حسن فرجی پور ، مهدی شاعری ، پگاه قاسمی
دانشگاه علوم پزشکی کاشان ، h_farajypour@yahoo.com
سابقه و هدف: این مطالعه با هدف تعیین نتایج درمان ترکیبی کرومولین موضعی و دگزامتازون تزریقی سوپراتارسال و کرومولین موضعی به تنهایی در بیماران مراجعه کننده به بیمارستان متینی کاشان طی سال 1391 صورت گرفت.
مواد و روش ها: مطالعه تحلیلی حاضر بر روی هر دو چشم 84 بیمار مبتلا به کراتوکونژنکتیویت متوسط تا شدید انجام شد. بیماران به طور تصادفی به دو گروه تقسیم شدند. بیماران گروه اول تحت درمان با قطره کرومولین (هر 6 ساعت به مدت 3 هفته) و بیماران گروه دوم علاوه بر دریافت کرومولین به شکل مذکور، تحت تزریق دگزامتازون سوپراتارسال (0/5 میلی لیتر در هر چشم) قرار گرفتند. سه هفته بعد، هر دو گروه از نظر تاثیر درمان و بهبودی خارش، اشک ریزش و قرمزی مورد ارزیـابی قرار گرفتند.
نتایج: گروه ها در وضعیت خارش تفاوت معنی دار با هم نداشتند، اما در بهبود التهاب، قرمزی و اشک ریزش، تاثیر درمان ترکیبی کرومولین و دگزامتازون به طور معنی داری بهتر از گروه دیگر بود (0/05>P). خارش و اشک ریزش در 3/68 درصد و التهاب و قرمزی در 1/88 درصد بیماران تحت درمان ترکیبی کرومولین و دگزامتازون بهبود یافت، در حالی که در گروه تحت درمان با کرومولین در نیمی از بیماران خارش، قرمزی و التهاب ثابت ماند یا بدتر شد.
نتیجه گیری: تزریق سوپراتارسال دگزامتازون و مصرف کرومولین موضعی به طور هم زمان، درمان مناسبی در مبتلایان به کراتوکونژنکتیویت بهاره متوسط و شدید می باشد.
واژه‌های کلیدی: کراتوکونژنکتیویت بهاره، کرومولین سدیم، دگزامتازون
دریافت: 1393/7/23 | ویرایش نهایی: 1393/8/7 | پذیرش: 1393/7/23 | انتشار: 1393/7/23

Farajipour H, Shaeri M, Ghasemi P. The effect of supratarsal dexamethasone injection-topical cromolyn combination versus topical cromolyn in treatment of vernal Keratoconjunctivitis. Feyz 2014; 18 (5) :448-454

فرجی پور حسن، شاعری مهدی، قاسمی پگاه. نتایج مصرف ترکیبی دگزامتازون تزریقی و کرومولین موضعی با کرومولین موضعی بر کراتوکونژنکتیویت بهاره. مجله علوم پزشکی فيض. 1393; 18 (5) :448-454