بررسی اپیدمیولوﮊیک اقدام به خودکشی در شهرستان کاشان در سال های 87-1382
سید علیرضا مروجی ، حمیدرضا صابری ، گودرز عکاشه ، افشین احمدوند ، سیما کیانی پور
دانشگاه علوم پزشکی کاشان ، hamisa2002@yahoo.com

سابقه و هدف: خودکشی یکی از مشکلات بهداشتی اساسی در کشورهای در حال توسعه بوده و عوامل مختلفی در بروز و شیوع آن تاثیر دارند، که بر اساس منطقه جغرافیایی می‌تواند متفاوت باشد. این مطالعه به منظور بررسی شیوع اقدام به خودکشی و عوامل مرتبط با آن در شهر کاشان در طی یک دوره 6 ساله انجام گردید.

مواد و روش ها: این مطالعه به صورت مقطعی بر روی تمام موارد اقدام به خودکشی مراجعه کننده به مراکز درمانی شهر کاشان از ابتدای سال 1382 تا انتهای سال 1387 انجام گرفت. مشخصات فردی، نتیجه، نحوه اقدام و سابقه قبلی خودکشی بر اساس پرسش نامه و از طریق مصاحبه از بیماران یا همراهان وی ثبت گردید.

نتایج: در طول این دوره 2867 نفر اقدام به خودکشی کرده که بیشتر آنها (2/34 درصد) در گروه سنی 35-25 سال بودند. زنان (7/59 درصد) و متاهلین (56 درصد) بیشرین افراد درگیر را به خود اختصاص می دادند. سوءمصرف دارو (79 درصد) شایع ترین روش اقدام بود. به طور کلی متوسط میزان اقدام به خودکشی در جمعیت کاشان 119 به ازاء صد هزار نفر در سال به دست آمد و میزان خودکشی موفق در بین موارد اقدام فقط 1/1 درصد (29 نفر) بود.

نتیجه گیری: علی رغم بسیار پایین بودن میزان خودکشی موفق، موارد اقدام به خودکشی در کاشان زیاد می‌باشد که به همراه علل آن باید مورد توجه مدیران سلامت قرار گیرد.

واژه‌های کلیدی: اقدام به خودکشی، خودکشی، سوء مصرف دارو
دریافت: 1390/8/10 | ویرایش نهایی: 1390/9/2 | انتشار: 1390/9/24

Moravveji S A, Saberi H, Akasheh G, Ahmadvand A, Kiani-Pour S. Epidemiology of attempted suicide in Kashan during 2003-8. Feyz 2011; 15 (4) :374-381

مروجی سید علیرضا، صابری حمیدرضا، عکاشه گودرز، احمدوند افشین، کیانی پور سیما. بررسی اپیدمیولوﮊیک اقدام به خودکشی در شهرستان کاشان در سال های 87-1382. مجله علوم پزشکی فيض. 1390; 15 (4) :374-381