[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره مجله :: شماره جاری :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
بانک‌ها و نمایه‌ها::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
اخلاق در پژوهش::
برای داوران::
تسهیلات پایگاه::
تماس با ما::
::
Basic and Clinical Biochemistry and Nutrition
..
DOAJ
..
CINAHL
..
EBSCO
..
IMEMR
..
ISC
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
enamad
..
:: دوره 19، شماره 4 - ( دوماه نامه 1394 ) ::
جلد 19 شماره 4 صفحات 283-278 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی تأثیر محلول قره قات بر فشار خون و قند خون ناشتای بیماران مبتلا به دیابت شیرین غیر وابسته به انسولین: کارآزمایی بالینی دوسوکور
فاطمه ذوالفقاری ، نگین پورزادی ، فائزه صحبایی* ، فرزانه ذوالفقاری ، سمانه السادات کاظمی ، احمدرضا داوری
دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم پزشکی تهران ، fsahbaei@sbmu.ac.ir
چکیده:   (22108 مشاهده)

سابقه و هدف: دیابت نوع دو از رایج‌ترین بیماری های مزمن است. کنترل شاخص های قند و فشار خون در این بیماران از اهمیت زیادی برخوردار است. این مطالعه با هدف بررسی تأثیر محلول قره قات بر فشار خون و قند خون ناشتای بیماران مبتلا به دیابت شیرین غیر وابسته به انسولین انجام شد.
مواد و روش ها: در این مطالعه مداخله‌ای از نوع قبل و بعد 50 بیمار انتخاب شده و قبل از هر وعده غذایی 20 میلی‌لیتر محلول قره قات به آنان داده شد. قند خون ناشتا و فشار خون بیماران قبل از مصرف و هم چنین یک، دو، سه و چهار هفته پس از مصرف اندازه‌گیری شد و با میانگین قبل از مصرف مقایسه گردید.
نتایج: بر اساس یافته های مطالعه 66 درصد نمونه ها زن بوده و 60 درصد از آنها در گروه سنی 55-50 سال بودند. میزان قند خون ناشتا قبل از مداخله 48/53±50/190 میلی گرم بر دسی لیتر و میانگین فشار خون سیستولیک و دیاستولیک قبل از مداخله به ترتیب 75/8±20/150 و 66/9±16/103 میلی متر جیوه بود و بعد از انجام مداخله کاهش معنی داری در میانگین قند خون ناشتا (نوبت اول 71/51±32/178، نوبت دوم 66/50±26/170، نوبت سوم 57/51±42/165، نوبت چهارم 49/51±08/156 میلی گرم بر دسی لیتر)، فشار خون سیستولیک (نوبت اول 67/8±24/147، نوبت دوم 52/8±18/144، نوبت سوم 47/8±14/142، نوبت چهارم 06/9±84/140 میلی متر جیوه) و دیاستولیک (نوبت اول 63/7±52/98، نوبت دوم 72/6±44/94، نوبت سوم 05/6±12/92، نوبت چهارم 75/6±34/91 میلی متر جیوه) مشاهده شد (0/001=P).
نتیجه‌گیری: باتوجه به کاهش معنی دار فشار و قند خون می‌توان از محلول قره قات به‌عنوان یک روش در درمان بیماران دیابتی استفاده نمود.

واژه‌های کلیدی: فشارخون، قند خون ناشتا، قره قات، دیابت شیرین
متن کامل [PDF 188 kb]   (5987 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: medicine, paraclinic
دریافت: 1394/7/1 | ویرایش نهایی: 1394/7/30 | پذیرش: 1394/7/1 | انتشار: 1394/7/1
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Zolfaghari F, Pourzadi N, Sahbaei F, Zolfaghari F, Kazemi S S, Davari A R. The effect of blueberry solution on blood pressure and fasting blood sugar in patients with non-insulin dependent diabetes mellitus: a double-blind clinical trial . Feyz Med Sci J 2015; 19 (4) :278-283
URL: http://feyz.kaums.ac.ir/article-1-2774-fa.html

ذوالفقاری فاطمه، پورزادی نگین، صحبایی فائزه، ذوالفقاری فرزانه، کاظمی سمانه السادات، داوری احمدرضا. بررسی تأثیر محلول قره قات بر فشار خون و قند خون ناشتای بیماران مبتلا به دیابت شیرین غیر وابسته به انسولین: کارآزمایی بالینی دوسوکور. مجله علوم پزشکی فيض. 1394; 19 (4) :278-283

URL: http://feyz.kaums.ac.ir/article-1-2774-fa.html



Creative Commons License
This open access journal is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial ۴.۰ International License. CC BY-NC ۴. Design and publishing by Kashan University of Medical Sciences.
Copyright ۲۰۲۳© Feyz Medical Sciences Journal. All rights reserved.
دوره 19، شماره 4 - ( دوماه نامه 1394 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علوم پزشکی فیض Feyz Medical Sciences Journal
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 46 queries by YEKTAWEB 4660