Biochemistry and Nutrition in Metabolic Diseases

فرحناز امینی نائینی*

سابقه و هدف: با توجه به شیوع حاملگی های پرخطر و سرانجام شناخته شده آن و نیز تناقضاتی که در مورد نقش عوامل مختلف در بروز آن نوع درمان و بالاخره پیش آگهی آن وجود دارد و به منظور تعیین حاملگی پرخطر، عوامل موثر در درمان و نتایج آن، این تحقیق بر روی مراجعین به کلینیک صارم سال 74-1371 انجام گرفت.

مواد و روش ها: پژوهش حاضر با روش مطالعه داده های موجود (Existing data) صورت پذیرفت. پرونده خانم های در معرض حاملگی پرخطر بیرون کشیده و نوع درمان، سرانجام درمان از پرونده بیماران استخراج و نقش هر کدام از عوامل در بروز حاملگی پرخطر مشخص و فاصله اطمینان آن تعیین گردید.

یافته ها: از بیست و پنج هزار پرونده مرکز، 309 پرونده واجد شرایط مورد بررسی قرار گرفت. سن افراد مورد بررسی 7±23 سال، مدت ازدواج 7.6±8 سال، از نظر تحصیلات 80% تا دیپلم و تعداد کمی بی سواد بودند. حدود 46.3% با درمان طبیعی و تحت نظر حامله شده و بعد از خارج کردن افرادی که مراجعه نکرده اند، حدود 68.9% با درمان حامله و 31.1% هنوز حاملگی صورت نگرفته و تحت درمان هستند.

نتیجه گیری: با توجه به نتیجه تحقیق و با در نظر گرفتن عوامل خطر و لحاظ آن در بررسی جنینی و بخصوص مدت یک سال قبل از حاملگی خواسته، درمان و پیگیری لازم منظور و با اجرای طرح های تحقیقاتی برای انتخاب بهینه آموزش عمومی باعث افزایش سلامت مادر و در نتیجه سلامت جامعه گردید.

واژه‌های کلیدی: حاملگی پرخطر
دریافت: 1387/8/29 | انتشار: 1378/4/24

Amini Nayeeni F. Evaluation of high-risk pregnancy, contributing factors, treatment and its results in Sarem clinic in 1371-74 . Feyz Med Sci J 1999; 3 (2) :72-79

امینی نائینی فرحناز. بررسی حاملگی پرخطر، عوامل موثر، درمان و نتایج آن در کلینیک صارم طی سال های 74-1371 . مجله علوم پزشکی فيض. 1378; 3 (2) :72-79