نرگس صداقتی ، احمد همت‌فر ، ناصر بهپور
دانشگاه آزاد اسلامی واحد بروجرد ، na_sedaghati@yahoo.com

سابقه و هدف: در سال‌های اخیر، برای درمان کمردرد و کاهش لوردوزکمری بر عضلات عرضی شکم و مولتی‌فیدوس توجه شده است. شواهدی دال بر اختلاف عملکرد این عضلات در این افراد وجود دارد. هدف از این پژوهش بررسی تأثیر یک برنامه تقویتی عضلات ثبات‌دهنده مرکزی بدن در آب بر روی میزان شدت درد و لوردوز کمر دانشجویان دختر بود.

مواد و روش‌ها: پژوهش حاضر از نوع نیمه تجربی بوده که در شهر تهران انجام شده است. تعداد 43 نفر (22 نفر در گروه‌ تجربی و 21 نفر در گروه کنترل) با دامنه سنی 18 تا 25 سال با سابقه کمردرد به صورت داوطلبانه در این پژوهش شرکت کردند. گروه‌ تمرینات آب درمانی به مدت 12 هفته (هفته‌ایی سه جلسه) برنامه تمرینی را تحت نظر محقق انجام دادند و گروه کنترل در این مدت هیچ‌گونه تمرینی را انجام ندادند. نتایج بر اساس پرسشنامه کبک (شدت دردکمر) و خط‌کش منعطف (درجه لوردوز کمر) در روز اول و آخر برای هر آزمودنی‌ها جمع‌آوری گردید.

نتایج: در بررسی نتایج گروه تجربی میزان کاهش شدت دردکمر (0001/0≥P) و لوردوز کمر (001/0≥P) تفاوت معنی‌داری داشته و در گروه کنترل، اختلاف معنی‌داری بین داده‌های پیش و پس‌آزمون مشاهده نشد.

نتیجه‌گیری: این یافته‌ها نشان می‌دهند تمرینات تقویتی ثبات‌دهنده مرکزی ستون‌فقرات در آب باعث کاهش میزان درد و زاویه لوردوز کمری می‌شود.

واژه‌های کلیدی: کمردرد، لوردوز کمری، تمرینات تقویتی ثبات‌دهنده مرکزی، تمرینات آب درمانی
دریافت: 1392/4/1 | ویرایش نهایی: 1392/4/16 | پذیرش: 1392/4/16 | انتشار: 1392/4/16

Sedaghati N, Hematfar A, Behpour N. The effect of a selected spinal core-muscle stabilization training in water on pain intensity and lumbar lordosis. Feyz 2013; 17 (3) :267-274
URL: http://feyz.kaums.ac.ir/article-1-1951-fa.html