[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 16، شماره 7 - ( ضميمه 1391 ) ::
جلد 16 شماره 7 صفحات 725-726 برگشت به فهرست نسخه ها
کاربرد اسپیرولینا به عنوان مکمل غذائی روی در غنی سازی نان سنگک ایرانی
مسعود باغستانی* ، محمد عزیزخانی، زینب باقری، البرز بوستانی، هدا نیکمنش، مریم صفابخش، رضا نجفی، مطهره باغستانی
دانشجوی کارشناسی کمیته پژوهشی دانشجویان، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ، masudbaghestani@yahoo.com
چکیده:   (6456 مشاهده)

سابقه و هدف: روی دومین عنصر کمیاب در بدن انسان است و تقریباً 48 درصد از مردم دنیا از بیماری­های ناشی از فقر رنج می­برند. استفاده از مکمل­های غذایی در سبد مصرف روزانه رایج گشته است. و استفاده از منابع دریایی به ­ عنوان یکی از بهترین این مکمل ­ ها ما را به بهره­برداری از آن ترغیب می­کند.

مواد و روش ها: تارنماهای Scopus ، Elsevier مورد بررسی قرار گرفتند.

نتایج: جلبک تک­سلولی سبز رنگ با نام اسپیرولینا از جمله این منابع است. این جلبک در حال حاضر از نظر تولید و مصرف انسانی مقام اول را در میان سایر میکروآلگ­ها دارا می­باشد. اسپیرولینا حاوی اسیدهای آمینه از جمله 8 اسید آمینه­ی ضروری است و علاوه بر آن دارای مقادیر قابل توجهی از ویتامین B12 ,B6 ,B2 ,B1 ,E ,C ,A و بیوتین و املاحی چون Mg ,Zn ,Ca ,Fe می­باشد. هم­چنین، این منبع دریایی دارای اسیدهای چرب ضروری از جمله امگا 6 و 9 می­باشد. حضور تمامی ترکیبات ذکر شده در جلبک اسپیرولینا سبب گشته که نسبت به سایر مکمل­های غذایی در نوع خود بی­نظیر باشد. هم­چنین، این جلبک خواص درمانی متعدد از جمله تقویت سیستم ایمنی، دفع فلزات سنگین، کمک به هضم غذا، ترمیم زخم، و تقویت بینایی دارد.

نتیجه­گیری: بر مبنای هرم غذایی، از محصولات غله­ای، نان را به­عنوان نمونه برای این غنی­سازی انتخاب کردیم. نان حاصله به­صورت 2 رنگ به­دست آمد. این محصول تحت بررسی­های آزمایشگاهی قرار داده شده و از سوی دیگر تست­های ارگانولپتیک آن نیز گرفته شد. نتایج حاصله پیش­بینی­های ما در مورد این غنی­سازی را تا حد زیادی پوشش داد.

واژه‌های کلیدی: اسپیرولینا، غنی سازی، نان سنگک، ارزش غذایی، هرم غذایی
متن کامل [PDF 72 kb]   (1622 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: ۱۳۹۱/۱۲/۱۳
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA code


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Baghestani M, Azizkhani M, Bagheri Z, Boustani A, Nikmanesh H, Safabakhsh M, et al . Application of Spirulina algae as a food supplementation in the zinc fortification of bread. Feyz. 2013; 16 (7) :725-726
URL: http://feyz.kaums.ac.ir/article-1-1829-fa.html

باغستانی مسعود، عزیزخانی محمد، باقری زینب، بوستانی البرز، نیکمنش هدا، صفابخش مریم، و همکاران.. کاربرد اسپیرولینا به عنوان مکمل غذائی روی در غنی سازی نان سنگک ایرانی. دوماه نامه علمي ـ پژوهشي فيض. 1391; 16 (7) :725-726

URL: http://feyz.kaums.ac.ir/article-1-1829-fa.html



دوره 16، شماره 7 - ( ضميمه 1391 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علمی پژوهشی فیض ::: دانشگاه علوم پزشکی کاشان KAUMS Journal ( FEYZ )
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 3742