اندازه گیری میزان فلزات سرب، کادمیوم، جیوه و آرسنیک در نمک طعام توسط دستگاه گرافیت کوره ای
|
روشنک هدایتی فر*  |
دانشگاه علوم پزشکی لرستان ، rhedayatifar@yahoo.com |
|
چکیده: (9086 مشاهده) |
سابقه و هدف: کلرید سدیم از دیرباز به عنوان یک بخش ضروری در رژیم غذایی انسان محسوب می شود و به طور گسترده در صنایع غذایی استفاده می گردد. هم چنین، به عنوان طعم دهنده برای خوش مزه و معطر کردن غذا به طور مستقیم توسط انسان استفاده می شود و می تواند یکی از علل آلودگی مواد غذایی توسط فلزات باشد. سرب، کادمیوم، جیوه و آرسنیک از مهم ترین فلزات سنگین هستند که ممکن است خطرات بهداشتی به دنبال مصرف به همراه داشته باشند. مواد و روش ها: تعداد40 نمونه از نمک های در سطح عرضه در استان لرستان جهت اندازه گیری فلزات انتخاب شدند. برای اندازه گیری آرسنیک و جیوه، از دستگاه هیدرید ژنراتور و برای اندازه گیری کادمیوم و سرب، از دستگاه کوره گرافیتی اتمیک استفاده گردید. نتایج: میانگین غلظت فلزات سنگین کادمیوم، سرب، جیوه و آرسنیک به ترتیب اعداد زیر به دست آمد: کادمیوم، μg/g 032/0؛ سرب، μg/g 52/0؛ آرسنیک، μg/g 025/0 و جیوه، μg/g 098/0. نتیجه گیری: غلظت های آزمایش شده از فلزات سنگین در زیرسطح حداکثر اعلام شده توسط Codex می باشد. |
|
واژههای کلیدی: سرب، کادمیوم، جیوه، نمک |
|
متن کامل [PDF 130 kb]
(2573 دریافت)
|
نوع مطالعه: پژوهشي |
موضوع مقاله:
medicine, paraclinic دریافت: 1391/12/9 | انتشار: 1391/12/25
|
|
|
|