سابقه و هدف: تالاسمی شایعترین بیماری ارثی است که علیرغم اقدامهای درمانی، باز هم علایم و تظـاهرات بـالینی آن مانند هر بیماری مـزمن دیگـر بر کیفیت زندگی اثر دارد. این وضعیت نیاز به حمایت روانی و برنامههای بازتوانی با اهداف افزایش کیفیت زندگی را در بیماران تالاسمی بیان میکند. هدف از این مطالعه تعیین تاثیر برنامه طراحی شده پیادهروی بر کیفیت زندگی بیماران مبتلا به تالاسمی ماژور است.
مواد و روشها: در این مطالعه نیمه تجربی 61 بیمار تالاسمی ماژور 18 سال به بالا بهصورت تصادفی در دو گروه کنترل و آزمون قرار گرفتند. بیماران گروه آزمون برنامه پیادهروی طراحی شده را 8 هفته اجرا نمودند. ابتدا و انتهای مداخله در دو گروه کیفیت زندگی با پرسشنامه SF36 سنجیده شد.
نتایج: یلفتههای مطالعه بهبود معناداری را در متغیرهای کیفیت زندگی در بیماران گروه آزمون در مقایسه با گروه کنترل پس از هشت هفته پیادهروی منظم و برنامهریزی شده نشان داد (05/0>P) .
نتیجهگیری: برنامه پیادهروی طراحی شده بر کیفیت زندگی بیماران مبتلا به تالاسمی ماژور تأثیر داشته و توصیه میشود در مراقبت از بیماران تالاسمی از برنامه پیادهروی طراحی شده جهت ارتقاء کیفیت زندگی استفاده شود.
Arian M, Memarian R, Vakilian F, Badiee Z. Impact of an 8-week walking program on quality of life in patients with thalassemia major. Feyz Med Sci J 2013; 17 (5) :463-470 URL: http://feyz.kaums.ac.ir/article-1-2054-fa.html
آرین مهدیه، معماریان ربابه، وکیلیان فروه، بدیعی زهرا. بررسی تاثیر اجرای برنامه طراحی شده پیاده روی بر کیفیت زندگی بیماران مبتلا به تالاسمی ماژور. مجله علوم پزشکی فيض. 1392; 17 (5) :463-470