محمدجواد پوروقار
دانشگاه کاشان ، vaghar@kashanu.ac.ir

سابقه و هدف: تحقیقات اخیر در مورد عوامل خطرزای بیماری­های قلبی­عروقی پیرامون شاخص­های جدید التهابی نظیر CRP متمرکز شده است. این تحقیق، با هدف بررسی تأثیر فعالیت بدنی هوازی دویدن بر تغییرات حساس­ترین شاخص التهابی پیشگویی کننده بیماری قلبی­عروقی ( HS-CRP ) در دختران دارای اضافه وزن انجام شده است.

مواد و روش­ها: تعداد 26 دانشجو دارای اضافه وزن با میانگین وزن 6/5 ± 5/82 کیلوگرم، قد 4/6 ± 166 سانتی­متر، سن 1/2 ± 2/21 سال و شاخص توده بدن ( BMI ) بزرگتر یا مساوی 4/28 کیلوگرم بر متر مربع به­صورت هدفمند انتخاب شدند. آزمودنی­ها به دو گروه تجربی و کنترل تقسیم شدند. برنامه تمرین به­صورت 2 جلسه در هفته و به­مدت 8 هفته شامل دوهای فزاینده هوازی با ضربان قلب مشخص و با استفاده از ساعت ضربان سنج پولار اجرا گردید. 48 ساعت پس از آخرین جلسه تمرین، خون­گیری ثانویه و اندازه­گیری­های آنتروپو­متریک در شرایط مشابه پیش آزمون تکرار شد.

نتایج: داده­ها نشان دادند 8 هفته تمرین اینتروال با فشار و شدت مشخص تأثیر معنی­داری بر کاهش سطوح CRP دختران دارای اضافه وزن دارد (0001/0 =P). به­علاوه، اختلاف میانگین CRP بین گروه تجربی و کنترل نیز معنی­دار بود (047/0= P)، حال آنکه این کاهش در گروه کنترل معنی­دار به­دست نیامد (28/0= P).

نتیجه­گیری: با توجه به ارتباط قوی بین شاخص­های التهابی و شیوع بیماری­های قلبی­عروقی، هر گونه عملی که باعث کاهش این شاخص­ها شود، کاهش حوادث قلبی­عروقی را موجب می­گردد.

واژه‌های کلیدی: تمرین اینتروال، HS-CRP، دختران با اضافه وزن، شاخص توده بدن
دریافت: 1392/5/23 | ویرایش نهایی: 1392/6/13 | پذیرش: 1392/6/13 | انتشار: 1392/6/13

Pourvaghar M J. Impact of a 2-month aerobic exercise on CRP of overweight female students. Feyz 2013; 17 (4) :380-386
URL: http://feyz.kaums.ac.ir/article-1-2003-fa.html