Biochemistry and Nutrition in Metabolic Diseases

:: ::
برگشت به فهرست مقالات برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی اثر هشت هفته تمرین هوازی همراه با مکمل دهی سیر بر نشانگر های اکسیدان-آنتی اکسیدانی بافت مغز در موش های صحرایی سالمند پارکینسونی شده با رزرپین
محمدرضا خسروی ، سید علی حسینی ، قباد حسن پور ، مهدی روزبهانی
گروه فیزیولوژی ورزشی، واحد مرودشت، دانشگاه آزاد اسلامی، مرودشت، ایران. ، Alihoseini_57@miau.ac.ir
زمینه و هدف: بیماری پارکینسون (PD) با اختلال در سیستم التهابی همراه است. اگرچه نقش مطلوب ورزش و گیاهان دارویی بر سیستم التهابی گزارش شده است؛ اما اثر همزمان آنها بر این مسیر به ویژه در بافت مغز متعاقب PD هنوز به خوبی شناخته نشده است. بنابراین هدف مطالعه حاضر بررسی اثر هشت هفته تمرین هوازی (AT) همراه با مکمل سیر (G) بر اینترفرون گاما (IFN-γ) و اینترلوکین 4 (IL-4) در بافت مغز موش­های صحرایی پارکینسونی شده با رزرپین (Res) بود.
روش­ها: در این مطالعه تجربی 32 سر موش صحرایی پارکینسونی شده با تزریق mg/kg ip 2 رزرپین به گروه­های (1) Res، (2) AT، (3) G و (4) AT+G تقسیم شدند. همچنین برای بررسی اثرات القا PD بر متغیر­های تحقیق تعداد 8 سر موش صحرایی سالم در گروه کنترل سالم (HC) قرار داده شدند. تمرین هوازی به مدت هشت هفته، پنج جلسه در هفته و هر جلسه 15-48 دقیقه و سرعت 10-24 متر بر دقیقه انجام شد. همچنین روزانه mg/kg/day 500 عصاره آبی سیر به موش­های صحرایی خورانده شد. جهت تجزیه و تحلیل داده­ها از آزمون آنالیز واریانس یک­راهه و آزمون تعقیبی توکی در نرم افزار SPSS 26 استفاده شد.
یافته­ها: مقادیر IFN-γ در گروه G، AT و AT+G به طور معنی­داری کمتر و مقادیر IL-4 و تعادل حرکتی در این گروه­ها به طور معنی­داری بیشتر از گروه Res بود (001/0=P). همچنین تاثیر AT+G بر کاهش مقادیر بیان ژنی IFN-γ و افزایش تعادل به مراتب مطلوب­تر از اثر G بود (05/0P).
نتیجه­گیری: به نظر می­رسد تمرین هوازی و مکمل سیر هر دو با مکانیسم­های مشابه می­توانند اثرات مطلوبی بر بهبود عملکرد سیستم التهابی و ضد التهابی در بافت مغز متعاقب و همچنین تعادل حرکتی بیماری­های عصب شناختی داشته باشند.
واژه‌های کلیدی: تمرین، سیر، اینترفرون گاما، اینترلوکین 4، پارکینسون

دریافت: 1402/9/26 | ویرایش نهایی: 1403/4/10 | پذیرش: 1403/4/10

برگشت به فهرست مقالات برگشت به فهرست نسخه ها
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 46 queries by YEKTAWEB 4657