دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد ، n_parsaeyan@yahoo.com
چکیده: (9933 مشاهده)
سابقه و هدف: دیابت شیرین یک اختلال پیچیده متابولیکی با ریسک بیماری قلبی و عروقی است. کروم یک ماده غذایی ضروری است و نقش آن در متابولیسم کربوهیدرات و لیپیدها کمتر شناخته شده است. هدف از این مطالعه بررسی اثر کروم بر قند خون، پروفایل لیپیدی و پراکسیداسیون لیپیدهای خون در بیماران دیابتی نوع 2 است.
مواد و روش ها: پنجاه نفر بیمار دیابتی نوع 2 انتخاب شده و روزانه دو عدد کپسول 200 میکروگرمی کروم به مدت 6 هفته مصرف کردند. به آنها توصیه شد که عادت غذایی و سبک زندگی خود را تغییر ندهند. نمونه قند خون ناشتا، پروفایل لیپیدی و مالون دی آلدئید خون آنها در ابتدا و در پایان مطالعه اندازه گیری و آنالیز شد.
نتایج: نتایج این مطالعه دلالت بر این دارد که مصرف کروم در بیماران دیابتی نوع 2 باعث کاهش گلوکز خون (3/48 درصد، 01/0>P)، کلسترول تام (28/6 درصد، 02/0>P)، تری گلیسرید (36/11 درصد، 1/0P<)، LDL (28/17 درصد، 5/0>P) و مالون دی آلدئید (37/11 درصد، 5/0>P) می گردد، و این در حالی است که باعث افزایش میزان HDL (78/5 درصد، 5/0>P) می شود.
نتیجه گیری: در مجموع می توان گفت که مصرف کروم اثرات مفیدی بر میزان قند خون، پروفایل لیپیدی و پراکسیداسیون لیپیدهای خون بیماران دیابتی نوع 2 دارد.
Parsaeian N. ffect of Chromium supplementation on blood glucose, lipid profile and lipids peroxidation in type 2 diabetic patients. Feyz Med Sci J 2013; 16 (7) :595-596 URL: http://feyz.kaums.ac.ir/article-1-1759-fa.html
پارسائیان نیره. اثر مصرف کروم بر قند خون، پروفایل لیپیدی و پراکسیداسیون لیپیدهای خون در بیماران دیابتی نوع 2. مجله علوم پزشکی فيض. 1391; 16 (7) :595-596