[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره مجله :: شماره جاری :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
بانک‌ها و نمایه‌ها::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
اخلاق در پژوهش::
برای داوران::
تسهیلات پایگاه::
تماس با ما::
::
Basic and Clinical Biochemistry and Nutrition
..
DOAJ
..
CINAHL
..
EBSCO
..
IMEMR
..
ISC
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
enamad
..
:: دوره 1، شماره 3 - ( فصلنامه 1376 ) ::
جلد 1 شماره 3 صفحات 52-45 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی آلودگی انگل های روده ای عرضه کنندگان مواد غذایی شهر کاشان طی سال 1375
غلامرضا والی ، محسن اربابی ، حسن افضلی ، احمد ارشادی
چکیده:   (12968 مشاهده)

سابقه و هدف: با توجه به اهمیت انگل های روده ای در بهداشت فردی و اجتماعی و نقش تولیدکنندگان و عرضه کنندگان مواد غذایی در انتشار آن ها و با توجه به شیوع متفاوت آلودگی در کشور و عدم آگاهی از آن در شهر کاشان و به منظور تعیین شیوع انگل های روده ای نزد عرضه کنندگان مواد غذایی شهر کاشان، این مطالعه طی سال 1375 انجام پذیرفت.

مواد و روش ها: تحقیق به روش توصیفی و به صورت سرشماری روی 2010 نفر از تولید کنندگان و توزیع کنندگان مواد غذایی صورت گرفت. خصوصیات شاغلین و واحدهای صنفی در فرم اطلاعاتی ثبت و پس از آموزش به افراد از هر فرد دو نمونه مدفوع تهیه و با روش مستقیم و رسوبی فرمالین اتر مورد آزمایش قرار گرفت. شیوع آلودگی در جامعه تعیین و نتایج به صورت نمودار و جداول توزیع فراوانی گزارش گردید.

یافته ها: شیوع آلودگی انگل های روده ای در جامعه مورد بررسی 54.4% تعیین شد. شیوع آلودگی به ژیاردیا 16.3%، هیستولیتیکا 5.2%، هایمنولپیس نانا 1% و آسکاریس 0.9% بود. حداکثر آلودگی به ژیاردیا 20.6% و آسکاریس 5.3% در کارگاه های تولید مواد غذایی، هیستولیتیکا با 9.1% و هایمنولپیس نانا با 2.4% در ساندویچ فروشی ها مشاهده شد.

نتیجه گیری: تحقیق نشان داد آلودگی انگل های روده ای بویژه تک یاخته های بیماری زا در جامعه مورد بررسی از شیوع بالایی برخوردار است. از این رو توصیه می شود برای شناخت علل بوجود آورنده تحقیقات بعدی صورت گیرد و اقدامات لازم برای کاهش مشکل و درمان مبتلایان اعمال گردد.

واژه‌های کلیدی: انگل های روده ای، عرضه کنندگان مواد غذایی
متن کامل [PDF 1356 kb]   (1975 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1387/9/5 | انتشار: 1376/7/23
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Vali G R, Arbabi M, Afzali H, Ershadi A. Prevalence of parasitic infection among food distributors in Kashan, 1996 . Feyz 1997; 1 (3) :45-52
URL: http://feyz.kaums.ac.ir/article-1-605-fa.html

والی غلامرضا، اربابی محسن، افضلی حسن، ارشادی احمد. بررسی آلودگی انگل های روده ای عرضه کنندگان مواد غذایی شهر کاشان طی سال 1375 . مجله علوم پزشکی فيض. 1376; 1 (3) :45-52

URL: http://feyz.kaums.ac.ir/article-1-605-fa.html



Creative Commons License
This open access journal is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial ۴.۰ International License. CC BY-NC ۴. Design and publishing by Kashan University of Medical Sciences.
Copyright ۲۰۲۳© Feyz Medical Sciences Journal. All rights reserved.
دوره 1، شماره 3 - ( فصلنامه 1376 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علوم پزشکی فیض Feyz Medical Sciences Journal
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 46 queries by YEKTAWEB 4645