[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 18، شماره 5 - ( دوماه نامه 1393 ) ::
جلد 18 شماره 5 صفحات 411-418 برگشت به فهرست نسخه ها
اثر هم افزایی عصاره آبی زعفران (Crocus sativus L)و ویتامینD3 بر تمایز استئوژنیک سلول‌های بنیادی مزانشیمی در مغز استخوان موش صحرایی
جواد بهارارا* ، خدیجه نژاد شاهرخ آبادی، مریم ناظمی، طیبه رمضانی
دانشگاه آزاد اسلامی، واحد مشهد ، baharara@yahoo.com
چکیده:   (2822 مشاهده)
سابقه و هدف: زعفران دارای اثرات فارماکولوژیک متعددی بوده و ویتامین D3 نیز در تمایز و عملکرد بسیاری از سلول‌ها دخالت دارد. در مطالعه حاضر اثر هم افزایی عصاره آبی زعفران و ویتامین D3 بر تمایز سلول های بنیادی مزانشیمی به استئوبلاست بررسی شده ‌است.
مواد و روش ها: سلول های بنیادی مغز استخوان موش صحرایی نژاد ویستار استخراج شده و شناسایی به کمک روش ایمونوسیتوشیمی انجام شد. در گروه های تجربی، سلول های بنیادی با غلظت های 600، 700 و800 میلی گرم در لیتر زعفران و نیز غلظت های فوق الذکر زعفران همراه با غلظت 7-10×5 مولار ویتامین D3 جهت القا تمایز استفاده شد. گروه کنترل هیچ گونه تیماری دریافت نکرد. تمایز سلول ها با سنجش فعالیت آنزیم آلکالین  فسفاتاز پس از 10 روز و رنگ آمیزی آلیزارین  رد در روز 21 پس از تیمار بررسی گردید.
نتایج: فعالیت آلکالین فسفاتاز گروه های دریافت کننده ویتامین D3 و زعفران در مقایسه با شاهد افزایش معنی داری داشت. هم چنین، میزان فعالیت این آنزیم در گروه های تیمار توام زعفران و ویتامینD3 نسبت به کاربرد هریک به تنهایی افزایش داشت. رنگ  آمیزی آلیزارین رد، اثرات تمایزی ویتامین D3، زعفران و تیمارهای توام آنها بر سلول های بنیادی به سمت به استئوبلاست را نشان داد و بیشترین اثر تمایزی در گروه تجربی زعفران همراه با ویتامین D3 مشاهده شد.
نتیجه گیری: کاربرد توام زعفران و ویتامین D3 دارای اثرات معنی دار در تمایز سلول های بنیادی مزانشیمی مغز استخوان به استئوبلاست ها می باشد.
واژه‌های کلیدی: استئوبلاست، تمایز، زعفران، سلول بنیادی، ویتامینD3
متن کامل [PDF 399 kb]   (908 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: medicine, paraclinic
دریافت: ۱۳۹۳/۷/۲۸ | پذیرش: ۱۳۹۳/۷/۲۸ | انتشار: ۱۳۹۳/۷/۲۸
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA code


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Baharara J, Nejhad Shahrokhabadi K, Nazemi M, Ramezani T. Synergism between the aqueous extract of saffron (Crocus sativus L) and vitamin D3 on osteogenic differentiation of rat bone marrow mesenchymal stem cells. Feyz. 2014; 18 (5) :411-418
URL: http://feyz.kaums.ac.ir/article-1-2395-fa.html

بهارارا جواد، نژاد شاهرخ آبادی خدیجه، ناظمی مریم، رمضانی طیبه. اثر هم افزایی عصاره آبی زعفران (Crocus sativus L)و ویتامینD3 بر تمایز استئوژنیک سلول‌های بنیادی مزانشیمی در مغز استخوان موش صحرایی. دوماه نامه علمي ـ پژوهشي فيض. 1393; 18 (5) :411-418

URL: http://feyz.kaums.ac.ir/article-1-2395-fa.html



دوره 18، شماره 5 - ( دوماه نامه 1393 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علمی پژوهشی فیض ::: دانشگاه علوم پزشکی کاشان KAUMS Journal ( FEYZ )
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 3781