[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره مجله :: شماره جاری :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
بانک‌ها و نمایه‌ها::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
اخلاق در پژوهش::
برای داوران::
تسهیلات پایگاه::
تماس با ما::
هوش مصنوعی::
::
Basic and Clinical Biochemistry and Nutrition
..
DOAJ
..
CINAHL
..
EBSCO
..
IMEMR
..
ISC
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
enamad
..
:: دوره 15، شماره 3 - ( فصلنامه 1390 ) ::
جلد 15 شماره 3 صفحات 273-267 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی میزان جوش شیرین و نمک در نان نانوایی های مهردشت نجف آباد در سال 1388
محمدرضا رضائی مفرد ، فاطمه رنگرز جدی* ، سید غلامعباس موسوی
دانشگاه علوم پزشکی کاشان ، rangrazejeddi_f@kaums.ac.ir
چکیده:   (8207 مشاهده)

سابقه و هدف: مقادیر زیادی از پروتئین‌ها، کالری و املاح معدنی از نان تامین می‌شود که وجود جوش شیرین، مانع جذب آنها شده و نمک زیاد نیز بیماری‌های متعددی ایجاد می‌کند. هدف این تحقیق تعیین میزان جوش شیرین و نمک در نان نانوایی‌های مهر دشت نجف آباد بود.

مواد و روش ها: مطالعه توصیفی مقطعی روی نان نانوایی‌های مهردشت نجف آباد (50 نانوایی) در سال 1388 صورت پذیرفت. برای نمونه گیری، به هر نانوایی 4 بار مراجعه و 2 قرص نان پخت اول؛ در کل 400 نمونه؛ به‌صورت تصادفی انتخاب گردید. PH و نمک به‌ترتیب مطابق استانداردهای 2628 و 2577 موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران سنجیده شدند.

نتایج: 5/91 درصد نمونه‌ها، PH کمتر از 2/6 داشتند. بیشترین PH بالا در نان‌های لواش با 5/12 درصد مشاهده شد. 5/64 درصد نمونه‌ها نمک، بیش از حد استاندارد داشتند. تفاوت فراوانی PH بالای 2/6 و فصول مختلف (042/0=P) از لحاظ آماری معنی‌دار اما اختلاف بین نمک و فصل معنی‌دار نبود.

نتیجه گیری: میزان جوش شیرین در نان‌های جامعه مورد پژوهش بالا نیست. استفاده از جوش شیرین در بعضی از انواع نان مانند لواش هنوز نیاز به توجه و نظارت دارد. ترویج استفاده از نان‌هایی مانند سنگک که فاقد جوش شیرین است و آموزش به نانوایان و مردم از طریق رسانه‌های عمومی و دستگاه‌های ذی‌ربط توصیه می‌گردد.

واژه‌های کلیدی: جوش شیرین، نمک طعام، نان، نانوایی
متن کامل [PDF 205 kb]   (3785 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1390/6/20 | ویرایش نهایی: 1390/6/30 | انتشار: 1390/6/24
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Rezaei-Mofrad M R, Rangraz-Jeddi F, Mousavi S G A. Amount of baking soda and salt in bakeries of Mehrdasht city (Najafabad) during 2009-10. Feyz Med Sci J 2011; 15 (3) :267-273
URL: http://feyz.kaums.ac.ir/article-1-1248-fa.html

رضائی مفرد محمدرضا، رنگرز جدی فاطمه، موسوی سید غلامعباس. بررسی میزان جوش شیرین و نمک در نان نانوایی های مهردشت نجف آباد در سال 1388. مجله علوم پزشکی فيض. 1390; 15 (3) :267-273

URL: http://feyz.kaums.ac.ir/article-1-1248-fa.html



Creative Commons License
This open access journal is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial ۴.۰ International License. CC BY-NC ۴. Design and publishing by Kashan University of Medical Sciences.
Copyright ۲۰۲۳© Feyz Medical Sciences Journal. All rights reserved.
دوره 15، شماره 3 - ( فصلنامه 1390 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علوم پزشکی فیض Feyz Medical Sciences Journal
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 46 queries by YEKTAWEB 4710