بررسی اثرات ضد دردی عصاره هیدروالکلی چای سبز در موش سوری نر
نغمه احمدیان باغبادرانی ، حسن اژدری زرمهری ، سینا پوزش ، فائزه سادات موسوی ، فرزاد رجایی
دانشگاه علوم پزشکی قزوین ، hasan.azhdari@gmail.com

سابقه و هدف: کاربرد گیاهان دارویی به­جای داروهای صناعی در سال­های اخیر به­دلیل کم بودن عوارض جانبی و تنوع ترکیبات مؤثره این گیاهان افزایش یافته است . هدف از مطالعه حاضر بررسی اثر ضد دردی عصاره چای سبز در روش آزمون فرمالین در دو فاز حاد و مزمن و آزمون صفحه داغ در موش سوری نر بود .

مواد و روش­ها: این مطالعه تجربی بر روی 56 سر موش سوری نر g) 3±28) نژاد NMRI انجام شد که شامل گروه کنترل و گروه ­ های دریافت ­کننده عصاره (75، 150 و 300 میلی­گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن) بودند. 30 دقیقه پس از تزریق داخل صفاقی برای ایجاد دردهای حاد و مزمن به­طور جداگانه از آزمون­های صفحه داغ و تزریق فرمالین استفاده شد.

نتایج: تزریق عصاره چای سبز در دوز 75 میلی­گرم به ازای هر کیلوگرم سبب کاهش رفتارهای دردی در فاز دوم آزمون فرمالین شد، ولی در فاز اول و اینترفاز هم تاثیر معنی­داری مشاهده نشد. تزریق عصاره چای سبز در دوز 150 و 300 میلی ­ گرم به ازای هر کیلوگرم نیز سبب کاهش رفتارهای دردی در فاز اول، اینترفاز و فاز 2 آزمون فرمالین شد. تزریق عصاره چای سبز تاثیری بر بروز رفتارهای دردی در آزمون صفحه داغ نداشت .

نتیجه­ گیری: نتایج پژوهش حاضر نشان می­دهد که عصاره هیدروالکلی چای سبز دارای خواص ضد دردی است و می ­ تواند جایگزین مناسبی برای داروهای شیمیایی ضد درد باشد.

واژه‌های کلیدی: عصاره هیدروالکلی چای سبز، آزمون فرمالین، آزمون صفحه داغ، موش سوری نر
دریافت: 1392/9/9 | ویرایش نهایی: 1392/9/21 | پذیرش: 1392/9/9 | انتشار: 1392/9/9

Ahmadian-Baghbadorani N, Azhdari-Zarmehri H, Puzesh S, Mousavi F S, Rajaei F. Antinociceptive effect of hydroalcoholic extract of green tea in male mice . Feyz 2014; 17 (6) :528-536

احمدیان باغبادرانی نغمه، اژدری زرمهری حسن، پوزش سینا، موسوی فائزه سادات، رجایی فرزاد. بررسی اثرات ضد دردی عصاره هیدروالکلی چای سبز در موش سوری نر. مجله علوم پزشکی فيض. 1392; 17 (6) :528-536