[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره مجله :: شماره جاری :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
بانک‌ها و نمایه‌ها::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
اخلاق در پژوهش::
برای داوران::
تسهیلات پایگاه::
تماس با ما::
::
Basic and Clinical Biochemistry and Nutrition
..
DOAJ
..
CINAHL
..
EBSCO
..
IMEMR
..
ISC
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
enamad
..
:: دوره 23، شماره 5 - ( دوماه نامه 1398 ) ::
جلد 23 شماره 5 صفحات 534-528 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی فعالیت ضدّباکتریایی نانوذرّه اکسید روی بر سویه های استاندارد و جدایه اشریشیا کلی و لیستریا مونوسیتوژنز از موادغذایی
زهرا درگاهی ، علیرضا پرتوآذر ، شیما ندافی ، محمد مهدی سلطان دلال
مرکز تحقیقات میکروبیولوژی مواد غذایی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران ، msoltandallal@gmail.com
چکیده:   (2299 مشاهده)
سابقه و هدف: به ­دلیل نیاز روزمره انسان به موادغذایی هرگونه تغییر در کیفیت و کمیت موادغذایی تأثیر بسزایی در بهداشت و سلامت جامعه خواهد داشت. زدودن آلودگی ­های میکروبی از موادغذایی در هر یک از مراحل تولید، نگهداری و عرضه موادغذایی قابل‌اهمیت است. در این تحقیق، اثرات ضدّباکتریایی نانوذرّه اکسید روی بر دو باکتری اشریشیا کلی و لیستریا مونوسیتوژنز مورد بررسی قرار گرفت.
مواد و روش­ ها: در این مطالعه تجربی، نانوذرّه اکسید روی از زئولیت تهیه شد و مقدار آن بااستفاده از دستگاه فلورسانس اشعه ایکس (X-Ray Fluorescence) در آزمایشگاه دانشگاه تربیت­ مدرس تعیین شد. حداقل غلظت مهارکنندگی رشد (MIC) و حداقل غلظت باکتری‌کشی (MBC) نانوذرّه اکسید روی بااستفاده از روش دیسک­ گذاری تعیین شد.
نتایج: براساس نتایج این بررسی، مقدار MIC نانوذرّه اکسید روی برای همه­ ی باکتری ­های مورد آزمایش 4 میلی­ گرم بر میلی­ لیتر و مقادیر MBC این ماده برای سویه استاندارد و جدایه اشریشیا کلی به­ ترتیب برابر با 4 و 8 میلی­ گرم بر میلی ­لیتر و برای سویه استاندارد و جدایه لیستریا مونوسیتوژنز 4 میلی ­گرم بر میلی ­لیتر محاسبه شد.
نتیجه­ گیری: مطالعه حاضر نشان داد که ﻧﺎﻧﻮ­ذرّات اﻛﺴﻴﺪ روی می­ توانند به ­عنوان یک ﻋﺎﻣﻞ ﺑﺎزدارﻧﺪه در ﻣﻘﺎﺑﻞ ﭘﺎﺗﻮژن­ﻫﺎی ﻣﻮادﻏﺬایی در ﺑﺴﺘﻪ­ﺑﻨﺪی و ﻧﮕﻬﺪاری ﻣﻮادﻏﺬایی ﻣﻮرداﺳﺘﻔﺎده ﻗﺮار ﮔﻴﺮﻧﺪ و از آلودگی آن­ها ﺟﻠﻮﮔﻴﺮی ﻛﻨﻨﺪ.
واژه‌های کلیدی: نانوذرّه، اکسید روی، اشریشیا کلی، لیستریا مونوسیتوژنز، ضدّباکتریایی
متن کامل [PDF 279 kb]   (1243 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1398/3/9 | ویرایش نهایی: 1398/10/2 | پذیرش: 1398/7/13 | انتشار: 1398/9/25
فهرست منابع
1. Bahmanabadi R, Khalili MB, Soltan Dallal MM. The Study of Enteropathogenic Escherichia Coli Prevalence by PCR Method in Under-5-Year-Old Children’s Diarrheal Samples Caused by the Country’s Food. Payavard-e-Salamat 2017; 11(6): 715-22. [in Persian]
2. Murphy HM, Payne SJ, Gagnon GA. Sequential UV-and chlorine-based disinfection to mitigate Escherichia coli in drinking water biofilms. Water Res 2008; 42(8-9): 2083-92.
3. Tosa K, Hirata T. Photoreactivation of enterohemorrhagic Escherichia coli following UV disinfection. Water Res 1999; 33(2): 361-6.
4. Hof H, Nichterlein T, Lampidis R, Wecke J. Listeria dispose of many facettes. Biotest Bull 1998; 6: 21-3.
5. Aguado V, Vitas AL, Garcia-Jalon I. characterization of listeria monocytogenes and listeria innocua from a vegetable processing plant by RAPD and REA. Int J Food Microbial 2004; 90(3): 341-7.
6. Hoseinzadeh E, Samargandi MR, Alikhani MY, Roshanaei GH, Asgari GH. Antimicrobial Efficacy of Zinc Oxide Nanoparticles Suspension Against Gram Negative and Gram Positive Bacteria. Iran J Health Environ 2012; 5(3): 463-74. [in Persian]
7. Caratto V, Ball L, Sanguineti E, Insorsi A, Firpo I, Alberti S, et al. Antibacterial activity of standard and N-doped titanium dioxide-coated endotracheal tubes: an in vitro study. Rev Bras Ter Intensiva 2017; 29(1): 55-62
8. Kolodziejczak A, Jesionowski T. Zinc oxide from synthesis to application. Materials 2014; 7(4): 2833-81.
9. Ketabchi M, Iessazadeh Kh, Massiha A. Evaluate the inhibitory activity of ZnO nanoparticles against standard strains and isolates of Staphylococcus aureus and Escherichia coli isolated from food samples. JFM 2017; 4(1): 63-74.
10. Sawai J, Yoshikawa T. Quantitative evaluation of antifungal activity of metallic oxide powders (MgO, CaO and ZnO) by an indirect conductimetric assay. J Appl Microbiol 2004; 96: 803-9.
11. Makhluf S, Dror R, Nitzan Y, Abramovich Y, Jelinek R, Gedanken A. Microwave-Assisted Synthesis of Nanocrystalline MgO and Its Use as a Bacteriocide. Adv Funct Mater 2005; 15: 1708-15.
12. Alswat AA, Ahmad MB, Saleh TA, Hussein MZB, Ibrahim NA. Effect of zinc oxide amounts on the properties and antibacterial activities of zeolite/zinc oxide nanocomposite. Mater Sci Eng C Mater Biol Appl 2016; 68: 505-11.
13. Azam A, Ahmed AS, Oves M, Khan MS, Habib SS, Memic A. Antimicrobial activity of metal oxide nanoparticles against Gram-positive and Gram-negative bacteria: a comparative study. Int J Nanomedicine 2012; 7: 6003.
14. Mohammadbeigi P, Sodagar M, Mazandarani M, Hoseini Ss. An Investigation of Antibacterial Activity of Zno Nanoparticle on Streptoccocus Iniae and Escheria Coli. Qom Univ Med Sci J 2016; 10(5): 55-63. [in Persian]
15. Gunalan S, Sivaraj R, Rajendran V. Green synthesized ZnO nanoparticles against bacterial and fungal pathogens, Progress in Natural Science. Materials Int 2012; 22(6): 695–702.
16. Parish M. Orange juice quality after treatment by ZnO nanoparticle or thermal pasteurization isostatic high pressure, 2011. Lwt 1998; 31: 439-42.
17. Adams LK, Lyon DY, Alvarez PJJ. Comparative ecotoxicity of nanoscale TiO2, SiO2, and ZnO water suspensions. Watter Res 2006; 40: 3527-32.
18. Hosseini SS, Mohammadi SH, Joshagani HR, Eskandari M. Colorimetric MTT assessment of antifungal activity of ZnO nanowires against candida dubliensis bioflm. Jondishapur Med Sci 2013; 12(1): 69-80. [in Persian]
19. Zhang H, Chen G. Potent antimicrobial activity of Ag/TiO2 nanocomposite powder synthesized by a one-pot sol-gel method. Environ. Sci Technol 2009; 43: 2905–10.
20. Sinha R, Karan R, Sinha A, Khare SK. Interaction and nanotoxic effect of ZnO and Ag nanoparticles on mesophilic and halophilic bacterial cells. Bioresour Technol 2011; 2: 1516-20.
21. Reddy KM, Feris K, Bell J, Wingett DG, Hanley C, Punnoose A. Selective toxicity of zinc oxide nanoparticles to prokaryotic and eukaryotic systems. Appl Phys Lett 2007; 90(213902): 2139021-3.
22. Gunalan S, Sivaraj R, Rajendran V. Green synthesized ZnO nanoparticles against bacterial and fungal pathogens, Progress in Natural Science. Materials Intl 2012; 22(6): 695–702.
23. Ramani M, Ponnusamy S, Muthamizhchelvan C. From zinc oxide nanoparticles to microflowers: A study of growth kinetics and biocidal activity. Materials Sci Engineering 2012; 32(8): 2381-89.
24. Seil JT, Webster TJ. Reduced Staphylococcus aureus proliferation and biofilm formation on zinc oxide, nanoparticle PVC composite surfaces. Acta Biomater 2011; 7(6): 2579-84.
25. Ma J, Liu J, Bao Y, Zhu Z, Wang X, Zhang J. Synthesis of large-scale uniform mulberry-like ZnO particles with microwave hydrothermal method and its antibacterial property. Ceramics Int 2013; 39(3): 2803-10.
26. Liu Y, He L, Mustapha A, Li H, Hu Z, Lin M. Antibacterial activities of zinc oxide nanoparticles against Escherichia coli O157: H7. J Applied Microbiol 2009; 107(4): 1193-201.
27. Handy R, von der Kammer F, Lead J, Hassellov M, Owen R, Crane M. The ecotoxicology and chemistry of manufactured Nanoparticles. Ecotoxicology 2008; 17(4): 287-314.
28. Ostrowski AD, Martin T, Conti J, Hurt I, Harthorn BH. Nanotoxicology: Characterizing the scientific literature, 2000-2007. J Nanopart Res 2009; 11(2): 251-57.
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Dargahi Z, Partoazar A R, Naddafi S, Soltan-Dallal M M. Antibacterial activity of zinc oxide nanoparticles on standard strains and isolates of Escherichia coli and Listeria monocytogenes from food. Feyz 2019; 23 (5) :528-534
URL: http://feyz.kaums.ac.ir/article-1-3886-fa.html

درگاهی زهرا، پرتوآذر علیرضا، ندافی شیما، سلطان دلال محمد مهدی. بررسی فعالیت ضدّباکتریایی نانوذرّه اکسید روی بر سویه های استاندارد و جدایه اشریشیا کلی و لیستریا مونوسیتوژنز از موادغذایی. مجله علوم پزشکی فيض. 1398; 23 (5) :528-534

URL: http://feyz.kaums.ac.ir/article-1-3886-fa.html



Creative Commons License
This open access journal is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial ۴.۰ International License. CC BY-NC ۴. Design and publishing by Kashan University of Medical Sciences.
Copyright ۲۰۲۳© Feyz Medical Sciences Journal. All rights reserved.
دوره 23، شماره 5 - ( دوماه نامه 1398 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علوم پزشکی فیض Feyz Medical Sciences Journal
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 46 queries by YEKTAWEB 4645