[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره مجله :: شماره جاری :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
بانک‌ها و نمایه‌ها::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
اخلاق در پژوهش::
برای داوران::
تسهیلات پایگاه::
تماس با ما::
::
Basic and Clinical Biochemistry and Nutrition
..
DOAJ
..
CINAHL
..
EBSCO
..
IMEMR
..
ISC
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
enamad
..
:: دوره 12، شماره 3 - ( فصلنامه 1387 ) ::
جلد 12 شماره 3 صفحات 57-51 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی کارایی درجه بندی احتمال عفونت، آپاچی 2 و 3 در تشخیص مدت زمان و نیاز به تهویه مکانیکی در مبتلایان نارسایی تنفسی
عظیم هنرمند* ، محمد رضا صفوی
، honarmand@med.mui.ac.ir
چکیده:   (8693 مشاهده)

سابقه و هدف: گرچه معیار پیش­بینی­کننده برای مدت تهویه مکانیکی می­تواند در ارزیابی زمان مناسب برای جداسازی بیمار از دستگاه تنفس مکانیکی مفید واقع شود ولی کارایی درجه­بندی­های آپاچی 2 و 3 و درجه­بندی احتمال عفونت در تشخیص نیاز به دستگاه تنفس مکانیکی و مدت زمان تهویه مکانیکی نیاز به بررسی بیشتری دارد. به همین دلیل این مطالعه­ی جهت بررسی قدرت پیش­بینی نیاز به لوله­گذاری نای ، نیاز به تنفس مکانیکی و مدت زمان آن با استفاده از سه درجه­بندی متفاوت در بیماران با نارسایی تنفسی در طی سال­های 1384 الی 1386 در مرکز پزشکی الزهرا اصفهان صورت گرفت.

مواد و روش­ها: 180 بیمار بدحال وارد این مطالعه تشخیصی شدند. در روز بستری در واحد مراقبت­های ویژه، اطلاعات جمع­آوری شده از هر بیمار جهت محاسبه بر اساس یافته­های فیزیولوژی حاد، سن، بررسی وضعیت سلامتی در شرایط غیرحاد (درجه­بندی آپاچی 2 و 3) و درجه­بندی احتمال عفونت ( Infection Probability Score = IPS ) ثبت گشت. نیاز یا عدم نیاز به تنفس مکانیکی و مدت زمان آن در هر کدام از بیماران ثبت شد . حساسیت، ویژگی، سطح زیرمنحنی و پیش­بینی تصحیح شده پیش­آگهی برای هر نقطه قطع شده برای سه درجه­بندی محاسبه گردید.

نتایج: برای پیش­بینی نیاز به لوله­گذاری درون نای مهم­ترین نقطه­ی قطع برای درجه­بندی آپاچی 3: عدد50، آپاچی 2: عدد 12 و درجه­بندی IPS عدد 12 بود. اندکس یودن ( Youden ) برای بهترین نقطه قطع در آپاچی 3: 62/0، آپاچی 2 36/0 و درجه­بندی IPS 4/0 بود. سطح زیرمنحنی راک ( ROC ) در درجه­بندی آپاچی 3: 63/0، آپاچی 2: 77/0 و IPS 83/0 بود. تفاوت معنی­داری از نظر آماری در اندکس یودن و سطح زیرمنحنی راک برای درجه­بندی­های آپاچی 2 و 3 و IPS وجود داشت (05/0 p< ). برای پیش­بینی نیاز به تهویه مکانیکی استفاده از درجه­بندی آپاچی 3 نتایج بهتر و معنی­دارتری در سطح زیرمنحنی راک و اندکس یودن نسبت به درجه­بندی آپاچی 2 و IPS به ما داد (05/0 p< ). هیچ­کدام از سه درجه­بندی فوق نتوانست تمایز خوبی در پیش­بینی نیاز به تهویه مکانیکی برای بیمارانی که بیش از 5 روز تحت حمایت تنفسی بودند، ایجاد کند.

نتیجه­گیری : برای پیش­بینی نیاز به لوله­گذاری درون نای و تهویه مکانیکی درجه­بندی آپاچی 3، دقیق­تر از آپاچی 2 و IPS بود . گر چه اسکور، توان کافی برای محاسبه احتمال نیاز به لوله­گذاری درون نای یا تهویه مکانیکی در واحد مراقبت­های ویژه را دارد اما اصلاح در جهت افزایش حساسیت و کالیبراسیون دستگاه فوق ضروری است. 

واژه‌های کلیدی: درجه بندی آپاچی 2 و 3 و اسکوراحتمال عفونت، تهویه مکانیکی، لوله گذاری داخل تراشه، منحنی راک
متن کامل [PDF 196 kb]   (2965 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1387/12/29 | ویرایش نهایی: 1388/1/26 | انتشار: 1387/7/24
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Honarmand A, Safavi M R. Evaluating the efficacy of infection probability score, APACHE II and APACHE III in the determination of the need for mechanical ventilation and duration of it in patients with respiratory failure . Feyz Med Sci J 2008; 12 (3) :51-57
URL: http://feyz.kaums.ac.ir/article-1-672-fa.html

هنرمند عظیم، صفوی محمد رضا. بررسی کارایی درجه بندی احتمال عفونت، آپاچی 2 و 3 در تشخیص مدت زمان و نیاز به تهویه مکانیکی در مبتلایان نارسایی تنفسی. مجله علوم پزشکی فيض. 1387; 12 (3) :51-57

URL: http://feyz.kaums.ac.ir/article-1-672-fa.html



Creative Commons License
This open access journal is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial ۴.۰ International License. CC BY-NC ۴. Design and publishing by Kashan University of Medical Sciences.
Copyright ۲۰۲۳© Feyz Medical Sciences Journal. All rights reserved.
دوره 12، شماره 3 - ( فصلنامه 1387 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علوم پزشکی فیض Feyz Medical Sciences Journal
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 46 queries by YEKTAWEB 4660