[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 26، شماره 3 - ( دوماه نامه 1401 ) ::
جلد 26 شماره 3 صفحات 369-353 برگشت به فهرست نسخه ها
شکلات/کاکائو، بررسی اثرات آن بر سلامت بدن و بیماری دیابت
جواد یغموریان خوجینی ، نیلوفر افتخاری ، کامران قائدی ، رضا غیاثوند*
، rghiasvand@yahoo.com
چکیده:   (179 مشاهده)
خلاصه
سابقه و هدف: کاکائو و شکلات تلخ دارای پلی‌فنول و چندین جزء مثبت دیگر هستند و رژ‌یم غذایی حاوی مقدار متعادلی از این مواد، دارای اثرات مفیدی برای سلامتی انسان هستند. در این مقاله سعی بر این شد که در ارتباط با کاکائو و شکلات به عنوان یک ماده غذایی محبوب جهانی، خواص مثبت و سازنده آن ها در فرایند های فیزیولوژیک بدن و به خصوص بیماری دیابت توضیحات جامع و ثمربخشی ارایه گردد.
مواد و روش ها: در این مطالعه از روش گردآوری کتابخانه ای، جست و جو در متون مختلف و مقالات علمی معتبر استفاده شده است.
نتایج: به طور کلی، شواهد حاصل از مطالعات مختلف علمی نشان­ می­دهد که مصرف متعادل و با دوز مناسب کاکائو و شکلات و به ویژه شکلات تلخ، علاوه بر کاهش سرعت پیشرفت بیماری دیابت و اثرات پیش­گیری کننده ی آن، حاوی بسیاری از اثرات مثبت دیگر هم­چون افزایش پتانسیل جلوگیری از ابتلا به بیماری­های قلبی­عروقی و افزایش کارایی و توانمندی قلب و کلیه، افزایش آندروفین و رساندن آن به مغز و افزایش احساس خوشایندی و انرژی بدن، بهبود گوارش و هضم غذا و در نتیجه کمک به عملکرد بهتر دستگاه گوارش، افزایش کلسترول خوب (HDL) و کاهش کلسترول بد (LDL)، و خواص ضد التهابی و ضد سرطانی می باشد.
نتیجه گیری: مصرف شکلات به­ویژه نوع تیره آن اگر در حد مناسب باشد به سبب داشتن اجزای مفید همانند فلاوانول می­تواند دارای اثرات مثبتی بر بسیاری از فرایند های بدن و به ویژه کنترل قند خون باشد و از بروز بیماری دیابت جلوگیری نماید..
واژگان کلیدی: شکلات، کاکائو، تغذیه، فلاوانول­ها، دیابت، سلامت بدن
واژه‌های کلیدی: شکلات، کاکائو، تغذیه، فلاوانول‌ها، دیابت، سلامت بدن
     
نوع مطالعه: مروري | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1400/8/24 | پذیرش: 1401/4/5 | انتشار: 1401/5/8
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Yaghmoorian-Khojini J, Eftekhari N, Ghaedi K, Ghiasvand R. Chocolate / Cocoa, its effects on body health and diabetes. Feyz. 2022; 26 (3) :353-369
URL: http://feyz.kaums.ac.ir/article-1-4502-fa.html

یغموریان خوجینی جواد، افتخاری نیلوفر، قائدی کامران، غیاثوند رضا. شکلات/کاکائو، بررسی اثرات آن بر سلامت بدن و بیماری دیابت. دوماه نامه علمي ـ پژوهشي فيض. 1401; 26 (3) :369-353

URL: http://feyz.kaums.ac.ir/article-1-4502-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 26، شماره 3 - ( دوماه نامه 1401 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علمی پژوهشی فیض ::: دانشگاه علوم پزشکی کاشان KAUMS Journal ( FEYZ )
Persian site map - English site map - Created in 0.04 seconds with 30 queries by YEKTAWEB 4422