دانشگاه علوم پزشکی لرستان ، rhedayatifar@yahoo.com
چکیده: (8955 مشاهده)
سابقه و هدف: کلرید سدیم از دیرباز به عنوان یک بخش ضروری در رژیم غذایی انسان محسوب می شود و به طور گسترده در صنایع غذایی استفاده می گردد. هم چنین، به عنوان طعم دهنده برای خوش مزه و معطر کردن غذا به طور مستقیم توسط انسان استفاده می شود و می تواند یکی از علل آلودگی مواد غذایی توسط فلزات باشد. سرب، کادمیوم، جیوه و آرسنیک از مهم ترین فلزات سنگین هستند که ممکن است خطرات بهداشتی به دنبال مصرف به همراه داشته باشند.
مواد و روش ها: تعداد40 نمونه از نمک های در سطح عرضه در استان لرستان جهت اندازه گیری فلزات انتخاب شدند. برای اندازه گیری آرسنیک و جیوه، از دستگاه هیدرید ژنراتور و برای اندازه گیری کادمیوم و سرب، از دستگاه کوره گرافیتی اتمیک استفاده گردید.
نتایج: میانگین غلظت فلزات سنگین کادمیوم، سرب، جیوه و آرسنیک به ترتیب اعداد زیر به دست آمد: کادمیوم، μg/g 032/0؛ سرب، μg/g 52/0؛ آرسنیک، μg/g 025/0 و جیوه، μg/g 098/0.
نتیجه گیری: غلظت های آزمایش شده از فلزات سنگین در زیرسطح حداکثر اعلام شده توسط Codex می باشد.
Hedayatifar R. Determination of Lead, Cadmium, Mercury and Arsenic in salt by the Graphite Furnace Atomic Absorption Spectrometry. Feyz Med Sci J 2013; 16 (7) :617-618 URL: http://feyz.kaums.ac.ir/article-1-1771-fa.html
هدایتی فر روشنک. اندازه گیری میزان فلزات سرب، کادمیوم، جیوه و آرسنیک در نمک طعام توسط دستگاه گرافیت کوره ای. مجله علوم پزشکی فيض. 1391; 16 (7) :617-618