:: دوره 16، شماره 7 - ( ضميمه 1391 ) ::
جلد 16 شماره 7 صفحات 618-617 برگشت به فهرست نسخه ها
اندازه گیری میزان فلزات سرب، کادمیوم، جیوه و آرسنیک در نمک طعام توسط دستگاه گرافیت کوره ای
روشنک هدایتی فر*
دانشگاه علوم پزشکی لرستان ، rhedayatifar@yahoo.com
چکیده:   (9087 مشاهده)

سابقه و هدف: کلرید سدیم از دیرباز به عنوان یک بخش ضروری در رژیم غذایی انسان محسوب می شود و به طور گسترده در صنایع غذایی استفاده می گردد. هم چنین، به عنوان طعم دهنده برای خوش مزه و معطر کردن غذا به طور مستقیم توسط انسان استفاده می شود و می تواند یکی از علل آلودگی مواد غذایی توسط فلزات باشد. سرب، کادمیوم، جیوه و آرسنیک از مهم ترین فلزات سنگین هستند که ممکن است خطرات بهداشتی به دنبال مصرف به همراه داشته باشند.

مواد و روش ها: تعداد40 نمونه از نمک های در سطح عرضه در استان لرستان جهت اندازه گیری فلزات انتخاب شدند. برای اندازه گیری آرسنیک و جیوه، از دستگاه هیدرید ژنراتور و برای اندازه گیری کادمیوم و سرب، از دستگاه کوره گرافیتی اتمیک استفاده گردید.

نتایج: میانگین غلظت فلزات سنگین کادمیوم، سرب، جیوه و آرسنیک به ترتیب اعداد زیر به دست آمد: کادمیوم، μg/g 032/0؛ سرب، μg/g 52/0؛ آرسنیک، μg/g 025/0 و جیوه، μg/g 098/0.

نتیجه گیری: غلظت های آزمایش شده از فلزات سنگین در زیرسطح حداکثر اعلام شده توسط Codex می باشد.

واژه‌های کلیدی: سرب، کادمیوم، جیوه، نمک
متن کامل [PDF 130 kb]   (2573 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: medicine, paraclinic
دریافت: 1391/12/9 | انتشار: 1391/12/25


XML   English Abstract   Print



Creative Commons License
This open access journal is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial ۴.۰ International License. CC BY-NC ۴. Design and publishing by Kashan University of Medical Sciences.
Copyright ۲۰۲۳© Feyz Medical Sciences Journal. All rights reserved.
دوره 16، شماره 7 - ( ضميمه 1391 ) برگشت به فهرست نسخه ها