[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره مجله :: شماره جاری :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
بانک‌ها و نمایه‌ها::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
اخلاق در پژوهش::
برای داوران::
تسهیلات پایگاه::
تماس با ما::
هوش مصنوعی::
::
Basic and Clinical Biochemistry and Nutrition
..
DOAJ
..
CINAHL
..
EBSCO
..
IMEMR
..
ISC
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
enamad
..
:: جستجو در مقالات منتشر شده ::
۱ نتیجه برای سلیمانیان

محمدرضا تمنایی فر، زهرا سلیمانیان،
دوره ۲۸، شماره ۱ - ( دوماه نامه ۱۴۰۳ )
چکیده

زمینه و هدف: سرطان پستان شایع­ترین سرطان در زنان است که می­ تواند موجب مشکلات هیجانی شود. هدف پژوهش حاضر تعیین نقش میانجی تاب­آوری و خودکارآمدی در رابطه بین حمایت اجتماعی ادراک شده با پریشانی روانشناختی در بیماران مبتلا به سرطان پستان بود.
روش‌ها: این مطالعه مقطعی در زنان مبتلا به سرطان پستان در بخش انکولوژی بیمارستان امام خمینی و امام حسین شهر تهران در سال ۱۴۰۲ انجام شد. ۲۵۰ بیمار با روش نمونه گیری در دسترس وارد مطالعه شدند. برای گردآوری داده‌ها، از مقیاس­ های افسردگی، اضطراب و استرس (DASS) لویبوند (۱۹۹۵)، تاب­آوری (RISC) کانر و دیویدسون ­(۲۰۰۳)، خودکارآمدی عمومی (GSES) شرر و همکاران (۱۹۸۲) و حمایت اجتماعی ادراک شده (MSPSS) زیمت و همکاران (۱۹۸۸) استفاده گردید.
یافته‌ها: در زنان مبتلا به سرطان پستان، حمایت اجتماعی ادراک شده بر تاب­آوری (۰/۳۴=β و ۰/۰۰۱=P) و خودکارآمدی (۰/۱۹=β و ۰/۰۱۹=P) اثر مستقیم و معنادار داشت، اما مسیر مستقیم حمایت اجتماعی ادراک شده بر پریشانی روانشناختی معنادار نبود. همچنین، تاب­آوری (۰/۴۶-=β و ۰/۰۰۱=P) و خودکارآمدی (۰/۳۳- =β و ۰/۰۰۱=P) بر پریشانی روانشناختی اثر مستقیم و معنادار داشت و در رابطه بین حمایت اجتماعی با پریشانی روانشناختی نقش میانجی ایفا نمود. مدل نهایی پژوهش از برازش مطلوبی برخوردار است (۰/۹۳=CFI ،۱/۸۲= CMIN/DF، ۰/۰۶۴=RAMSEA، ۰/۰۵=>P) و ۳۴ درصد پریشانی روانشناختی را ‏تبیین می­کند.
نتیجه‌گیری: می ­توان بیان داشت که با توجه به نقش میانجی تاب­آوری و خودکارآمدی، می­ توان با استفاده از مداخله ­های آموزشی-درمانی مبتنی بر ارتقای خودکارآمدی و تاب­آوری میزان پریشانی روانشناختی زنان مبتلا به سرطان پستان را کاهش داد.


صفحه 1 از 1     

مجله علوم پزشکی فیض Feyz Medical Sciences Journal
Persian site map - English site map - Created in 0.16 seconds with 34 queries by YEKTAWEB 4710