[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره مجله :: شماره جاری :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 23، شماره 5 - ( دوماه نامه 1398 ) ::
جلد 23 شماره 5 صفحات 534-528 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی فعالیت ضدّباکتریایی نانوذرّه اکسید روی بر سویه های استاندارد و جدایه اشریشیا کلی و لیستریا مونوسیتوژنز از موادغذایی
زهرا درگاهی ، علیرضا پرتوآذر ، شیما ندافی ، محمد مهدی سلطان دلال*
مرکز تحقیقات میکروبیولوژی مواد غذایی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران ، msoltandallal@gmail.com
چکیده:   (2077 مشاهده)
سابقه و هدف: به ­دلیل نیاز روزمره انسان به موادغذایی هرگونه تغییر در کیفیت و کمیت موادغذایی تأثیر بسزایی در بهداشت و سلامت جامعه خواهد داشت. زدودن آلودگی ­های میکروبی از موادغذایی در هر یک از مراحل تولید، نگهداری و عرضه موادغذایی قابل‌اهمیت است. در این تحقیق، اثرات ضدّباکتریایی نانوذرّه اکسید روی بر دو باکتری اشریشیا کلی و لیستریا مونوسیتوژنز مورد بررسی قرار گرفت.
مواد و روش­ ها: در این مطالعه تجربی، نانوذرّه اکسید روی از زئولیت تهیه شد و مقدار آن بااستفاده از دستگاه فلورسانس اشعه ایکس (X-Ray Fluorescence) در آزمایشگاه دانشگاه تربیت­ مدرس تعیین شد. حداقل غلظت مهارکنندگی رشد (MIC) و حداقل غلظت باکتری‌کشی (MBC) نانوذرّه اکسید روی بااستفاده از روش دیسک­ گذاری تعیین شد.
نتایج: براساس نتایج این بررسی، مقدار MIC نانوذرّه اکسید روی برای همه­ ی باکتری ­های مورد آزمایش 4 میلی­ گرم بر میلی­ لیتر و مقادیر MBC این ماده برای سویه استاندارد و جدایه اشریشیا کلی به­ ترتیب برابر با 4 و 8 میلی­ گرم بر میلی ­لیتر و برای سویه استاندارد و جدایه لیستریا مونوسیتوژنز 4 میلی ­گرم بر میلی ­لیتر محاسبه شد.
نتیجه­ گیری: مطالعه حاضر نشان داد که ﻧﺎﻧﻮ­ذرّات اﻛﺴﻴﺪ روی می­ توانند به ­عنوان یک ﻋﺎﻣﻞ ﺑﺎزدارﻧﺪه در ﻣﻘﺎﺑﻞ ﭘﺎﺗﻮژن­ﻫﺎی ﻣﻮادﻏﺬایی در ﺑﺴﺘﻪ­ﺑﻨﺪی و ﻧﮕﻬﺪاری ﻣﻮادﻏﺬایی ﻣﻮرداﺳﺘﻔﺎده ﻗﺮار ﮔﻴﺮﻧﺪ و از آلودگی آن­ها ﺟﻠﻮﮔﻴﺮی ﻛﻨﻨﺪ.
واژه‌های کلیدی: نانوذرّه، اکسید روی، اشریشیا کلی، لیستریا مونوسیتوژنز، ضدّباکتریایی
متن کامل [PDF 279 kb]   (1104 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1398/3/9 | ویرایش نهایی: 1398/10/2 | پذیرش: 1398/7/13 | انتشار: 1398/9/25
فهرست منابع
1. Bahmanabadi R, Khalili MB, Soltan Dallal MM. The Study of Enteropathogenic Escherichia Coli Prevalence by PCR Method in Under-5-Year-Old Children’s Diarrheal Samples Caused by the Country’s Food. Payavard-e-Salamat 2017; 11(6): 715-22. [in Persian]
2. Murphy HM, Payne SJ, Gagnon GA. Sequential UV-and chlorine-based disinfection to mitigate Escherichia coli in drinking water biofilms. Water Res 2008; 42(8-9): 2083-92.
3. Tosa K, Hirata T. Photoreactivation of enterohemorrhagic Escherichia coli following UV disinfection. Water Res 1999; 33(2): 361-6.
4. Hof H, Nichterlein T, Lampidis R, Wecke J. Listeria dispose of many facettes. Biotest Bull 1998; 6: 21-3.
5. Aguado V, Vitas AL, Garcia-Jalon I. characterization of listeria monocytogenes and listeria innocua from a vegetable processing plant by RAPD and REA. Int J Food Microbial 2004; 90(3): 341-7.
6. Hoseinzadeh E, Samargandi MR, Alikhani MY, Roshanaei GH, Asgari GH. Antimicrobial Efficacy of Zinc Oxide Nanoparticles Suspension Against Gram Negative and Gram Positive Bacteria. Iran J Health Environ 2012; 5(3): 463-74. [in Persian]
7. Caratto V, Ball L, Sanguineti E, Insorsi A, Firpo I, Alberti S, et al. Antibacterial activity of standard and N-doped titanium dioxide-coated endotracheal tubes: an in vitro study. Rev Bras Ter Intensiva 2017; 29(1): 55-62
8. Kolodziejczak A, Jesionowski T. Zinc oxide from synthesis to application. Materials 2014; 7(4): 2833-81.
9. Ketabchi M, Iessazadeh Kh, Massiha A. Evaluate the inhibitory activity of ZnO nanoparticles against standard strains and isolates of Staphylococcus aureus and Escherichia coli isolated from food samples. JFM 2017; 4(1): 63-74.
10. Sawai J, Yoshikawa T. Quantitative evaluation of antifungal activity of metallic oxide powders (MgO, CaO and ZnO) by an indirect conductimetric assay. J Appl Microbiol 2004; 96: 803-9.
11. Makhluf S, Dror R, Nitzan Y, Abramovich Y, Jelinek R, Gedanken A. Microwave-Assisted Synthesis of Nanocrystalline MgO and Its Use as a Bacteriocide. Adv Funct Mater 2005; 15: 1708-15.
12. Alswat AA, Ahmad MB, Saleh TA, Hussein MZB, Ibrahim NA. Effect of zinc oxide amounts on the properties and antibacterial activities of zeolite/zinc oxide nanocomposite. Mater Sci Eng C Mater Biol Appl 2016; 68: 505-11.
13. Azam A, Ahmed AS, Oves M, Khan MS, Habib SS, Memic A. Antimicrobial activity of metal oxide nanoparticles against Gram-positive and Gram-negative bacteria: a comparative study. Int J Nanomedicine 2012; 7: 6003.
14. Mohammadbeigi P, Sodagar M, Mazandarani M, Hoseini Ss. An Investigation of Antibacterial Activity of Zno Nanoparticle on Streptoccocus Iniae and Escheria Coli. Qom Univ Med Sci J 2016; 10(5): 55-63. [in Persian]
15. Gunalan S, Sivaraj R, Rajendran V. Green synthesized ZnO nanoparticles against bacterial and fungal pathogens, Progress in Natural Science. Materials Int 2012; 22(6): 695–702.
16. Parish M. Orange juice quality after treatment by ZnO nanoparticle or thermal pasteurization isostatic high pressure, 2011. Lwt 1998; 31: 439-42.
17. Adams LK, Lyon DY, Alvarez PJJ. Comparative ecotoxicity of nanoscale TiO2, SiO2, and ZnO water suspensions. Watter Res 2006; 40: 3527-32.
18. Hosseini SS, Mohammadi SH, Joshagani HR, Eskandari M. Colorimetric MTT assessment of antifungal activity of ZnO nanowires against candida dubliensis bioflm. Jondishapur Med Sci 2013; 12(1): 69-80. [in Persian]
19. Zhang H, Chen G. Potent antimicrobial activity of Ag/TiO2 nanocomposite powder synthesized by a one-pot sol-gel method. Environ. Sci Technol 2009; 43: 2905–10.
20. Sinha R, Karan R, Sinha A, Khare SK. Interaction and nanotoxic effect of ZnO and Ag nanoparticles on mesophilic and halophilic bacterial cells. Bioresour Technol 2011; 2: 1516-20.
21. Reddy KM, Feris K, Bell J, Wingett DG, Hanley C, Punnoose A. Selective toxicity of zinc oxide nanoparticles to prokaryotic and eukaryotic systems. Appl Phys Lett 2007; 90(213902): 2139021-3.
22. Gunalan S, Sivaraj R, Rajendran V. Green synthesized ZnO nanoparticles against bacterial and fungal pathogens, Progress in Natural Science. Materials Intl 2012; 22(6): 695–702.
23. Ramani M, Ponnusamy S, Muthamizhchelvan C. From zinc oxide nanoparticles to microflowers: A study of growth kinetics and biocidal activity. Materials Sci Engineering 2012; 32(8): 2381-89.
24. Seil JT, Webster TJ. Reduced Staphylococcus aureus proliferation and biofilm formation on zinc oxide, nanoparticle PVC composite surfaces. Acta Biomater 2011; 7(6): 2579-84.
25. Ma J, Liu J, Bao Y, Zhu Z, Wang X, Zhang J. Synthesis of large-scale uniform mulberry-like ZnO particles with microwave hydrothermal method and its antibacterial property. Ceramics Int 2013; 39(3): 2803-10.
26. Liu Y, He L, Mustapha A, Li H, Hu Z, Lin M. Antibacterial activities of zinc oxide nanoparticles against Escherichia coli O157: H7. J Applied Microbiol 2009; 107(4): 1193-201.
27. Handy R, von der Kammer F, Lead J, Hassellov M, Owen R, Crane M. The ecotoxicology and chemistry of manufactured Nanoparticles. Ecotoxicology 2008; 17(4): 287-314.
28. Ostrowski AD, Martin T, Conti J, Hurt I, Harthorn BH. Nanotoxicology: Characterizing the scientific literature, 2000-2007. J Nanopart Res 2009; 11(2): 251-57.
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Dargahi Z, Partoazar A R, Naddafi S, Soltan-Dallal M M. Antibacterial activity of zinc oxide nanoparticles on standard strains and isolates of Escherichia coli and Listeria monocytogenes from food. Feyz 2019; 23 (5) :528-534
URL: http://feyz.kaums.ac.ir/article-1-3886-fa.html

درگاهی زهرا، پرتوآذر علیرضا، ندافی شیما، سلطان دلال محمد مهدی. بررسی فعالیت ضدّباکتریایی نانوذرّه اکسید روی بر سویه های استاندارد و جدایه اشریشیا کلی و لیستریا مونوسیتوژنز از موادغذایی. مجله علوم پزشکی فيض. 1398; 23 (5) :528-534

URL: http://feyz.kaums.ac.ir/article-1-3886-fa.html



Creative Commons License
This open access journal is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial ۴.۰ International License. CC BY-NC ۴. Design and publishing by Kashan University of Medical Sciences.
Copyright ۲۰۲۳© Feyz Medical Sciences Journal. All rights reserved.
دوره 23، شماره 5 - ( دوماه نامه 1398 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علوم پزشکی فیض Feyz Medical Sciences Journal
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 30 queries by YEKTAWEB 4570