[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 10، شماره 4 - ( فصلنامه 1385 ) ::
جلد 10 شماره 4 صفحات 8-13 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی اثر عصاره متانولی گیاه سیر بر روی میزان ترشح اسید و پپسین معده در موش صحرایی
مهرداد شهرانی* ، محمود رفیعیان، هدایت ا. . شیرزاد، مرتضی هاشم زاده، حسین یوسفی، رضا خدیوی، سید اسدا. . امینی، محمد تقی مرادی، جعفر مقدسی، محمد رضا رحمانی
كارشناس ارشد
چکیده:   (7610 مشاهده)

سابقه و هدف: سیر به طور وسیعی در جوامع دنیا و به ویژه جامعه ایرانی مورد استفاده قرار می‌گیرد و بسیاری از افرادی که التهاب و یا زخم معده دارند بر این باورند که با مصرف این گیاه در رژیم غذایی خود بر میزان ناراحتی‌شان افزود می‌شود. لذا با توجه به تعیین نقش دارویی سیر در درمان و پیشگیری انواع بیماری‌ها که باعث استفاده روزافزون از این گیاه در ایران و جهان شده است، این مطالعه با هدف بررسی اثر عصاره آن بر میزان ترشح اسید و پپسین معده انجام شده است.

مواد و روش‌ها: این مطالعه به صورت تجربی بر روی دو گروه 12تایی موش صحرایی ( Rat ) انجام شد. (گروه کنترل و گروه سیر) حیوانات را به دنبال بیهوش کردن با تزریق داخل صفاقی mg/kg 50 تیوپنتال سدیم (نسدونال) تراکئوستومی، لاپاراتومی و گاسترودئودنوستومی نموده و از طریق مجرای گاسترودئودنوستوم عصاره گیاه سیر با دوز mg/kg 100 به گروه سیر داده شد. ترشحات معده به روش wash out با یک بار شستشوی ترشحات به بیرون (لاواژ) به دست آمد که شامل دو مورد، پایه اول (15دقیقه بعد از رفع استرس) و پایه دوم (30 دقیقه بعد از رفع استرس) می‌باشد. اسید ترشحات لاواژ شده به روش تیتریمتری بر حسب میکرومول اسید در 15 دقیقه و پپسین این ترشحات بر حسب میکروگرم پپسین در 15 دقیقه، به روش Anson اندازه‌گیری شد.

نتایج: نتایج این تحقیق نشان داد که عصاره گیاه سیر میزان ترشح اسید معده را در هر دو پایه اول و دوم نسبت به گروه کنترل به طور معنی‌داری افزایش می‌دهد (001/0 > p ) ولی تاثیری بر میزان ترشح پپسین معده در پایه‌های اول و دوم نداشت (05/0 < p ). افزایش میزان ترشح اسید معده ارتباطی با جنس موش مورد آزمایش نداشت و تفاوتی بین موش‌های نر و ماده مشاهده نشد.

نتیجه‌گیری: گیاه سیر سبب افزایش ترشح اسید معده در موش صحرایی شده و تاثیری بر میزان ترشح پپسین معده در این حیوان ندارد.

واژه‌های کلیدی: عصاره متانولی، سیر، اسید معده، پپسین معده، موش صحرایی
متن کامل [PDF 155 kb]   (1690 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: ۱۳۸۷/۸/۶
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA code


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Shahrani M, Rafieian M, Shirzad H, Hashemzadeh M, Yoosefi H, Khadivi R, et al . Effect of garlic extract on gastric acid and pepsin secretion in rat. Feyz. 2007; 10 (4) :8-13
URL: http://feyz.kaums.ac.ir/article-1-67-fa.html

شهرانی مهرداد، رفیعیان محمود، شیرزاد هدایت ا...، هاشم زاده مرتضی، یوسفی حسین، خدیوی رضا، و همکاران. و همکاران.. بررسی اثر عصاره متانولی گیاه سیر بر روی میزان ترشح اسید و پپسین معده در موش صحرایی. دوماه نامه علمي ـ پژوهشي فيض. 1385; 10 (4) :8-13

URL: http://feyz.kaums.ac.ir/article-1-67-fa.html



دوره 10، شماره 4 - ( فصلنامه 1385 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علمی پژوهشی فیض ::: دانشگاه علوم پزشکی کاشان KAUMS Journal ( FEYZ )
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 3755