[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره مجله :: شماره جاری :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
بانک‌ها و نمایه‌ها::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
اخلاق در پژوهش::
برای داوران::
تسهیلات پایگاه::
تماس با ما::
::
Basic and Clinical Biochemistry and Nutrition
..
DOAJ
..
CINAHL
..
EBSCO
..
IMEMR
..
ISC
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
enamad
..
:: دوره 26، شماره 6 - ( دوماه نامه 1401 ) ::
جلد 26 شماره 6 صفحات 636-629 برگشت به فهرست نسخه ها
تأثیر عصاره آبی عناب بر یادگیری، حافظه، فعالیت حرکتی و سطح مالون دی‌آلدئید مغز موش‌های صحرایی مبتلا به پارکینسون
اسماعیل علی پور نسرانی ، محسن غظنفری ، معصومه اصلاحی ، محمد حاجی جعفری ، محسن تقی زاده
مرکز تحقیقات بیوشیمی و تغذیه در بیماری‌های متابولیک، دانشگاه علوم پزشکی کاشان، کاشان، ایران ، taghizadeh_m@kaums.ac.ir
چکیده:   (857 مشاهده)
سابقه و هدف: بیماری پارکینسون به‌عنوان یک اختلال پیشرونده ناشی از تخریب نورون‌های دوپامینرژیک به کندی حرکات، لرزش و اختلال عملکرد شناختی منجر می‌شود. تجویز عناب در مدل‌های حیوانی اختلال سیستم عصبی اثرات مطلوبی بر توانایی حافظه و بیومارکرهای استرس اکسیداتیو داشته است. بر این اساس، تأثیر تجویز عصاره آبی عناب بر یادگیری، حافظه، فعالیت حرکتی و بیومارکر استرس اکسیداتیو در موش‌های صحرایی مبتلا به پارکینسون بررسی شد.
مواد و روش‌ها: در این مطالعه، تعداد 40 سر موش صحرایی بالغ نژاد ویستار به چهار گروه تقسیم شدند: گروه کنترل، گروه پارکینسونی درمان‌نشده و دو گروه تحت تیمار با عصاره آبی عناب در دو غلظت مختلف 500 و 1000 میلی‌گرم بر کیلوگرم در روز. القای مدل پارکینسون با تزریق 6-هیدروکسی دوپامین (6-OHDA) صورت گرفت. فعالیت چرخشی با تزریق آپومورفین ارزیابی شد. از ماز آبی موریس برای ارزیابی یادگیری و حافظه فضایی استفاده گردید. همچنین استرس اکسیداتیو توسط بیومارکر مالون دی‌آلدئید (MDA) مورد ارزیابی قرار گرفت.
نتایج: داده‌های حاصل نشان داد که پارکینسون القاشده با 6-هیدروکسی دوپامین به اختلال در یادگیری، حافظه و فعالیت چرخشی منجر می‌شود. تجویز 1000 میلی‌گرم بر کیلوگرم عناب باعث بهبود یادگیری و حافظه شد (0/0001<P). علاوه‌براین، دوزهای 500 و 1000 میلی‌گرم بر کیلوگرم عناب، چرخش‌های ناشی از آپومورفین را کاهش داد (0/0001<P). همچنین، عناب باعث کاهش سطح مالون دی‌آلدئید (MDA) در مغز میانی و هیپوکمپ شد (0/05>P).
نتیجه‌گیری: عصاره آبی عناب تجویزشده در مدل حیوانی پارکینسون می‌تواند اثر مطلوبی بر حافظه، یادگیری، چرخش‌های ناشی از آپومورفین و سطح مالون دی‌آلدئید (MDA) مغز داشته باشد.
واژه‌های کلیدی: عناب، یادگیری، حافظه، اختلالات حرکتی، بیماری پارکینسون
متن کامل [PDF 383 kb]   (368 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: medicine, paraclinic
دریافت: 1401/6/9 | ویرایش نهایی: 1401/12/20 | پذیرش: 1401/9/14 | انتشار: 1401/12/3
فهرست منابع
1. Salawu F, Danburam A, Olokoba A. Non-motor symptoms of Parkinson's disease: diagnosis and management. Niger J Med 2010; 19(2): 126-31.
2. Zhang P, Tian B. Metabolic syndrome: an important risk factor for Parkinson’s disease. Oxid Med Cell Longev 2014; 2014: 729194.
3. Van Kampen JM, Robertson HA. The BSSG rat model of Parkinson’s disease: progressing towards a valid, predictive model of disease. Epma J 2017; 8(3): 261-71.
4. Aarsland D, Brønnick K, Larsen J, Tysnes O, Alves G. Cognitive impairment in incident, untreated Parkinson disease: the Norwegian ParkWest study. Neurol 2009; 72(13): 1121-6.
5. Pagonabarraga J, Kulisevsky J. Cognitive impairment and dementia in Parkinson's disease. Neurobiol Dis 2012; 46(3): 590-6.
6. Aarsland D, Kurz MW. The epidemiology of dementia associated with Parkinson disease. J Neurological Sci 2010; 289(1-2): 18-22.
7. Schelp AO, Mendes-Chiloff CL, Bazan R, Paduan VC, Pioltini ABM. Metabolic syndrome and dementia associated with Parkinson's disease: impact of age and hypertension. Arq Neuropsiquiatr 2012; 70(2): 114-8.
8. Chen CM, Liu JL, Wu YR, Chen YC, Cheng HS, Cheng ML, et al. Increased oxidative damage in peripheral blood correlates with severity of Parkinson's disease. Neurobiol Dis 2009; 33(3): 429-35.
9. Mansouri MT, Farbood Y, Sameri MJ, Sarkaki A, Naghizadeh B, Rafeirad M. Neuroprotective effects of oral gallic acid against oxidative stress induced by 6-hydroxydopamine in rats. Food Chemistry 2013; 138(2-3): 1028-33.
10. Taghizadeh M, Tamtaji OR, Dadgostar E, Kakhaki RD, Bahmani F, Abolhassani J, et al. The effects of omega-3 fatty acids and vitamin E co-supplementation on clinical and metabolic status in patients with Parkinson's disease: A randomized, double-blind, placebo-controlled trial. Neurochem Int 2017; 108: 183-9.
11. Choi HS, Park MS, Kim SH, Hwang BY, Lee CK, Lee MK. Neuroprotective effects of herbal ethanol extracts from Gynostemma pentaphyllum in the 6-hydroxydopamine-lesioned rat model of Parkinson's disease. Molecules 2010; 15(4): 2814-24.
12. Majid T, Masoud A, Mohamad HM, Bahram R, Mehrnoush M, Farzam S, et al. Protective effects of Ziziphus jujuba fruit extract against ethanol-induced hippocampal oxidative stress and spatial memory impairment in rats. J Med Plants Res 2011; 5(6): 915-21.
13. Lee HE, Lee SY, Kim JS, Park SJ, Kim JM, Lee YW, et al. Ethanolic extract of the seed of Zizyphus jujuba var. spinosa ameliorates cognitive impairment induced by cholinergic blockade in mice. Biomol Ther 2013; 21(4): 299.
14. Pahuja M, Mehla J, Reeta K, Joshi S, Gupta YK. Hydroalcoholic extract of Zizyphus jujuba ameliorates seizures, oxidative stress, and cognitive impairment in experimental models of epilepsy in rats. Epilepsy Behav 2011; 21(4): 356-63.
15. Gao QH, Wu PT, Liu JR, Wu CS, Parry JW, Wang M. Physico-chemical properties and antioxidant capacity of different jujube (Ziziphus jujuba Mill.) cultivars grown in loess plateau of China. Scientia Horticulturae 2011; 130(1): 67-72.
16. Chen J, Maiwulanjiang M, Lam KY, Zhang WL, Zhan JY, Lam CT, et al. A standardized extract of the fruit of Ziziphus jujuba (Jujube) induces neuronal differentiation of cultured PC12 cells: a signaling mediated by protein kinase A. J Agricultural Food Chemistry 2014; 62(8): 1890-7.
17. Mahboubi M, Taghizadeh M, Talaei SA, Firozeh SMT, Rashidi AA, Tamtaji OR. Combined administration of Melissa officinalis and Boswellia serrata extracts in an animal model of memory. Iran J Psychiatry Behav Sci 2016; 10(3).
18. Chen Y, Zhang DQ, Liao Z, Wang B, Gong S, Wang C, et al. Anti-oxidant polydatin (piceid) protects against substantia nigral motor degeneration in multiple rodent models of Parkinson’s disease. Mol Neurodegener 2015; 10(1): 1-14.
19. Betarbet R, Sherer TB, Greenamyre JT. Animal models of Parkinson's disease. Bioessays 2002; 24(4): 308-18.
20. Rabiei Z, Rafieian-Kopaei M, Heidarian E, Saghaei E, Mokhtari S. Effects of Zizyphus jujube extract on memory and learning impairment induced by bilateral electric lesions of the nucleus basalis of meynert in rat. Neurochemical Res 2014; 39(2): 353-60.
21. Yoo K-, Li H, Hwang IK, Choi JH, Lee CH, Kwon DY, et al. Zizyphus attenuates ischemic damage in the gerbil hippocampus via its antioxidant effect. J Med Food 2010; 13(3): 557-63.
22. Zhao X, Yi L. Effect of Ziziphus jujube leaf extract on the central nervous system. Lishizhen Med Mater Med Res 2009; 20: 463-4.
23. Shen X, Tang Y, Yang R, Yu L, Fang T, Duan JA. The protective effect of Zizyphus jujube fruit on carbon tetrachloride-induced hepatic injury in mice by anti-oxidative activities. J Ethnopharmacol 2009; 122(3): 555-60.
24. Alipour Nosrani E, Tamtaji OR, Alibolandi Z, Sarkar P, Ghazanfari M, Azami Tameh A, et al. Neuroprotective effects of probiotics bacteria on animal model of Parkinson’s disease induced by 6-hydroxydopamine: A behavioral, biochemical, and histological study. J Immunoassay Immunochem 2021; 42(2): 106-20.
25. Beckstead RM, Domesick VB, Nauta WJ. Efferent connections of the substantia nigra and ventral tegmental area in the rat. Brain Res 1979; 175(2): 191-217.
26. Zare-Zardini H, Tolueinia B, Hashemi A, Ebrahimi L, Fesahat F. Antioxidant and cholinesterase inhibitory activity of a new peptide from Ziziphus jujuba fruits. Am J Alzheimers Dis Other Demen 2013; 28(7): 702-9.
27. Kaeidi A, Taati M, Hajializadeh Z, Jahandari F, Rashidipour M. Aqueous extract of Zizyphus jujuba fruit attenuates glucose induced neurotoxicity in an in vitro model of diabetic neuropathy. Iran J Basic Med Sci 2015; 18(3): 301.
28. Sun YF, Liang ZS, Shan CJ, Viernstein H, Unger F. Comprehensive evaluation of natural antioxidants and antioxidant potentials in Ziziphus jujuba Mill. var. spinosa (Bunge) Hu ex HF Chou fruits based on geographical origin by TOPSIS method. Food Chem 2011; 124(4): 1612-9.
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Alipour-Nosrani E, Ghazanfari M, Eslahi M, Hajijafari M, Taghizadeh M. The effect of Zizyphus jujube aqueous extract on learning, memory, locomotor activity and brain malondialdehyde level in rats with Parkinson’s disease. Feyz 2022; 26 (6) :629-636
URL: http://feyz.kaums.ac.ir/article-1-4693-fa.html

علی پور نسرانی اسماعیل، غظنفری محسن، اصلاحی معصومه، حاجی جعفری محمد، تقی زاده محسن. تأثیر عصاره آبی عناب بر یادگیری، حافظه، فعالیت حرکتی و سطح مالون دی‌آلدئید مغز موش‌های صحرایی مبتلا به پارکینسون. مجله علوم پزشکی فيض. 1401; 26 (6) :629-636

URL: http://feyz.kaums.ac.ir/article-1-4693-fa.html



Creative Commons License
This open access journal is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial ۴.۰ International License. CC BY-NC ۴. Design and publishing by Kashan University of Medical Sciences.
Copyright ۲۰۲۳© Feyz Medical Sciences Journal. All rights reserved.
دوره 26، شماره 6 - ( دوماه نامه 1401 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علوم پزشکی فیض Feyz Medical Sciences Journal
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 46 queries by YEKTAWEB 4645