[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره مجله :: شماره جاری :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
بانک‌ها و نمایه‌ها::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
اخلاق در پژوهش::
برای داوران::
تسهیلات پایگاه::
تماس با ما::
هوش مصنوعی::
::
Basic and Clinical Biochemistry and Nutrition
..
DOAJ
..
CINAHL
..
EBSCO
..
IMEMR
..
ISC
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
enamad
..
:: ::
برگشت به فهرست مقالات برگشت به فهرست نسخه ها
الگوی مقاومت آنتی‌بیوتیکی باکتری‌های جدا شده از‌ لوله تراشه بیماران بستری در بخش مراقبت‌های ویژه بیمارستان شهید بهشتی کاشان، 1397 تا 1401
منصوره مومن هروی ، مهسا مهذب پور ، محمدجواد آزادچهر ، اشرف بخشی ، ساره باقری جوشقانی*
مرکز تحقیقات بیماری‌های عفونی، دانشگاه علوم پزشکی کاشان، کاشان، ایران ، bagheri.sa41@gmail.com
چکیده:   (457 مشاهده)
زمینه و هدف: عفونت سیستم تنفسی در بیماران بخش مراقبت‌های ویژه (ICU) به عنوان یک موضوع مهم در بیماران اینتوبه شده مطرح است که منجر به عوارض و مرگ و میر زیادی می شود. پژوهش حاضر با هدف تعیین روند مقاومت آنتی بیوتیکی ارگانیسم‌های جدا شده از ترشحات لوله تراشه بیماران بستری در بیمارستان شهید بهشتی کاشان طی یک دوره 5 ساله انجام شد.
روش‌ها: در این مطالعه مقطعی پرونده 925 بیمار اینتوبه شده و دارای کشت مثبت لوله تراشه در بیمارستان شهید بهشتی کاشان طی بازه زمانی 1397 تا 1401 مورد بررسی قرار گرفت. داده‌های استخراج شده از پرونده‌ها شامل متغیرهای جمعیت‌شناختی (سن، جنس و علت بستری)، نوع باکتری جدا شده از لوله تراشه، نتیجه تست آنتی‌بیوگرام، طول مدت بستری در بیمارستان و پیامد (ترخیص یا مرگ) بود. آزمایشگاه بیمارستان برای جداسازی و تست آنتی‌بیوگرام نمونه لوله تراشه انتقال یافته به آزمایشگاه را ابتدا در محیط بلاد آگار و مک کانکی آگار کشت داده و بعد از 24 ساعت انکوباسیون باکتری‌های رشد یافته تعیین هویت شدند. روش انتشار دیسک دیفیوژن بر اساس دستورالعمل های موسسه استانداردهای بالینی و آزمایشگاهی (CLSI) برای تعیین مقاومت آنتی‌‌بیوتیکی استفاده شده است.
یافته‌ها: در مجموع 925 پاتوژن باکتریایی جدا شده از کشت لوله تراشه در بازه زمانی 5 ساله مورد بررسی قرار گرفت که از این میان 57/8 درصد مرد و42/2 درصد زن بودند. شایع‌ترین باکتری‌های جدا شده از کشت لوله تراشه، گونه‌های اسینتوباکتر (52/5 درصد) و کلبسیلا (29/4درصد) بودند. الگوی مقاومت آنتی­بیوتیکی در بین باکتری­ های رایج جدا شده نشان داد گونه­های اسینتوباکتر و کلبسیلا بیشترین مقاومت را در برابر آنتی بیوتیک سفتازیدیم دارند (به‌ترتیب 98/5 و 93/6 درصد). اما بر اساس مقادیر AAPC، تنها روند مقاومت به آنتی‌بیوتیک سفالکسین به‌طور معناداری سالیانه 63/4 درصد افزایش داشته است. علاوه بر این از لحاظ روند تغییرات مقاومت چنددارویی (MDR) و بر اساس مقادیر AAPC، در گونه کلبسیلا روند مقاومت چنددارویی به‌طور معناداری سالیانه 78/7 درصد افزایش داشته است.
نتیجه‌گیری: مطالعه نشان داد مقاومت آنتی‌بیوتیکی در باکتری‌های شایعICU  مانند اسینتوباکتر و کلبسیلا بسیار بالا است، به‌ویژه در برابر سفتازیدیم. افزایش معنادار مقاومت به سفالکسین و مقاومت چنددارویی در کلبسیلا هشداردهنده است. نظارت دقیق و برنامه‌ریزی برای کنترل عفونت‌های بیمارستانی ضروری است.
واژه‌های کلیدی: مقاومت آنتی بیوتیکی، آنتی‌بیوگرام، بخش مراقبت‌های ویژه، مقاومت چنددارویی
     
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1403/10/18 | ویرایش نهایی: 1404/4/8 | پذیرش: 1404/2/15
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print



Creative Commons License
This open access journal is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial ۴.۰ International License. CC BY-NC ۴. Design and publishing by Kashan University of Medical Sciences.
Copyright ۲۰۲۳© Feyz Medical Sciences Journal. All rights reserved.
برگشت به فهرست مقالات برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علوم پزشکی فیض Feyz Medical Sciences Journal
Persian site map - English site map - Created in 0.08 seconds with 46 queries by YEKTAWEB 4714