[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره مجله :: شماره جاری :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
بانک‌ها و نمایه‌ها::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
اخلاق در پژوهش::
برای داوران::
تسهیلات پایگاه::
تماس با ما::
::
Basic and Clinical Biochemistry and Nutrition
..
DOAJ
..
CINAHL
..
EBSCO
..
IMEMR
..
ISC
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
enamad
..
:: دوره 16، شماره 7 - ( ضميمه 1391 ) ::
جلد 16 شماره 7 صفحات 682-681 برگشت به فهرست نسخه ها
تأثیر تغذیه مس بر رشد و مقدار اسانس رزماری در شرایط تنش شوری
مجید حجازی مهریزی ، وحید رضا جلالی
دانشگاه شهید باهنر کرمان ، mhejazi@uk.ac.ir
چکیده:   (6840 مشاهده)

سابقه و هدف: رزماری یکی از گیاهان دارویی است که پتانسیل زیادی در تولید آنتی­اکسیدان­های طبیعی از خود نشان داده است .

مواد و روش­ها: در یک آزمایش گلخانه­ای (کشت خاکی) تأثیر تنش شوری و مس بر رشد و مقدار اسانس رزماری مورد بررسی قرار گرفت. قلمه­های یکسان رزماری از لحاظ اندازه، تحت تیمار شوری با سه سطح (صفر، 50 و 100 میلی­مولار) کلرید سدیم و دو سطح غلظتی از مس ( صفر و 5 میلی­گرم در کیلو­گرم خاک) قرار گرفتند.

نتایج: شوری و مس تأثیر معنی­داری بر رشد رزماری داشتند. با افزایش شوری آب آبیاری به 50 و 100 میلی­مولار کلرید سدیم رشد رزماری به­ترتیب 7 و 11 درصد کاهش یافت که نشان از تحمل این گیاه به شرایط تنش شوری دارد. تغذیه با مس به­طور جزیی سبب کاهش اثرات مخرب تنش شوری در شرایط عدم شوری (صفر میلی­مولار) و شوری ملایم (50 میلی­مولار) گردید. این نتایج نشان می­دهد که مس از طریق اصلاح یا افزایش سرعت سازگاری به افزایش تحمل رزماری به شوری کمک می­کند. اثر متقابل شوری و تغذیه مس سبب افزایش مقدار اسانس رزماری گردید. اگرچه شوری 50 میلی­مولار سبب افزایش مقدار اسانس رزماری شد، اما افزایش شوری به 100 میلی­مولار تغییری در مقدار اسانس ایجاد نکرد. کاربرد مس در شوری صفر و 50 میلی­مولار کلرید سدیم سبب افزایش مقدار اسانس رزماری شد، اما در سطح 100 میلی­مولار تغییری ایجاد نکرد.

نتیجه­گیری: طبق نتایج این تحقیق مس سبب افزایش تحمل رزماری به شوری و تولید متابولیت­های ثانویه در این گیاه در شرایط شور گردید.

واژه‌های کلیدی: مس، رزماری، تنش شوری، متابولیت های ثانویه
متن کامل [PDF 74 kb]   (2165 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1391/12/13 | انتشار: 1391/12/25
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Hejazi Mehrizi M, Jalali V R. Effect of Cu nutrition on growth and essential oil content of salt-stressed rosemary plants. Feyz 2013; 16 (7) :681-682
URL: http://feyz.kaums.ac.ir/article-1-1806-fa.html

حجازی مهریزی مجید، جلالی وحید رضا. تأثیر تغذیه مس بر رشد و مقدار اسانس رزماری در شرایط تنش شوری. مجله علوم پزشکی فيض. 1391; 16 (7) :681-682

URL: http://feyz.kaums.ac.ir/article-1-1806-fa.html



Creative Commons License
This open access journal is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial ۴.۰ International License. CC BY-NC ۴. Design and publishing by Kashan University of Medical Sciences.
Copyright ۲۰۲۳© Feyz Medical Sciences Journal. All rights reserved.
دوره 16، شماره 7 - ( ضميمه 1391 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علوم پزشکی فیض Feyz Medical Sciences Journal
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 46 queries by YEKTAWEB 4645