[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 21، شماره 1 - ( دوماه نامه 1396 ) ::
جلد 21 شماره 1 صفحات 9-18 برگشت به فهرست نسخه ها
تعیین شرایط بهینه برای تولید ترکیبات ضد‌قارچی از جدایه بومی باسیلوس سرئوس SB15
حسین معتمدی* ، الناز زاهدی، علی زارعی محمودآبادی
استاد گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه شهید چمران اهواز ، hhmotamedi@yahoo.com
چکیده:   (985 مشاهده)

سابقه و هدف: با توجه به گسترش عفونت­ های قارچی یافتن ترکیبات ضد­قارچی جدید ضروری است و گونه ­های مختلف باسیلوس به­ دلیل ویژگی­ های زیستی منبع مناسبی برای این منظور است. هدف این مطالعه دست­یابی به­ گونه ­های بومی باسیلوس با توان تولید ترکیبات ضد­قارچی می­ باشد.

مواد و روش­ ها: در این مطالعه گونه­ های باسیلوس از نمونه ­های خاک تیمار شده با حرارت، جداسازی شده و با استفاده از روش انتشار دیسک اثر ضد­قارچی مایع رویی حاصل از کشت براث آن­ ها بررسی شد. شاخص ­های MIC و MFC جدایه­­ منتخب علیه دو قارچ استاندارد سنجیده شد و منحنی رشد آن در مقادیر مختلف دما و pH رسم شد. اثر pH، دما، زمان، منبع کربن و نیتروژن بر تولید ترکیب ضدقارچی توسط جدایه­ منتخب بررسی شده و جدایه با استفاده از تست­ های بیوشیمیایی و مولکولی تعیین هویت شد.

نتایج: از 6 جدایه باسیلوس، 3 جدایه توانایی تولید ترکیب ضد قارچ را داشتند و جدایه Bacillus cereus SB15  بیشترین توان ضد­قارچی را نشان داد. شرایط بهینه تولید ترکیب ضدقارچ توسط این جدایه عبارت بود از: دمایC °37، 7pH=، 48 ساعت انکوباسیون و مانیتول و اوره به­ عنوان بهترین منابع کربن و نیتروژن. MIC و MFC ترکیب ضدقارچی تولیدی علیه آسپرژیلوس نیجر به ­ترتیب برابر 2 و 4 و علیه آسپرژیلوس فلاوس 4 و 16 میلی ­گرم در میلی­ لیتر به ­دست آمد.

 نتیجه­ گیری: در مجموع می ­توان گفت باسیلوس­­ جداسازی شده قابلیت مناسبی جهت تولید ترکیب ضدقارچ دارد و می­ توان از آن در راستای تولید ترکیبات ضدقارچی جهت کنترل عفونت­ های قارچی و نیز کنترل قارچ­ ها در صنایع غذایی و محیط استفاده کرد.

واژه‌های کلیدی: عوامل ضدقارچ، باسیلوس، آنتی بیوتیک، بهینه سازی، مقاومت آنتی بیوتیکی
متن کامل [PDF 324 kb]   (329 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: ۱۳۹۵/۱۲/۱۶ | پذیرش: ۱۳۹۵/۱۲/۱۶ | انتشار: ۱۳۹۵/۱۲/۱۶
فهرست منابع
1. Ranjbariyan A, Shams-Ghahfarokhi M, Kalantari S, Razzaghi-Abyaneh M. Molecular identification of antagonistic bacteria from Tehran soil and evaluation of their inhibitory activities toward pathogenic fungi. Iran J Microbiol 2011; 3(3): 140-6.
2. Kantarcioglu AS, Yucel A. The presence of fluconazole-resistant Candida dubliniensis strain among Candida albicans isolated from immunocompromised or otherwise debilitated HIV-negative Turkish patients. Rev Iberoam Micol 2002; 19(1): 44-8.
3. Vaezi A, Haghani I, Davoudi MM, Mousavi B, Ansari S, Noshak MA, et al. Azole resistance in Aspergillus fumigatus Isolates. J Mazandaran Univ Med Sci 2013; 23(103): 120-37. [in Persian]
4. Moshafi MH, Forootanfar H, Ameri A, Ameri A, Shakibaie M, Dehghan-Noudeh G, et al. Antimicrobial activity of Bacillus sp. Strain FAS isolated from soil. Pak J Pharm Sci 2011; 24(3): 269-75.
5. Guo Q, Dong W, Li Sh, Lu Z, Wang P, Zhang X, et al. Fengycin produced by Bacillus subtilis NCD-2 plays a major role in biocontrol of cotton seedling damping-off disease. Microbiol Res 2014; 169(7): 533-40.
6. Kathiravan MK, Salake AB, Chothe AS, Dudhe PB, Watode RP, Mukta MS, et al. The biology and chemistry of antifungal agents: A review. Bioorg Med Chem 2012; 20(19): 5678–98.
7. Handelsman J, Stabb EV. Biocontrol of soilborne plant pathogens. Plant Cell 1996; 8(10): 1855-69.
8. Jankiewicz U, Kuzawinska O. Purification and partial characterization of pyoverdine synthesized by Pseudomonas putida. E J P A U 2009; 12(1):11.
9. Fiddaman PJ, Rossall S. The production of antifungal volatiles by Bacillus subtilis. J Appl Microbiol 1993; 74(2): 119-26.
10. Zhao X, Zhou Z, Han Y, Wang Z, Fan J, Xiao H. Isolation and identification of antifungal peptides from Bacillus BH072 a novel bacterium isolated from honey. Microbiol Res 2013; 168(9): 598-606.
11. Yuan J, Raza W, Huang Q, Shen Q. The ultrasound‐assisted extraction and identification of antifungal substances from B. amyloliquefaciens strain NJN‐6 suppressing Fusarium oxysporum. J Basic Microbiol 2012; 52(6): 721-30.
12. Cochrane SA, Vederas JC. Lipopeptides from Bacillus and Paenibacillus spp.: A Gold Mine of Antibiotic Candidates. Med Res Rev 2016; 36(1): 4-31.
13. Garrity G, Brenner DJ, Krieg NR, Staley JR. Bergey's manual of systematic bacteriology. 2nd ed. Vol 2. Part B. Springer; 2005.
14. Ausubel FM, Brent R, Kingstone RE, Moore DD, Seidman JG, Smith JA, et al. Short protocols in molecular biology. 2nd ed. New York: John wiley and Sons; 1992.
15. Weisburg WG, Barns SM, Pelletier DA, Lane J. 16S ribosomal DNA amplification for phylogenetic study. J Bacteriol 1991; 173(2): 697-703.
16. Darabpour E, Roayaei Ardakani M, Motamedi H, Ronagh M. Isolation of a potent antibiotic producer bacterium, especially against MRSA, from northern region of the Persian Gulf. Bosn J Basic Med Sci 2012; 12(2): 108-21.
17. Darabpour E, Roayaei Ardakani M, Motamedi H, Ronagh M. Isolation of a potent antibiotic producer bacterium, especially against MRSA, from northern region of the Persian Gulf. Bosn J Basic Med Sci 2012; 12(2): 108-21.
18. Kumar A, Pragati S, Shrivastava JN. Production of peptide antifungal antibiotic and biocontrol activity of Bacillus subtilis. Indian J Exp Biol 2009; 47(1): 57-62.
19. Zhao Z, Wang Q, Wang K, Brian K, Liu C, Gu Y. Study of the antifungal activity of Bacillus vallismortis ZZ185 in vitro and identification of its antifungal components. Bioresour Technol 2010; 101(1): 292-7.
20. Clinical and Laboratory Standards Institute. Reference method for broth dilution antifungal susceptibility testing of yeast; approved standard-third edition. CLSI document M27-A3.Wayne, PA. 2008; 28(14).
21. Muhammad SA, Ahmad S, Hameed A. Report: antibiotic production by thermophilic Bacillus specie SAT-4. Pak J Pharm Sci 2009; 22(3): 339-45.
22. Oyedele AO, Ogunbanwo TS. Antifungal activities of Bacillus subtilis isolated from some condiments and soil. Afr J Microbiol Res 2014; 8(18): 1841-9.
23. Afsharmanesh H, Ahmadzadeh M, Javan-Nikkhah M, Behboudi K. Improvement in biocontrol activity of Bacillus subtilis UTB1 against Aspergillus flavus using gamma-irradiation. Crop Protection 2014; 60(1): 83-92.
24. Deleu M, Paquot M, Nylander T. Effect of fengycin, a lipopeptide produced by Bacillus subtilis, on model biomembranes. Biophys J 2008; 94(7): 2667-79.
25. Moyne AL, Shelby R, Cleveland TE, Tuzun S. Bacillomycin D: an iturin with antifungal activity against Aspergillus flavus. J Appl Microbiol 2001; 90(4): 622-9.
26. Torsvik V, Goksøyr J, Daae FL. High diversity in DNA of soil bacteria. Appl Environ Microbiol 1990; 56(3): 782-7.
27. Arrebola E, Sivakumar D, Bacigalupo R, Korsten L. Combined application of antagonist Bacillus amyloliquefaciens and essential oils for the control of peach postharvest diseases. Crop Protetion 2010; 29(4): 369-77.
28. Yánez-Mendizábal V, Zeriouh H, Viñas I, Torres R, Usall J, de Vicente A, et al. Biological control of peach brown rot (Monilinia spp.) by Bacillus subtilis CPA-8 is based on production of fengycin-like lipopeptides. Eur J Plant Pathol 2012; 132(4): 609-19.
29. Sadfi N, Cherif M, Hajlaoui MR, Boudabbous A, Belanger R. Isolation and partial purification of antifungal metabolites produced by Bacillus cereus. Ann Microbiol 2002; 52(3): 323-37.
30. Chunmei J, Junling SH, Yanlin L, Chengyong ZH. Inhibition of Aspergillus carbonarius and fungal contamination in table grapes using Bacillus subtilis. Food Control 2014; 35(1): 41-8.
31. Senthil R, Prabakar K, Rajendran L, Karthikeyan G. Efficacy of different biological control agents against major postharvest pathogens of grapes under room temperature storage conditions. Phytopathol Mediterr 2011; 50(1): 55-65.
32. Abeer H, Abd-Allah EF, Al-Obeed RS, Mridha MAU, Al-Huqail AA. Non-chemical strategies to control postharvest losses and extend the shelf life of table grape fruits. Biol Agri Horticulture 2013; 29(2): 82-90.
33. Gong Q, Zhang Ch, Lu F, Zhao H, Bie X, Lu Zh. Identification of bacillomycin D from Bacillus subtilis fmbJ and its inhibition effects against Aspergillus flavus. Food Control 2014; 36(1): 8-14.
34. Hu LB, Shi ZQ, Zhang T, Yang ZM. Fengycin antibiotics isolated from B-FS01 culture inhibit the growth of fusariummoniliforme Sheldon ATCC 38932. FEMS Microbiological Lett 2007; 272(1): 91-8.
35. Lee H, Churey JJ, Worobo RW. Purification and structural characterization of bacillomycin F produced by a bacterial honey isolate active against Byssochlamys fulva H25. J Appl Microbiol 2008; 105(3): 663-73.
36. Dunlap CA, Bowman MJ, Schisler DA. Genomic analysis and secondary metabolite production inBacillus amyloliquefaciensAS 43.3: A biocontrol antagonist of Fusarium head blight. Biological Control 2013; 64(2): 166-75.
37. Huang X, Zhang N, Yong X, Yang XY, Shen QR. Biocontrol of Rhizoctoniasolani damping-off disease in cucumber with Bacillus pumilus SQR-N43. Microbiol Res 2012; 167(3): 135-43.
38. Li J, Jensen SE. Nonribosomal biosynthesis of fusaricidins by Paenibacillus polymyxa PKB1 involves direct activation of a D-amino acid. Chem Biol 2008; 15(2): 118-27.
39. Gong M, Wang JD, Zhang J, Yang H, LU XF, Pei Y, et al. Study of the antifungal ability of Bacillus subtilis Strain PY‐1 in Vitro and identification of its antifungal substance (Iturin A). Acta Biochimit Biophys Sin 2006; 38(4): 233-40.
40. Kalpana S, Bagudo AI, Aliero AA. Effect of inhibitory spectrum and physical conditions on the production of antibiotic substance from Bacillus laterosporus ST-1. Niger J Microbiol 2010; 24(1): 2134-9.
41. Moshafi MH, Forootanfar H, Ameri A, Shakibaie M, Dehghan-Noudeh GH, Razavi M. Antimicrobial activity of Bacillus sp. Strain FAS isolated from soil. Pak J Pharm Sci 2011; 24(3): 269-75.
42. Al-Ajlani MM, Sheikh MA, Ahmad Z, Hasnain S. Production of surfactin from Bacillus subtilis MZ-7 grown on pharmamedia commercial medium. Microb Cell Fact 2007; 6(1): 17-25.
43. Joshi S, Yadav S, Desai AJ. Application of response-surface methodology to evaluate the optimum medium components for the enhanced production of lichenysin by Bacillus licheniformis R2. Biochem Eng J 2008; 41(2): 122-7.
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA code


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Motamedi H, Zahedi E, Zarei-Mahmoud Abadi A. Optimizing conditions for the production of antifungal agents using the native Bacillus cereus SB15. Feyz. 2017; 21 (1) :9-18
URL: http://feyz.kaums.ac.ir/article-1-3294-fa.html

معتمدی حسین، زاهدی الناز، زارعی محمودآبادی علی. تعیین شرایط بهینه برای تولید ترکیبات ضد‌قارچی از جدایه بومی باسیلوس سرئوس SB15 . دوماه نامه علمي ـ پژوهشي فيض. 1396; 21 (1) :9-18

URL: http://feyz.kaums.ac.ir/article-1-3294-fa.html



دوره 21، شماره 1 - ( دوماه نامه 1396 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علمی پژوهشی فیض ::: دانشگاه علوم پزشکی کاشان KAUMS Journal ( FEYZ )
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 3731