[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره مجله :: شماره جاری :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
بانک‌ها و نمایه‌ها::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
اخلاق در پژوهش::
برای داوران::
تسهیلات پایگاه::
تماس با ما::
::
Basic and Clinical Biochemistry and Nutrition
..
DOAJ
..
CINAHL
..
EBSCO
..
IMEMR
..
ISC
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
enamad
..
:: دوره 25، شماره 2 - ( دو ماه نامه 1400 ) ::
جلد 25 شماره 2 صفحات 856-850 برگشت به فهرست نسخه ها
مقایسه اثر مصرف گلوکز و فروکتوز قبل از فعالیت شدید وامانده ساز بر میزان لاکتات و لاکتات دهیدروژناز خون پسران نوجوان غیر ورزشکار
رضا میر ، رضا دلاور* ، شیلا نایبی فر
، delavar@ped.usb.ac.ir
چکیده:   (1693 مشاهده)
سابقه و هدف: مصرف کربوهیدرات قبل از فعالیت بدنی، با حفظ گلیکوژن، باعث عملکرد بهتر و آسیب‌های‌ کمتر عضلانی می‌شود. هدف این مطالعه مقایسه‌ی اثر مصرف گلوکز و فروکتوز قبل از فعالیت بدنی بر میزان ‏لاکتات و لاکتات ‌دهیدروژناز پسران نوجوان غیرورزشکار بود.
مواد و روش‌ها: تحقیق حاضر، کارآزمایی بالینی، با یک گروه تجربی به‌صورت متقاطع یک‌سو کور می‌باشد. جامعه آماری، دانش‌آموزان پسر (19- 17 سال) شهر زاهدان بود که 10 نفر به صورت هدفمند در دسترس انتخاب شدند. مرحله‌ی اوّل، خونگیری پس از 30 دقیقه از مصرف محلول گلوکز (g75 در cc350 آب) انجام شد؛ سپس فعالیت بدنی (دویدن روی تردمیل با شیب 5 درصد و با شدت 82 درصد ضربان قلب بیشینه) صورت گرفت و 5 دقیقه پس از آن، مجدداً خونگیری انجام شد. 10 روز بعد، مرحله‌ی دوم، برای فروکتوز اجرا شد. در هر دو مرحله، سطوح لاکتات و لاکتات‌ دهیدروژناز قبل و بعد از فعالیت بدنی اندازه‌گیری شد. داده‌ها با روش تحلیل واریانس با اندازه‌های تکراری و t مستقل، با نرم‌افزار SPSS، نسخه‌ی 19 آنالیز شدند (05/0P).
نتایج: پس از فعالیت بدنی، متعاقب مصرف گلوکز (001/0˂P) و فروکتوز (001/0˂P)، سطح لاکتات، افزایش یافت و بین سطوح لاکتات، متعاقب مصرف گلوکز و فروکتوز، تفاوتی مشاهده نشد (062/0=P). در سطح لاکتات‌ دهیدروژناز، متعاقب مصرف گلوکز (332/0=P) و فروکتوز (282/0=P)، تفاوتی مشاهده نشد و سطح لاکتات ‌دهیدروژناز، متعاقب مصرف فروکتوز نسبت به مصرف گلوکز، افزایش یافت (32 0/0=P).
نتیجه‌گیری: بین سطوح لاکتات، پس از فعالیت بدنی، متعاقب مصرف گلوکز و فروکتوز، تفاوتی مشاهده نمی‌شود؛ ولی مصرف گلوکز نسبت به فروکتوز، قبل از فعالیت بدنی، احتمالاً می‌تواند از بروز آسیب‌های عضلانی، جلوگیری کند.
واژه‌های کلیدی: گلوکز، فروکتوز، اسید لاکتیک، ال- لاکتات دهیدروژناز.
متن کامل [PDF 343 kb]   (1241 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1399/5/4 | ویرایش نهایی: 1400/4/14 | پذیرش: 1400/2/11 | انتشار: 1400/4/12
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Meer R, Delavar R, Nayebifar S. Comparison of the Effect of Glucose and Fructose Ingestion before Exhaustive Exercise on ‎Blood Lactate and Lactate dehydrogenase levels in non-athletic Teen Boys. Feyz Med Sci J 2021; 25 (2) :850-856
URL: http://feyz.kaums.ac.ir/article-1-4187-fa.html

میر رضا، دلاور رضا، نایبی فر شیلا. مقایسه اثر مصرف گلوکز و فروکتوز قبل از فعالیت شدید وامانده ساز بر میزان لاکتات و لاکتات دهیدروژناز خون پسران نوجوان غیر ورزشکار. مجله علوم پزشکی فيض. 1400; 25 (2) :850-856

URL: http://feyz.kaums.ac.ir/article-1-4187-fa.html



Creative Commons License
This open access journal is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial ۴.۰ International License. CC BY-NC ۴. Design and publishing by Kashan University of Medical Sciences.
Copyright ۲۰۲۳© Feyz Medical Sciences Journal. All rights reserved.
دوره 25، شماره 2 - ( دو ماه نامه 1400 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علوم پزشکی فیض Feyz Medical Sciences Journal
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 46 queries by YEKTAWEB 4660