[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 16، شماره 7 - ( ضميمه 1391 ) ::
جلد 16 شماره 7 صفحات 623-624 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی اثر جیوه بر قابلیت اکسید پذیری لیپیدهای سرم در خارج بدن
فرنگیس غلامی*، علی اسکندری، شهاب الدین اسدی، جواد زوار رضا، بمانعلی جلالی خان آبادی
دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد ، f.gholami201025@yahoo.com
چکیده:   (4919 مشاهده)

سابقه و هدف: جیوه نوعی فلز سنگین و از جمله آلاینده های محیطی است که از طریق خوردن ماهی و پر کردن دندان به بدن وارد می شود. این عنصر عامل ایجاد بیماری های مختلف و از جمله بیماری های قلبی عروقی در انسان می باشد. در این تحقیق تاثیر جیوه بر قابلیت اکسید پذیری لیپیدهای سرم مورد بررسی قرار گرفت.

مواد و روش ها: در این مطالعه تجربی مخلوطی از سرم افراد سالم تهیه شده و به 6 قسمت مساوی تقسیم شد. غلظت جیوه در 5 نمونه به 20، 30، 50، 200 و700 نانومولار رسانده شده و نمونه آخر به عنوان شاهد در نظر گرفته شد. نمونه ها به مدت 24 ساعت در C°37 انکوبه شده و با افزودن مس، اکسیداسیون لیپیدهای سرم القا شد. فرآیند اکسیداسیون با تعیین جذب نمونه ها در طول موج 245 نانومتر پیگیری شد. پارامترهای اکسیدپذیری از جمله زمان تاخیر، بالاترین سرعت و تجمع ترکیبات حاصل از اکسیداسیون محاسبه شد.

نتایج: زمان تاخیر در تمامی غلظت های مورد آزمایش 20، 30، 50، 200 و 700 نانومولار به ترتیب 95/0±7/18، 57/0±5/18، 57/0±5/18، 9/2±2/24، 7/2±7/14 نسبت به کنترل (4/2±33) کاهش و بالاترین سرعت در غلظت nm700 (2/1±7/43) نسبت به کنترل (15/1±40) افزایش یافت (05/0>P).

نتیجه گیری: مطالعه حاضر نشان می دهد که جیوه در تمامی غلظت ها، چه قابل تحمل و چه سمی باعث تسریع اکسیداسیون لیپیدهای سرم شده و با توجه به راه های انتقال آن بایستی توجه ویژه ای به این فلز کرد.

واژه‌های کلیدی: جیوه، قابلیت اکسیدپذیری لیپید، سرم
متن کامل [PDF 106 kb]   (762 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: medicine, paraclinic
دریافت: ۱۳۹۱/۱۲/۹
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Gholami F, Eskandarei A, Asadi S, Zavar Reza J, Jalali-khanabadi B. The effect of Mercury on in-vitro serum lipid oxidizability. Feyz. 2013; 16 (7) :623-624
URL: http://feyz.kaums.ac.ir/article-1-1775-fa.html

غلامی فرنگیس، اسکندری علی، اسدی شهاب الدین، زوار رضا جواد، جلالی خان آبادی بمانعلی. بررسی اثر جیوه بر قابلیت اکسید پذیری لیپیدهای سرم در خارج بدن . دوماه نامه علمي ـ پژوهشي فيض. 1391; 16 (7) :623-624

URL: http://feyz.kaums.ac.ir/article-1-1775-fa.html



دوره 16، شماره 7 - ( ضميمه 1391 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علمی پژوهشی فیض ::: دانشگاه علوم پزشکی کاشان KAUMS Journal ( FEYZ )
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 32 queries by YEKTAWEB 3921