[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره مجله :: شماره جاری :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
بانک‌ها و نمایه‌ها::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
اخلاق در پژوهش::
برای داوران::
تسهیلات پایگاه::
تماس با ما::
::
Basic and Clinical Biochemistry and Nutrition
..
DOAJ
..
CINAHL
..
EBSCO
..
IMEMR
..
ISC
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
enamad
..
:: دوره 16، شماره 7 - ( ضميمه 1391 ) ::
جلد 16 شماره 7 صفحات 726-725 برگشت به فهرست نسخه ها
کاربرد اسپیرولینا به عنوان مکمل غذائی روی در غنی سازی نان سنگک ایرانی
مسعود باغستانی* ، محمد عزیزخانی ، زینب باقری ، البرز بوستانی ، هدا نیکمنش ، مریم صفابخش ، رضا نجفی ، مطهره باغستانی
کمیته پژوهشی دانشجویان، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ، masudbaghestani@yahoo.com
چکیده:   (11452 مشاهده)

سابقه و هدف: روی دومین عنصر کمیاب در بدن انسان است و تقریباً 48 درصد از مردم دنیا از بیماری­های ناشی از فقر رنج می­برند. استفاده از مکمل­های غذایی در سبد مصرف روزانه رایج گشته است. و استفاده از منابع دریایی به ­ عنوان یکی از بهترین این مکمل ­ ها ما را به بهره­برداری از آن ترغیب می­کند.

مواد و روش ها: تارنماهای Scopus ، Elsevier مورد بررسی قرار گرفتند.

نتایج: جلبک تک­سلولی سبز رنگ با نام اسپیرولینا از جمله این منابع است. این جلبک در حال حاضر از نظر تولید و مصرف انسانی مقام اول را در میان سایر میکروآلگ­ها دارا می­باشد. اسپیرولینا حاوی اسیدهای آمینه از جمله 8 اسید آمینه­ی ضروری است و علاوه بر آن دارای مقادیر قابل توجهی از ویتامین B12 ,B6 ,B2 ,B1 ,E ,C ,A و بیوتین و املاحی چون Mg ,Zn ,Ca ,Fe می­باشد. هم­چنین، این منبع دریایی دارای اسیدهای چرب ضروری از جمله امگا 6 و 9 می­باشد. حضور تمامی ترکیبات ذکر شده در جلبک اسپیرولینا سبب گشته که نسبت به سایر مکمل­های غذایی در نوع خود بی­نظیر باشد. هم­چنین، این جلبک خواص درمانی متعدد از جمله تقویت سیستم ایمنی، دفع فلزات سنگین، کمک به هضم غذا، ترمیم زخم، و تقویت بینایی دارد.

نتیجه­گیری: بر مبنای هرم غذایی، از محصولات غله­ای، نان را به­عنوان نمونه برای این غنی­سازی انتخاب کردیم. نان حاصله به­صورت 2 رنگ به­دست آمد. این محصول تحت بررسی­های آزمایشگاهی قرار داده شده و از سوی دیگر تست­های ارگانولپتیک آن نیز گرفته شد. نتایج حاصله پیش­بینی­های ما در مورد این غنی­سازی را تا حد زیادی پوشش داد.

واژه‌های کلیدی: اسپیرولینا، غنی سازی، نان سنگک، ارزش غذایی، هرم غذایی
متن کامل [PDF 72 kb]   (2851 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1391/12/13 | انتشار: 1391/12/25
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Baghestani M, Azizkhani M, Bagheri Z, Boustani A, Nikmanesh H, Safabakhsh M, et al . Application of Spirulina algae as a food supplementation in the zinc fortification of bread. Feyz Med Sci J 2013; 16 (7) :725-726
URL: http://feyz.kaums.ac.ir/article-1-1829-fa.html

باغستانی مسعود، عزیزخانی محمد، باقری زینب، بوستانی البرز، نیکمنش هدا، صفابخش مریم، و همکاران.. کاربرد اسپیرولینا به عنوان مکمل غذائی روی در غنی سازی نان سنگک ایرانی. مجله علوم پزشکی فيض. 1391; 16 (7) :725-726

URL: http://feyz.kaums.ac.ir/article-1-1829-fa.html



Creative Commons License
This open access journal is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial ۴.۰ International License. CC BY-NC ۴. Design and publishing by Kashan University of Medical Sciences.
Copyright ۲۰۲۳© Feyz Medical Sciences Journal. All rights reserved.
دوره 16، شماره 7 - ( ضميمه 1391 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علوم پزشکی فیض Feyz Medical Sciences Journal
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 46 queries by YEKTAWEB 4660