[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره مجله :: شماره جاری :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
بانک‌ها و نمایه‌ها::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
اخلاق در پژوهش::
برای داوران::
تسهیلات پایگاه::
تماس با ما::
::
Basic and Clinical Biochemistry and Nutrition
..
DOAJ
..
CINAHL
..
EBSCO
..
IMEMR
..
ISC
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
enamad
..
:: دوره 24، شماره 3 - ( دوماه نامه 1399 ) ::
جلد 24 شماره 3 صفحات 321-312 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی استفاده از پسماند های مایع عرقیات بوقناق، بهارنارنج و رازیانه به عنوان یک منبع بالقوه آنتی اکسیدانی و ضد باکتریایی
محسن تقی زاده ، رضا شرافتی چالشتری* ، حسین دایی زاده ، مریم اخوان طاهری
مرکز تحقیقات بیوشیمی و تغذیه در بیماری‌های متابولیک، دانشگاه علوم پزشکی کاشان، کاشان، ایران ، sharafati.reza@gmail.com
چکیده:   (2587 مشاهده)
سابقه و هدف: پسماندهای کارخانجات عرقیات گیاهی به‌عنوان یک منبع ترکیبات آلی می‌باشند. بنابراین هدف از این مطالعه بررسی اثرات ضدباکتریایی و آنتی‌اکسیدانی پسماندهای صنعتی عرقیات بوقناق، بهارنارنج و رازیانه در شرایط آزمایشگاهی بود.
مواد و روش‌ها: در این مطالعه تجربی، پسماندهای عرقیات بوقناق، بهارنارنج و رازیانه از یک کارخانه تولیدی در کاشان جمع‌آوری شد. پس از فیلترکردن، محلول‌های به‌دست‌آمده، خشک و میزان ترکیبات فنولی و فلاونوئیدی به روش رنگ‌سنجی شناسایی شدند. همچنین خاصیت آنتی‌اکسیدانی به روش احیای آهن و خاصیت ضدباکتریایی علیه استافیلوکوکوس اورئوس و اشریشیا کلی مقاوم به آنتی‌بیوتیک به روش میکرودایلوشن و دیسک دیفوژن بررسی شدند.
نتایج: نتایج نشان داد بیشترین میزان ترکیبات فنولی (109/46 میلی‌گرم در گرم) و فلاونوئیدی (13/6 میلی‌گرم در گرم) در پسماند عرق رازیانه بود. بیشترین میزان خاصیت آنتی‌اکسیدانی نیز به‌ترتیب برای رازیانه 30/4±1229/9، بهارنارنج 3/1±39/678 و بوقناق 3/15±28/549 میلی‌مول Fe+2 در گرم در بالاترین غلظت آن‌ها بود. هیچ‌کدام از پسماندها بر استافیلوکوکوس اورئوس اثر نداشتند، ولی رازیانه و بوقناق با میزان MIC (66/166 میلی‌گرم در میلی‌لیتر) و MBC (333/33 میلی‌گرم در میلی‌لیتر) اثر ضد اشریشیا کلی نشان دادند.
نتیجه‌گیری: این مطالعه اوّلین بررسی در زمینه فعالیت بیولوژیکی پسماندهای عرقیات گیاهی در ایران بود و نتایج حاکی از وجود ترکیبات فعال و اثرات بیولوژیکی این پسماندها بود. پیشنهاد می‌شود مطالعات گسترده‌تری در خصوص ویژگی‌های ضدباکتریایی علیه انواع باکتری‌های گرم منفی و مثبت، همچنین شناسایی سایر ترکیبات و اثرات بیولوژیکی مانند سمیت سلولی این پسماندها صورت گیرد.
واژه‌های کلیدی: اثر ضدباکتریایی، اثر آنتی اکسیدانی، پسماند عرقیات گیاهی، شرایط آزمایشگاهی
متن کامل [PDF 1051 kb]   (936 دریافت)    
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: medicine, paraclinic
دریافت: 1398/3/23 | ویرایش نهایی: 1399/6/24 | پذیرش: 1399/3/12 | انتشار: 1399/5/29
فهرست منابع
1. Mazroui Arani N, Sharafati Chaleshtori R, Rafieian Kopaei M. Microbial quality of some medicinal herbal products in Kashan Iran. J Herb Med Pharmacol 2014; 3(2): 113-7.
2. Babaeian M, Naseri M, Kamalinejad M, Ghaffari F, Emadi F, Feizi A, et al. Herbal remedies for functional dyspepsia and traditional Iranian medicine perspective. Iran Red Crescent Med J 2015; 17(11): e20741.
3. Jankowsky L, Brito JO, Jankowsky IP, Nolasco AM, Carvalho J. Use of solid timber waste as potential raw material for novel herbal drugs: multidisciplinary research, development, and innovation. Mod Appl Pharm Pharmacol 2017; 1(1): 1-5.
4. Soltan Dallal MM, Faraje M, Mirahmadi F. Antibacterial effects of essence of Bene tree fruit on Clostridium perfringens in laboratory environment and on meat product. Sci J Kurdistan Univ Med Sci 2019; 24(1): 112-21. [in Persian]
5. Celano R, Piccinelli AL, Pagano I, Roscigno G, Campone L, De Falco E, et al. Oil distillation wastewaters from aromatic herbs as new natural source of antioxidant compounds. Food Res Int 2017; 99: 298-307.
6. Moisă C, Copolovici L, Bungau S, Pop G, Imbrea IL, Lupitu AI, et al. Wastes resulting from aromatic plants distillation-bio-sources of antioxidants and phenolic compounds with biological active principles. Farmacia 2018; 66: 289-95.
7. Pagano I, Sánchez‐Camargo AD, Mendiola JA, Campone L, Cifuentes A, Rastrelli L, et al. Selective extraction of high‐value phenolic compounds from distillation wastewater of basil (Ocimum basilicum L.) by pressurized liquid extraction. Electrophoresis 2018; 39(15): 1884-91.
8. Hamedi A, Afifi M, Etemadfard H. Investigating chemical composition and indications of hydrosol soft drinks (aromatic waters) used in Persian folk medicine for women's hormonal and reproductive health conditions. J Evid Based Complementary Altern Med 2017; 22(4): 824-39.
9. Hamedi A, Moheimani SM, Sakhteman A, Etemadfard H, Moein M. An overview on indications and chemical composition of aromatic waters (hydrosols) as functional beverages in Persian nutrition culture and folk medicine for hyperlipidemia and cardiovascular conditions. J Evid Based Complementary Altern Med 2017; 22(4): 544-61.
10. Farzadkia M, Fallah Jokandan S, Yegane Badi M. Compost management in Iran: opportunities and challenges. J Environ Health Sci Eng 2015; 2(3): 211-23.
11. Solimine J, Garo E, Wedler J, Rusanov K, Fertig O, Hamburger M, et al. Tyrosinase inhibitory constituents from a polyphenol enriched fraction of rose oil distillation wastewater. Fitoterapia 2016; 108: 13-9.
12. Wollinger A, Perrin É, Chahboun J, Jeannot V, Touraud D, Kunz W. Antioxidant activity of hydro distillation water residues from Rosmarinus officinalis L. leaves determined by DPPH assays. Comptes Rendus Chimie 2016; 19(6): 754-65.
13. Roshanravan N, Asgharian P, Dariushnejad H, Alamdari NM, Mansoori B, Mohammadi A, et al. Eryngium billardieri induces apoptosis via bax gene expression in pancreatic cancer cells. Adv Pharm Bull 2018; 8(4): 667.
14. Nabavi SM, Nabavi NS, Ebrahimzadeh MA, Eslami B. In vitro antioxidant activity of Pyrus Boissieriana, Diospyros Lotus, Eryngium Caucasicum and Froriepia Subpinnata. J Rafsanjan Univ Med Sci 2009; 8(2): 139-50. [in Persian]
15. Yesilada E, Tanaka S, Tabata M, Sezik E. The anti-inflammatory activity of the fractions from Eryngium billardieri in mice. Phytother Res 1989; 3(1): 38–40.
16. Küpeli E, Kartal M, Aslan S, Yesilada E. Comparative evaluation of the anti-inflammatory and antinociceptive activity of Turkish Eryngium species. J Ethnopharmacol 2006; 107(1): 32–7.
17. Suntar I, Khan H, Patel S, Celano R, Rastrelli L. An overview on Citrus aurantium L.: Its functions as food ingredient and therapeutic agent. Oxid Med Cell Longev 2018; 2018: doi: 10.1155/2018/7864269.
18. Namazi M, Amir Ali Akbari S, Mojab F, Talebi A, Alavi Majd H, Jannesari S. Effects of Citrus aurantium (bitter orange) on the severity of first-stage labor pain. Iran J Pharm Res 2014; 13(3): 1011-8.
19. Mazaheri Kalahrodi M, Bassiri A, Jalali H. Evaluation of antioxidant activity of fennel (Foeniculum vulgare) seed extract in soybean oil in comparison with synthetic antioxidants BHA and BHT. Innovative Food Technologies 2014; 1(3): 15-28. [in Persian]
20. Siasi E, Sharifnia F, Yahyaii S. Study and evaluation of Zangaber extract antimicrobial effect on common urinary tract infection bacteria from patients isolated. New Cell Mol Biotech 2017; 7(26): 93-100. [in Persian]
21. Sharafati-Chaleshtori R, Mardani G, Rafieian-Kopaei M, Sharafati-Chaleshtori A, Drees F. Residues of oxytetracycline in cultured rainbow trout. Pak J Biol Sci 2013; 16(21): 1419-22.
22. Sharafati Chaleshtori R, Sharafati Chaleshtori F, Karimi A. Antibiotic resistance pattern of Staphylococcus strains isolated from orange and apple juices in Shahre-kord, Iran. Pak J Med Sci 2010; 26(3): 615-8.
23. Najim Z, Kakako SL, Ochei J, Alkali BR, Mohammed K, Opaluwa SA. Prevalence and antibiotic susceptibility pattern of Escherichia coli and Salmonella spp isolated from diarrhoeic children in selected health centres in Sokoto, Nigeria. Asian J Infect Dis 2019; 2(1): 1-8.
24. Ramanjeneya S, Sahoo SC, Pathak R, Kumar M, Vergis J, Malik SVS, et al. Virulence potential, biofilm formation, and antibiotic susceptibility of Listeria monocytogenes isolated from cattle housed in a particular gaushala (cattle shelter) and organized farm. Foodborne Pathog Dis 2019; 16(3): 214-20.
25. Amini A, Namvar AE. Antimicrobial resistance pattern and presence of beta-lactamase genes in Pseudomonas aeruginosa strains isolated from hospitalized patients, Babol-Iran. J Med Bacteriol 2019;8(1, 2):45-50.
26. Torres-Martínez R, García-Rodríguez YM, Ríos-Chávez P, Saavedra-Molina A, López-Meza JE, Ochoa-Zarzosa A, et al. Antioxidant activity of the essential oil and its major terpenes of Satureja macrostema (Moc. and Sessé ex Benth.) Briq. Pharmacogn Mag 2018; 13(Suppl 4): S875-S80.
27. Saleh EIMM, Sultana N, Rahim MM, Ahsan MA, Bhuiyan MN, Hossain MN, et al. Chemical composition and pharmacological significance of Anethum Sowa L. root. BMC Complement Altern Med. 2017;17(1): doi: 10.1186/s12906-017-1601-y.
28. Sharafati Chaleshtori F, Saholi M, Sharafati Chaleshtori R. Chemical composition, antioxidant and antibacterial activity of Bunium persicum, Eucalyptus globulus, and Rose water on multidrug-resistant Listeria Species. J Evid Based Integr Med 2018; 23(10).
29. Mulyaningsih S, Sporer F, Reichling J, Wink M. Antibacterial activity of essential oils from Eucalyptus and of selected components against multidrug-resistant bacterial pathogens. Pharm Biol 2011; 49(9): 893-9.
30. Sharafati Chaleshtori R, Rafieian Kopaei M, Salehi E. Bioactivity of Apium petroselinum and Portulaca oleracea essential oils as natural preservatives. Jundishapur J Microbiol 2015; 8(3): e20128.
31. Babolsar I. Antioxidant activity, total flavonoid and total phenolic contents of extracts taken from aerial parts of Ballota platyloma using three different methods: percolation, ultrasonic and polyphenolic fraction. Feyz 2016; 20(2): 147-56. [in Persian]
32. Kamali M, Khosroyar S, Jalilvand MR. Evaluation of phenolic, flavonoids, anthocyanin contents and antioxidant capacities of different extracts of aerial parts of Dracocephalum kotschyi. J North Khorasan Uni Med Sci 2014; 6(3): 627-34. [in Persian]
33. Mortazavi SH, Azadmard Damirchi S, Sowti M, Mahmudi R, Safaeean F, Moradi Azad S. Antimicrobial effects of ethanolic extract of the hull and the core of Pistacia Khinjuk stocks. Innovative Food Technologies 2014; 1(4): 81-8. [in Persian]
34. Ghorbani M, Aboonajmi M, Ghorbani Javid M, Arabhosseini A. Effect of ultrasound extraction conditions on yield and antioxidant properties of the Fennel seed (Foeniculum Vulgare) extract. Food Sci Technol 2016; 14(67): 73-63. [in Persian]
35. Teimoori-Boghsani Y, Bagherieh-Najjar MB, Mianabadi M. Investigation of phytochemical and antioxidant capacity of Fennel (Foeniculum vulgare Mill.) against gout. J Med Plants By-product 2018; 7(1): 59-65.
36. Salami M, Rahimmalek M, Ehtemam MH. Inhibitory effect of different fennel (Foeniculum vulgare) samples and their phenolic compounds on formation of advanced glycation products and comparison of antimicrobial and antioxidant activities. Food Chem 2016; 213: 196-205.
37. Mahady GB, Pendland SL, Stoia A, Hamill FA, Fabricant D, Dietz BM, et al. In vitro susceptibility of Helicobacter pylori to botanical extracts used traditionally for the treatment of gastrointestinal disorders. Phytother Res 2005; 19(11): 988-91.
38. Sefidkon F, Dabiri M, Alamshahi A. Chemical composition of the essential oil of Eryngium billardieri F. Delaroche from Iran. J Essent Oil Res 2004; 16(1): 42-3.
39. Hajimehdipoor H, Ara L, Moazzeni H, Esmaeili S. Evaluating the antioxidant and acetylcholinesterase inhibitory activities of some plants from Kohgiluyeh va Boyerahmad province, Iran. Res J Pharmacognosy 2016; 3(4): 1-7.
40. Meot-Duros L, Le Floch G, Magné C. Radical scavenging, antioxidant and antimicrobial activities of Halophytic species. J Ethnopharmacol 2008; 116(2): 258-62.
41. Al Namani J, Baqir E, Al Abri A, Al Hubaishi T, Husain A, KHAN SA. Phytochemical screening, phenolic content and antioxidant activity of Citrus aurantifolia L. leaves grown in two regions of Oman. Iran J Pharm Res 2018; 14(1): 27-34.
42. Karimi E, Oskoueian E, Hendra R, Oskoueian A, Jaafar HZ. Phenolic compounds characterization and biological activities of Citrus aurantium bloom. Molecules 2012; 17(2): 1203-18.
43. Dadashi M, Eslami G, Goudarzi H, Fallah F, Hashemi A, Dabiri H, et al. Antibacterial effects of Citrus aurantium on bacteria isolated from urinary tract infection. Res Mol Med 2015; 3(4): 47-50.
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Taghizadeh M, Sharafati Chaleshtori R, Daizadeh H, Akhavantaheri M. Survey on the use of Eryngium billardieri, Citrus aurantium and Foeniculum vulgare distillate wastewaters as a potential source antioxidant and antibacterial. Feyz Med Sci J 2020; 24 (3) :312-321
URL: http://feyz.kaums.ac.ir/article-1-3897-fa.html

تقی زاده محسن، شرافتی چالشتری رضا، دایی زاده حسین، اخوان طاهری مریم. بررسی استفاده از پسماند های مایع عرقیات بوقناق، بهارنارنج و رازیانه به عنوان یک منبع بالقوه آنتی اکسیدانی و ضد باکتریایی. مجله علوم پزشکی فيض. 1399; 24 (3) :312-321

URL: http://feyz.kaums.ac.ir/article-1-3897-fa.html



Creative Commons License
This open access journal is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial ۴.۰ International License. CC BY-NC ۴. Design and publishing by Kashan University of Medical Sciences.
Copyright ۲۰۲۳© Feyz Medical Sciences Journal. All rights reserved.
دوره 24، شماره 3 - ( دوماه نامه 1399 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علوم پزشکی فیض Feyz Medical Sciences Journal
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 46 queries by YEKTAWEB 4660