[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 21، شماره 1 - ( دوماه نامه 1396 ) ::
جلد 21 شماره 1 صفحات 51-56 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی تاثیر سیر بر سطح هموسیستئین پلاسمای خون در افراد مبتلا به بیماری ایسکمیک قلبی
محدثه سادات موسویان، فریبا رایگان* ، محسن تقدسی، سید علیرضا مروجی، مجید مازوچی
استادیار گروه قلب، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی کاشان ، raygan_f@kaums.ac.ir
چکیده:   (1211 مشاهده)

سابقه و هدف: کاهش سطح هموسیستئین سرم به ­عنوان عامل خطر بیماری­ های قلبی-عروقی، می ­تواند وقوع و عوارض بعد از انفارکتوس میوکارد را کاهش دهد. یکی از عوامل کاهنده مطرح سطح هموسیستئین سیر است. مطالعه فوق جهت تعیین اثر سیر بر سطح هموسیستئین پلاسمای خون مبتلایان به بیماری ایسکمیک قلبی انجام شد.

مواد و روش­ ها: این مطالعه مشاهده ای بر روی 60 بیمار ایسکمیک قلبی مراجعه کننده به کلینیک قلب شهرستان کاشان انجام شد. 30 نفر که به ­مدت 6 هفته روزانه mg800 قرص سیر معادل  gr4 سیر تازه و 30 نفر دیگر دارونما دریافت کرده بودند. قبل و بعد از مصرف هر هر گونه دارویی سطح هموسیستئین پلاسما با روش الیزا و سطح TG، HDL و LDL پلاسما با روش آنزیماتیک ارزیابی شد سپس با کمک شاخص های توصیف و مرکزی و با آزمون­ های من­ویتنی و مجذور کای مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت.

نتایج: میانگین سنی افراد 10/1±60/6 سال بود و 39 نفر (65 درصد) مرد و21 نفر (35 درصد) زن بودند. میانگین سطح هموسیستئین پلاسما در گروه مصرف کننده سیر از μmol/L 4/6 به 4/4 کاهش یافت، درحالی­ که در گروه دریافت کننده دارونما از μmol/L 4/5 به 4/6 افزایش یافت. اما مقایسه نتایج دو دارو بر مقدار هموسیستئین، TG، HDL و LDL با در نظر گرفتن مقدار اولیه آن ها به­ عنوان فاکتور مخدوش کننده، متفاوت معنی ­داری نشان نداد.

نتیجه­ گیری: مصرف روزانه 800  میلی­ گرم سیر به­ مدت 6 هفته بر سطوح نرمال هموسیتئین و میزان لیپیدهای سرم تاثیری ندارد لذا نیاز به انجام مطالعات بیشتری را نشان می دهد. 

واژه‌های کلیدی: سیر، هوسیستئین، لیپدهای سرم، بیماری ایسکمیک قلبی
متن کامل [PDF 216 kb]   (342 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: ۱۳۹۵/۱۲/۱۰ | پذیرش: ۱۳۹۵/۱۲/۱۰ | انتشار: ۱۳۹۵/۱۲/۱۰
فهرست منابع
1. Fauci S, Kasper L, Longo L, Braunwald E, Hauser L, LrryJamson J. Principlees of Harrison s Internal Medicine. 17th ed. Mcgraw-hill; 2008.
2. Naqvi M. Statics of deaths in 23 provinces of the country in 1380. Tandis; 1382.
3. Prasad K. Homocysteine, a risk factor for cardiovascular disease. Int J Angiol 1999; 8(1): 76-86.
4. Ceperkovic Z. The role of increased levels of homocysteine in the development of cardiovascular diseases. Med Pregl 2006; 59(3-4): 143-7.
5. Weiss N, Papatheodorou L, Morihara N, Hilge R,Ide N. Aged garlic extract restores nitric oxide bioavailability in cultured human endothelial cells even under conditions of homocysteine elevation. J Ethnopharmacol 2013; 145(1): 162-7.
6. Zylberstein DE, Bengtsson C, Björkelund C, Landaas S, Sundh V, Thelle D, et al. Serum homocysteine in relation to mortality and morbidity from coronary heart disease. American heart association. Circulation 2004; 109(5):601-6.
7. Stampfer MJ, Malinow MR. Can Lowering Homocysteine Levels Reduce Cardiovascular Risk?. New England J Med 1995; 332(5): 328-9.
8. Reis RP, Azinheira J, Reis HP, Bordalo e Sa A, Tavares J, Adao M, et al. prognosis significance of blood homocysteine after myocardial infarction. Rev Port Cardiol 2000; 19(5): 581-5.
9. Weiss N, Keller C, Hoffmann U, Loscalzo J. Endothelial dysfunction and atherothrombosis in mild hyperhomocysteinemia. Vasc Med 2002; 7(3): 227-39.
10. Dorland W. Dorland's Pocket Medical Dictionary. Elsevier Saunders; 2012.
11. Weiss N, Ide N, Abahji T, Nill L, Keller Ch, Hoffmann U. Aged garlic extract improves Homocysteine-induced endothelial dysfunction in macro- and microcirculation. J Nutr 2006; 136(3): 750S-4S.
12. NaserAhmadia B, Nabavia V, Hajsadeghia F, Zeba I, Floresa F, Ebrahimib R, et al. Aged garlic extract with supplement is associated with increase in brown adipose, decrease in white adipose tissue and predict lack of progression in coronary atherosclerosis. Int J Cardiol 2013; 168(3): 2310-4.
13. Yeh YY, Yeh SM. Homocysteine-lowering action is another potential cardiovascular protective factor of aged of aged garlic extract. J Nutr 2006; 136 (3 Suppl): 745S-6S.
14. Yeh YY, Lim HS, Yeh SM, Picciano MF. Garlic extract attenuates hyperhomocysteinemia caused by folic acid deficiency in the rat. Nutr Res 2004; 25(1): 93-102.
15. Kemper J. Garlic (allium sativum).
16. Available at: www.Mcp.edu/Hrbal/Dfault 2000.
17. Morihara N1, Ide N, Weiss N. Aged garlic extract inhibits homocysteine-induced scavenger receptor CD36 expression and oxidized low-density lipoprotein cholesterol uptake in human macrophages in vitro. J Ethnopharmacol 2011; 134(3): 711-6
18. Banerjee SK, Maulik SK. Effect of garlic on cardiovascular disorder. Nutr J 2002; 1(1): 1.
19. Davis LE, Shen J, Royer RE, In vitro Synergism of concentrated Allium sativum Extract and Amphotericin B against Cryptococcus neoformans. Planta Med 1994; 60(6): 546.
20. Rahman K, Lowe GM. Garlic cardiovascular disease: a critical review. J Nutr 2006; 136(3Suppl): 736S-40S.
21. Ali M, Al-Qattan KK, Al-Enezi F, Khanafer RM, Mustafa T. Effect of allicin from garlic powder on serum lipid and blood pressure in rat fed with a high cholesterol diet. Prostaglandins Leukot Essent Fatty Acid 2000; 62(4): 253-9.
22. Ali M, Thomson M. Consumption of a garlic clove aday could be beneficial in preventing thrombosis. Prostaglandins Leukot Essent Fatty Acid 1995; 53(3): 211-2.
23. Jain AK, Vargas R, Gotzkowsky S, McMahon FG. Can garlic reduce level of serum lipid?. Am J Med 1993; 94(6): 632-5.
24. Ashraf R, Aamir K, Shaikh AR, Ahmed T. Effect of garlic on dislipidemia in patients with type2 diabets mellitus. J Ayub Med Coll Abbottabad 2005; 17(3): 60-4.
25. Ebadi SA, Rahimi Lenji E, Taghadosi M, Khorshidi A, Akbari H. Effect of garlic on blood sugar in patients with type 2 diabetes mellitus. Feyz 2007; 11 (1): 20-5. [in Persian]
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA code


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mousavian M S, Raygan F, Taghadosi M, Moravveji S A, Mazochi M. Effect of garlic on plasma homocysteine level in ischemic heart disease patients. Feyz. 2017; 21 (1) :51-56
URL: http://feyz.kaums.ac.ir/article-1-3283-fa.html

موسویان محدثه سادات، رایگان فریبا، تقدسی محسن، مروجی سید علیرضا، مازوچی مجید. بررسی تاثیر سیر بر سطح هموسیستئین پلاسمای خون در افراد مبتلا به بیماری ایسکمیک قلبی. دوماه نامه علمي ـ پژوهشي فيض. 1396; 21 (1) :51-56

URL: http://feyz.kaums.ac.ir/article-1-3283-fa.html



دوره 21، شماره 1 - ( دوماه نامه 1396 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علمی پژوهشی فیض ::: دانشگاه علوم پزشکی کاشان KAUMS Journal ( FEYZ )
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 3752