:: دوره 25، شماره 2 - ( دو ماه نامه 1400 ) ::
مهرداد بقائی پور ، حمیدرضا گیلاسی ، محمدمهدی دباغ
، dabbagh_m@kaums.ac.ir
سابقه و هدف: درمان کانال ریشه، بخش مهمّی از دندانپزشکی است و هدف از پژوهش حاضر، بررسی کیفیت درمان کانال ریشه انجام‌شده توسط دانشجویان دندانپزشکی دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم ‌پزشکی کاشان بود.
مواد و روش‌ها: در این مطالعه مقطعی 182 نفر از بیماران دارای سابقه درمان کانال ریشه توسط دانشجویان دندانپزشکی در سال 1397، به مطالعه وارد شدند و گرافی دندان درمان‌شده و تست دق و لمس آن‌ها مورد بررسی قرار گرفت. در این مطالعه، رادیوگرافی‌ها توسط سه مشاهده‌گر ارزیابی شد. برای ارزیابی گرافی‌ها از PAI استفاده شد که بر اساس آن، نمره‌های 1 و 2 بهبودیافته، نمره 3 نشان­دهنده عدم اطمینان و نمره‌های 4 و 5 به معنای عدم بهبود می‌باشد. برای متغیر‌های کیفی از جدول‌های توزیع فراوانی و برای بررسی توافق بین مشاهده‌گرها از ضریب کاپای کوهن استفاده شد.
نتایج: در این مطالعه 63 درصد از بیماران بهبودیافته، 16 درصد از بیماران در محدوده عدم اطمینان و 21 درصد از بیماران بهبودنیافته بودند. در مقایسه نتایج ارزیابی‌شده توسط مشاهده‌گرها شامل متخصص اندودنتیست، متخصص رادیولوژی و دندانپزشک عمومی با نتایج تست دق توافق معناداری مشاهده شد (005/0P<). همچنین توافق معناداری در نمره‌دهی توسط مشاهده‌گرها وجود داشت.
نتیجه‌گیری: کیفیت درمان ریشه دندان انجام‌شده توسط دانشجویان در دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم‌ پزشکی کاشان نسبت به مطالعات انجام‌شده مشابه در حدّ مطلوب می‌باشد.
واژه‌های کلیدی: نتایج درمان، درمان کانال ریشه، شاخص پری اپیکال
دریافت: 1399/4/31 | ویرایش نهایی: 1401/2/7 | پذیرش: 1400/3/17 | انتشار: 1400/4/12

Baghaiipour M, Gilasi H, Dabbagh M. Evaluation of the 1-year outcome of root canal treatments in dental faculty of Kashan University of medical science in 1397. Feyz 2021; 25 (2) :884-890

بقائی پور مهرداد، گیلاسی حمیدرضا، دباغ محمدمهدی. بررسی نتایج یک ساله درمان‌های کانال ریشه انجام شده در دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی کاشان در سال 1397. مجله علوم پزشکی فيض. 1400; 25 (2) :884-890