بررسی تاثیر مانیتول و Overhydration در بیهوشی پیوند کلیه
فاطمه رودنشین ، مهوش آگاه

سابقه و هدف: با توجه به شیوع و روند رو به افزایش پیوند کلیه و اهمیت اساس شروع دیورز و تاثیر مثبت مانیتول و Overhydration و برای پاسخ به این سوال که آیا بکارگیری توام این دو، روی زمان شروع دیورز تاثیر دارد یا خیر، این تحقیق بر روی مراجعه کنندگان به بیمارستان شهید دکتر لبافی نژاد در سال 1378 انجام گرفت.

مواد و روش ها: تحقیق با روش نیمه تجربی بر روی تعداد چهل نفر که اندیکاسیون پیوند کلیه داشتند و موافقت خود را اعلام نمودند، صورت پذیرفت. پس از طی روال عادی بیست دقیقه قبل از شروع آناستوموز ورید کلیه، انفوزیون مانیتول به مقدار مشخص (5cc/kg/Iv) آغاز شد و سپس تاثیر آن روی زمان شروع دیورز بر حسب دقیقه تعیین و ثبت گردید. میزان آن در نمونه ها تعیین و زمان واقعی آن با احتمال 95% در جامعه برآورد گردید.

یافته ها: تحقیق بر روی 40 نفر، 25 خانم و 15 آقا با میانگین سنی 33.6 سال و وزن 52.6 کیلوگرم انجام گرفت. هشتاد درصد بیماران در کمتر از یک دقیقه و 90% آن ها در کمتر از دو دقیقه دیورز داشتند.

نتیجه گیری و توصیه ها: تجویز توام مانیتول و Overhydration موجب سرعت شروع دیورز شده و با توجه به اهمیت زمان شروع آن در لقای کلیه پیوندی، انجام یک تحقیق تجربی کامل توصیه می شود.

واژه‌های کلیدی: پیوند کلیه، مانیتول، Overhydration
دریافت: 1387/8/20 | انتشار: 1380/7/23

Roudneshin F, Agah M. Evaluation of the efficacy of Mannitol and overhydration in anesthesia for kideny grafting . Feyz 2001; 5 (3) :65-69

رودنشین فاطمه، آگاه مهوش. بررسی تاثیر مانیتول و Overhydration در بیهوشی پیوند کلیه . مجله علوم پزشکی فيض. 1380; 5 (3) :65-69