[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره مجله :: شماره جاری :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
بانک‌ها و نمایه‌ها::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
اخلاق در پژوهش::
برای داوران::
تسهیلات پایگاه::
تماس با ما::
::
Basic and Clinical Biochemistry and Nutrition
..
DOAJ
..
CINAHL
..
EBSCO
..
IMEMR
..
ISC
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
enamad
..
:: دوره 2، شماره 1 - ( فصلنامه 1377 ) ::
جلد 2 شماره 1 صفحات 47-33 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی اپیدمیولوژی بیماران مبتلا به ضربه های چشمی مراجعه کننده به مرکز چشم پزشکی شهر کاشان طی 6 ماه اول سال 1374
عباس باقری ، محمد زارع ، مجتبی صحت
چکیده:   (14606 مشاهده)

سابقه و هدف: با توجه به تناقضات موجود در ویژگی های اپیدمیولوژی بیماران مبتلا به تروماهای چشمی از مراکز مختلف دنیا، به منظور تعیین میزان شیوع و خصوصیات مبتلایان به ضربه های چشمی این مطالعه بر روی بیمارانی که طی 6 ماه اول سال 1374 به اورژانس بیمارستان متینی شهر کاشان مراجعه نمودند انجام گرفت.

مواد و روش ها: مطالعه به روش توصیفی صورت پذیرفت. بیماران با تشخیص ضربه چشم و اطراف آن وارد این مطالعه شدند. خصوصیات فردی و معاینات چشمی آن ها در پرسش نامه ای ثبت گردید و نوع ضربه تیز، کند، شیمیایی، حرارتی یا تشعشعی، وسیله وارد کننده ضربه، موارد بستری، مدت و علت بستری و درمان های مربوط ثبت و نتایج آن ها با آمار توصیفی ارایه شد.

یافته ها: از مجموع 1261 نفر مورد بررسی 85.3% مرد و 14.7% زن بودند (نسبت مرد به زن 5.8 به یک بود) دهه سوم با 32% موارد و متوسط سنی 24 سال شایع ترین محدوده سنی شیوع بیماری بود. فراوانی ضربه در ماه های مختلف تفاوت چشمگیری نداشت. شایع ترین مشاغل در معرض ضربه های چشمی، محصلین، کارگران، جوشکارها، کودکان و زنان خانه دار بودند. شایع ترین نوع ضربه، جسم خارجی (55% موارد) می باشد و در درجه بعدی ضربه های کند (25%) و ضربه های نافذ و اشعه ماورا بنفش هر کدام 7% و آسیب شیمیایی 2% بودند. اعضای چشمی که بیش از همه در ضربه ها صدمه دیده بودند به ترتیب: قرنیه (45%) و ملتحمه (33%) هستند. شایع ترین وسایل و راه های ایجاد آسیب در چشم در انواع پنج گانه آسیب ها، پلیسه، میله فلزی، چاقو، افتادن، وسایل نقلیه، آب داغ، آهک و شوینده ها بوده است. چهار درصد بیماران مبتلا به ضربه های چشمی نیاز به بستری پیدا کردند و 2.4% از آن ها مورد عمل جراحی قرار گرفتند. میانگین مدت بستری بیماران 5 روز بود. بیشترین کاهش دید در بین بستری شدگان در موارد ضربه های نافذ (44% دید شمارش انگشتان یا کمتر) و سپس در ضربه های کند (29% دید شمارش انگشتان یا کمتر) داشتند.

نتیجه گیری: ضربه های چشمی در مردان تقریبا 6 برابر شایع تر است اما مواردی که زنان و اطفال را گرفتار می کند شدیدتر بوده، پیشگیری و مراقبت بیشتری را طلب می کند. ضربه های نافذ آسیب های شدیدتر از ضربه های کند بوجود می آورند و نیاز به مراقبت بیشتری دارند. با توجه به آن که اغلب ضربه های چشمی صدمه خفیفی وارد می کنند با آموزش درمان موارد شایع به کارآموزان و کارورزان می توان بیش از 90% آن ها را درمان نمود. این بررسی پس از اعمال روش های حفاظتی و پیشگیرانه بخصوص در سطح کارگاه ها و کودکان مجددا تکرار و اهمیت روش های مزبور تاکید می کند.

واژه‌های کلیدی: ضربه های چشمی، نوع ضربه، آسیب های چشمی
متن کامل [PDF 2505 kb]   (1649 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1387/9/2 | انتشار: 1377/1/26
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Bagheri A, Zare M, Sehat M. Epidemiology of patients with eye trauma referred to eye clinic of Kashan, 1995 . Feyz 1998; 2 (1) :33-47
URL: http://feyz.kaums.ac.ir/article-1-579-fa.html

باقری عباس، زارع محمد، صحت مجتبی. بررسی اپیدمیولوژی بیماران مبتلا به ضربه های چشمی مراجعه کننده به مرکز چشم پزشکی شهر کاشان طی 6 ماه اول سال 1374 . مجله علوم پزشکی فيض. 1377; 2 (1) :33-47

URL: http://feyz.kaums.ac.ir/article-1-579-fa.html



Creative Commons License
This open access journal is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial ۴.۰ International License. CC BY-NC ۴. Design and publishing by Kashan University of Medical Sciences.
Copyright ۲۰۲۳© Feyz Medical Sciences Journal. All rights reserved.
دوره 2، شماره 1 - ( فصلنامه 1377 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علوم پزشکی فیض Feyz Medical Sciences Journal
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 46 queries by YEKTAWEB 4645