[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره مجله :: شماره جاری :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
بانک‌ها و نمایه‌ها::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
اخلاق در پژوهش::
برای داوران::
تسهیلات پایگاه::
تماس با ما::
هوش مصنوعی::
::
Basic and Clinical Biochemistry and Nutrition
..
DOAJ
..
CINAHL
..
EBSCO
..
IMEMR
..
ISC
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
enamad
..
:: دوره 18، شماره 6 - ( دوماه نامه 1393 ) ::
جلد 18 شماره 6 صفحات 563-553 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی تاثیر پروپولیس بر فروکته شدن هموگلوبین انسانی در شرایط آزمایشگاهی
یونس صاحبی ، عادله دیوسالار* ، علی اکبر صبوری
دانشگاه خوارزمی ، divsalar@khu.ac.ir
چکیده:   (5538 مشاهده)
سابقه و هدف: پروپولیس ترکیب رزینی پیچیده‌ای از ترشحات گیاهان مختلف است که توسط زنبور‌ عسل جمع‌آوری و فرآوری می‌شود؛ این ماده دارای خواص بیولوژیک متعددی است. گلایکه شدن واکنشی است که بین یک پروتئین و یک قند احیاء‌کننده اتفاق می‌افتد و در نهایت موجب تغییرات ساختاری و تخریب پروتئین می‌شود و نقش آن در ایجاد و تشدید عوارض دیابت تایید شده است. هدف از انجام این مطالعه بررسی اثر عصاره‌ی اتانولی پروپولیس بر میزان فروکته شدن و تخریب ساختار هِم موجود در هموگلوبین در شرایط آزمایشگاهی است.
مواد و روش‌ها: در این مطالعه تجربی هموگلوبین تخلیص شده به تنهایی و با فروکتوز در حضور و عدم حضور عصاره‌ی اتانولی پروپولیس با غلظت‌های 10، 20 و µg/ml40 به‌مدت 5 هفته انکوبه گردید. سنجش میزان فروکته شدن هموگلوبین از طریق اندازه گیری میزان آزادسازی گروه هِم و جابه جایی باند سورت، تولید محصولات ناشی از تخریب هِم و نیز بررسی ساختارهای آمیلوئیدی به‌کمک روش های طیف‌سنجی مرئی-ماوراء بنفش و فلوئورسانس انجام شد.
نتایج: انکوباسیون هموگلوبین با فروکتوز باعث تخریب ساختار هموگلوبین و رهاسازی گروه هِم شد. درحضور عصاره‌ی پروپولیس با غلظت µg/ml40 فروکته شدن هموگلوبین به میزان 45درصد مهار گردید. دو غلظت کمتر عصاره میزان مهار پایین تری را نشان دادند. هم چنین، بررسی های انجام‌شده در مورد محصولات ناشی از تخریب هِم و ساختار فیبریلار، نشان دهنده کاهش نسبی فروکته شدن هموگلوبین در حضور عصاره‌ی پروپولیس می باشد.
نتیجه گیری: هموگلوبین در حضور فروکتوز به شدت گلایکه می‌شود و عصاره‌ی اتانولی پروپولیس می‌تواند گلایکه شدن هموگلوبین را به صورت وابسته به غلظت کاهش دهد.
واژه‌های کلیدی: فروکته شدن، هموگلوبین، پروپولیس، آنتی‌اکسیدان
متن کامل [PDF 358 kb]   (1764 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: medicine, paraclinic
دریافت: 1393/10/14 | ویرایش نهایی: 1393/10/17 | پذیرش: 1393/10/14 | انتشار: 1393/10/14
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Sahebi Y, Divsalar A, Saboury A A. Investigating the human hemoglobin fructation in the presence of propolis in vitro. Feyz Med Sci J 2015; 18 (6) :553-563
URL: http://feyz.kaums.ac.ir/article-1-2468-fa.html

صاحبی یونس، دیوسالار عادله، صبوری علی اکبر. بررسی تاثیر پروپولیس بر فروکته شدن هموگلوبین انسانی در شرایط آزمایشگاهی . مجله علوم پزشکی فيض. 1393; 18 (6) :553-563

URL: http://feyz.kaums.ac.ir/article-1-2468-fa.html



Creative Commons License
This open access journal is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial ۴.۰ International License. CC BY-NC ۴. Design and publishing by Kashan University of Medical Sciences.
Copyright ۲۰۲۳© Feyz Medical Sciences Journal. All rights reserved.
دوره 18، شماره 6 - ( دوماه نامه 1393 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علوم پزشکی فیض Feyz Medical Sciences Journal
Persian site map - English site map - Created in 0.03 seconds with 46 queries by YEKTAWEB 4710