[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره مجله :: شماره جاری :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
بانک‌ها و نمایه‌ها::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
اخلاق در پژوهش::
برای داوران::
تسهیلات پایگاه::
تماس با ما::
::
Basic and Clinical Biochemistry and Nutrition
..
DOAJ
..
CINAHL
..
EBSCO
..
IMEMR
..
ISC
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
enamad
..
:: دوره 21، شماره 4 - ( دوماه نامه 1396 ) ::
جلد 21 شماره 4 صفحات 325-317 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی فعالیت ضد سرطانی و آنتی اکسیدانی عصاره جلبک قهوه ای (Cystoseira indica) بر علیه سلول های سرطان کولورکتال
علی طاهری ، مصطفی غفاری ، شاداب هوشمندی ، محمد مهدی نام آوری
گروه شیلات، دانشکده علوم دریایی، دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار، ایران ، taherienator@gmail.com
چکیده:   (4949 مشاهده)
سابقه و هدف: امروزه مطالعات زیادی برای استفاده از ترکیبات طبیعی به ­عنوان عوامل ضدسرطان در رابطه با فعالیت آنتی ­اکسیدانی آنها انجام شده است. این تحقیق با هدف بررسی خواص ضدسرطانی و آنتی اکسیدانی عصاره­های آلی و آبی جلبک قهوه­ای سیستوسیرا ایندیکا جمع­­ آوری شده از سواحل چابهار انجام شد.
مواد و روش ­ها: عصاره­ها بر اساس روش استخراج غوطه­ وری طی 24 ساعت توسط حلال­ های ان ­هگزان، اتانول، متانول، کلروفرم و آب مقطر استخراج شدند. سپس، میزان قدرت کاهندگی، حذف رادیکال آزاد (DPPH)، قدرت کلاته­ کنندگی و سمیت سلولی با روشMTT  بر علیه سلول­های سرطان کولورکتال مورد ارزیابی قرار گرفت.
نتایج: عصاره کلروفرمی با میانگین 02/0±36/0 میکروگرم بر میکرولیتر بهترین قدرت کاهندگی را نسبت به سایر حلال ­ها نشان داد و در تست کلاته کنندگی یون فلزی، عصاره کلروفرمی با میانگین 86/0±18/62 میکروگرم بر میکرولیتر نسبت به سایر حلال ­ها تأثیر بهتری نشان داد (0/05>P). بهترین فعالیت مهار رادیکال آزاد در عصاره ­های اتانولی و متانولی به­ ترتیب با غلظت 83/15 و 21/33 میکروگرم بر میکرولیتر مشاهده گردید و عصاره متانولی دارای فعالیت مهار رادیکال آزاد بهتری نسبت به عصاره اتانولی بود (05/0>P). در تعیین خواص ضدسرطانی، عصاره متانولی با غلظت 33/1±30 میکروگرم بر میکرولیتر بیشترین اثر را بر مرگ سلول­ های سرطانی داشته و کمترین اثر مربوط به عصاره آبی با غلظت 11/1±67/66 میکروگرم بر میکرولیتر بود (0/05>P).
نتیجه­ گیری: براساس نتایج به­ دست آمده می­توان عصاره جلبک قهوه­ای (Cystoseira indica) را به ­عنوان یک ترکیب آنتی اکسیدان و ضد­سرطان برای مطالعات پیش­کلینیکی و کلینیکی پیشنهاد نمود. 
واژه‌های کلیدی: ضدسرطان، آنتی اکسیدان، رادیکال آزاد، قدرت کاهندگی، سیستوسیرا ایندیکا
متن کامل [PDF 288 kb]   (2792 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1394/11/10 | ویرایش نهایی: 1396/7/15 | پذیرش: 1396/4/13 | انتشار: 1396/7/13
فهرست منابع
1. Javanmardi J, Stushnoff C, Locke E, Vivanco JM. Antioxidant activity and total phenolic content of Iranian Ocimum accessions. Food Chemistry 2003; 83(4): 547-50.
2. Gamal-Eldeen AM, Ahmed EF, Abo-Zeid MA. In vitro cancer chemo preventive properties of polysaccharide extract from the brown alga, Sargassum latifolium. Food Chemical Toxicol 2009; 47(6): 1378-84.
3. Sohrabipour J, Rabii R. A list of marine algae of seashores of the Persian Gulf and Oman Sea in the Hormozgan province. Iran J Bot 1999; 8(1): 131– 62. [in Persian]
4. Simmons TL, Andrianasolo E, McPhail K, Flatt P, Gerwick WH. Marine natural products as anticancer drugs. Mol Cancer Ther 2005; 4(2): 333-42.
5. Blunt JW, Copp BR, Keyzers RA. Munro MH, Prinsep MR. Marine natural products. Nat Prod Rep 2012; 29(2): 144-222.
6. Moussavou G, Kwak DH, Obiang-Obonou BW, Maranquy CA, Dinzouna-Boutamba SD, Lee DH, et al. Anticancer effects of different seaweeds on human colon and breast cancers. Mar Drugs 2014; 12(9): 4898-911.
7. Patra S, Muthuraman MS. Gracilaria edulis extract induces apoptosis and inhibits tumor in Ehrlich Ascites tumor cells in vivo. BMC Complement Altern Med 2013; 13(1): 331.
8. Movahedinia A, Heydari M. Antioxidant activity and total phenolic content in two alga species from the Persian Gulf in Bushehr province. Iran Int J Sci Res 2014; 3(5): 954-58.
9. Rabie R, Asadi M, Sohrabipour J, Nejadsatari T, Majd M. Morphology and anatomy algae Gracilaria salicornia in the Persian Gulf seashores (Qeshm Island). Pajouhesh Va Sazandegi 2007; 20(2): 47-53. ]in Persian]
10. Salehi P, Sonboli A, Eftekhar F, Nejad-Ebrahimi S, Yousefzadi M. Essential oil composition, antibacterial and antioxidant activity of the oil and various extracts of Ziziphora clinopodioides subsp. rigida (BOISS.) RECH. f. from Iran. Biol Pharm Bull 2005; 28(10): 1892-6.
11. Chou HJ, Kuo JT, Lin ES. Comparative antioxidant properties of water extracts from different parts of beefsteak plant (Perilla frutescens). J Food Drug Anal 2009; 17(6): 489-96.
12. Dinis TC, Madeira VM, Almeida LM. Action of phenolic derivatives (acetaminophen, salicylate, and 5-aminosalicylate) as inhibitors of membrane lipid peroxidation and as peroxyl radical scavengers. Arch Biochemistry Biophysics 1994; 315(1): 161-9.
13. Yen GC, Chen HY. Antioxidant activity of various tea extracts in relation to their antimutagenicity. J Agricultural Food Chemistry 1995; 43(1): 27-32.
14. Zandi K, Farsangi MH, Nabipour I, Soleimani M, Khajeh K, Sajedi RH, et al. Isolation of a 60 kDa protein with in vitro anticancer activity against human cancer cell lines from the purple fluid of the Persian Gulf sea hare, Aplysia dactylomela. African J Biotechnol 2007; 6(11).
15. O'Hara M, Kiefer D, Farrell K, Kemper K. A review of 12 commonly used medicinal herbs. Arch Fam Med 1998; 7(6): 523-36.
16. Brand-Williams W, Cuvelier ME, Berset CL. Use of a free radical method to evaluate antioxidant activity. Food Sci Technol 1995; 28(1): 25-30.
17. Meir S, Kanner J, Akiri B, Philosoph-Hadas S. Determination and involvement of aqueous reducing compounds in oxidative defense systems of various senescing leaves. J Agricultural Food Chemistry 1995; 43(7): 1813-9.
18. Diplock AT. Will the'good fairies' please prove to us that vitamin E lessens human degenerative disease?. Free Radic Res 1997; 27(5): 511-32.
19. Yildirim A, Mavi A, Oktay M, Kara AA, Algur ÖF, Bilaloglu V. Comparison of antioxidant and antimicrobial activities of Tilia (Tilia argentea Desf ex DC), sage (Salvia triloba L.), and Black tea (Camellia sinensis) extracts. J Agricultural Food Chemistry 2000; 48(10): 5030-34.
20. Siriwardhana N, Lee KW, Kim SH, Ha JW, Jeon YJ. Antioxidant activity of Hizikia fusiformis on reactive oxygen species scavenging and lipid peroxidation inhibition. Food Sci Technol International 2003; 9(5): 339–47.
21. Srivastava A, Harish SR, Shivanandappa T. Antioxidant activity of the roots of Decalepis hamiltonii (Wight & Arn.). LWT-Food Sci Technol 2006; 39(10): 1059-65.
22. Namvar F, Mohamad R, Baharara J, Zafar-Balanejad S, Fargahi F, Rahman HS. Antioxidant, antiproliferative, and antiangiogenesis effects of polyphenol-rich seaweed (Sargassum muticum). Biomed Res Int 2013; 2013: 604787.
23. Kazłowska K, Lin HV, Chang SH, Tsai. In vitro and in vivo anticancer effects of sterol fraction from red algae Porphyra dentata. Evidence-Based Complementary Alternative Med 2013.
24. Ganesan P, Kumar CS, Bhaskar N. Antioxidant properties of methanol extract and its solvent fractions obtained from selected Indian red seaweeds. Bioresource Technol 2008; 99(8): 2717-23.
25. Turkmen N, Sari F, Velioglu YS. Effects of extraction solvents on concentration and antioxidant activity of black and black mate tea polyphenols determined by ferrous tartrate and Folin–Ciocalteu methods. Food Chemistry 2006; 99(4): 835-41.
26. Mosmann T. Rapid colorimetric assay for cellular growth and survival: application to proliferation and cytotoxicity assays. J Immunological Methods 1983; 65(1-2): 55-63.
27. Van de Loosdrecht AA, Beelen RH, Ossenkoppele GJ, Broekhoven MG, Langenhuijsen MM. A tetrazolium-based colorimetric MTT assay to quantitate human monocyte mediated cytotoxicity against leukemic cells from cell lines and patients with acute myeloid leukemia. J Immunological Methods 1994; 174(1-2): 311-20.
28. Wang SK, Liang PH, Astronomo RD, Hsu TL, Hsieh SL, Burton DR, et al. Targeting the carbohydrates on HIV-1: Interaction of Oligomannose dendrons with human monoclonal antibody 2G12 and DC-SIGN. PNAS. Chem Biodivers 2008; 195: 3690-95.
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Taheri A, Ghaffari M, Houshmandi S, Namavari M M. Investigation of the anticancer and antioxidant activity of the brown algae (Cystoseira indica) extract against the colorectal cancer cells. Feyz 2017; 21 (4) :317-325
URL: http://feyz.kaums.ac.ir/article-1-2904-fa.html

طاهری علی، غفاری مصطفی، هوشمندی شاداب، نام آوری محمد مهدی. بررسی فعالیت ضد سرطانی و آنتی اکسیدانی عصاره جلبک قهوه ای (Cystoseira indica) بر علیه سلول های سرطان کولورکتال. مجله علوم پزشکی فيض. 1396; 21 (4) :317-325

URL: http://feyz.kaums.ac.ir/article-1-2904-fa.html



Creative Commons License
This open access journal is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial ۴.۰ International License. CC BY-NC ۴. Design and publishing by Kashan University of Medical Sciences.
Copyright ۲۰۲۳© Feyz Medical Sciences Journal. All rights reserved.
دوره 21، شماره 4 - ( دوماه نامه 1396 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علوم پزشکی فیض Feyz Medical Sciences Journal
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 46 queries by YEKTAWEB 4645