهی و پر کردن دندان به بدن وارد می شود. این عنصر عامل ایجاد بیماری های مختلف و از جمله بیماری های قلبی عروقی در انسان می باشد. در این تحقیق تاثیر جیوه بر قابلیت اکسید پذیری لیپیدهای سرم مورد بررسی قرار گرفت.

مواد و روش ها: در این مطالعه تجربی مخلوطی از سرم افراد سالم تهیه شده و به 6 قسمت مساوی تقسیم شد. غلظت جیوه در 5 نمونه به 20، 30، 50، 200 و700 نانومولار رسانده شده و نمونه آخر به عنوان شاهد در نظر گرفته شد. نمونه ها به مدت 24 ساعت در C°37 انکوبه شده و با افزودن مس، اکسیداسیون لیپیدهای سرم القا شد. فرآیند اکسیداسیون با تعیین جذب نمونه ها در طول موج 245 نانومتر پیگیری شد. پارامترهای اکسیدپذیری از جمله زمان تاخیر، بالاترین سرعت و تجمع ترکیبات حاصل از اکسیداسیون محاسبه شد.

نتایج: زمان تاخیر در تمامی غلظت های مورد آزمایش 20، 30، 50، 200 و 700 نانومولار به ترتیب 95/0±7/18، 57/0±5/18، 57/0±5/18، 9/2±2/24، 7/2±7/14 نسبت به کنترل (4/2±33) کاهش و بالاترین سرعت در غلظت nm700 (2/1±7/43) نسبت به کنترل (15/1±40) افزایش یافت (05/0>P).

نتیجه گیری: مطالعه حاضر نشان می دهد که جیوه در تمامی غلظت ها، چه قابل تحمل و چه سمی باعث تسریع اکسیداسیون لیپیدهای سرم شده و با توجه به راه های انتقال آن بایستی توجه ویژه ای به این فلز کرد.

واژه‌های کلیدی: جیوه، قابلیت اکسیدپذیری لیپید، سرم
متن کامل [PDF 106 kb]   (1238 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: medicine, paraclinic
دریافت: 1391/12/9 | انتشار: 1391/12/25
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Gholami F, Eskandarei A, Asadi S, Zavar Reza J, Jalali-khanabadi B. The effect of Mercury on in-vitro serum lipid oxidizability. Feyz 2013; 16 (7) :623-624
URL: http://feyz.kaums.ac.ir/article-1-1775-fa.html

غلامی فرنگیس، اسکندری علی، اسدی شهاب الدین، زوار رضا جواد، جلالی خان آبادی بمانعلی. بررسی اثر جیوه بر قابلیت اکسید پذیری لیپیدهای سرم در خارج بدن . مجله علوم پزشکی فيض. 1391; 16 (7) :623-624

URL: http://feyz.kaums.ac.ir/article-1-1775-fa.html



Creative Commons License
This open access journal is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial ۴.۰ International License. CC BY-NC ۴. Design and publishing by Kashan University of Medical Sciences.
Copyright ۲۰۲۳© Feyz Medical Sciences Journal. All rights reserved.
دوره 16، شماره 7 - ( ضميمه 1391 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علوم پزشکی فیض Feyz Medical Sciences Journal
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 46 queries by YEKTAWEB 4645