[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 12، شماره 1 - ( فصلنامه 1387 ) ::
جلد 12 شماره 1 صفحات 26-31 برگشت به فهرست نسخه ها
تعیین نمایه گلیسمی ماکارونی در افراد سالم
کریم پرستویی* ، فریبا سیدی، علی محمد فرجی، محمد اسماعیل شهاب الدین، سوسن قاسمی، سمیرا ناصری
، Parastouei_k@kaums.ac.ir
چکیده:   (9187 مشاهده)

سابقه و هدف: نمایه گلیسمی، توصیف­کننده تغییر در میزان قند خون بعد از خوردن غذاها در مقایسه با یک غذای استاندارد می­باشد. مطالعه­ی حاضر با هدف تعیین نمایه­ی گلیسمی ماکارونی (با نام تجاری سلام ماکارون، فرآورده­ی کشور ایران) انجام شد.

مواد و روش­ها: جهت تعیین نمایه­ی گلیسمی، مقدار مشخصی از غذای مورد آزمایش که حاوی 50 گرم کربوهیدرات است در حالت ناشتا توسط 14 فرد سالم (7 مرد و 7 زن) مصرف گردید. میزان گلوکز خون در زمان­های ناشتا، 30، 60، 90 و 120 دقیقه بعد از مصرف غذا اندازه­گیری شد. نمایه گلیسمی بر حسب درصد با تقسیم کردن مساحت زیرمنحنی افزایش گلوکز خون، بعد از خوردن ماکارونی بر مساحت زیرمنحنی افزایش گلوکز خون بعد از خوردن غذای استاندارد (50 گرم گلوکز) بیان می­شود. در هر داوطلب هر غذا (ماکارونی و گلوکز) سه بار مورد آزمایش قرار گرفت. بنابراین 3 نمایه­ی گلیسمی برای ماکارونی در هر فرد محاسبه شد و در نهایت متوسط نمایه­های گلیسمی به دست آمده در کل افراد، نمایه­ی گلیسمی ماکارونی در نظر گرفته شد. جهت تجزیه و تحلیل داده­ها از آزمون­های ‏ t student و Paired t test استفاده شد.

نتایج: میانگین نمایه گلیسمی ماکارونی در 14 داوطلب، 14/14 ± 34/51 به دست آمد. متوسط نمایه­ی گلیسمی ماکارونی در مردان و زنان به ترتیب 44/13 ± 16/55 و 77/14 ± 52/47 محاسبه شد. اختلاف معنی­دار بین نمایه­ی گلیسمی مردان و زنان مشاهده نشد.

نتیجه­گیری: مطالعه­ی حاضر نشان می­دهد نمایه­ی گلیسمی ماکارونی رشته­ای با نام تجاری "سلام ماکارون" در انتهای طیف غذاهای با GI پایین و نزدیک به طیف غذاهای با GI متوسط قرار می­گیرد. بنابراین می­تواند به عنوان جزیی از رژیم غذایی افراد سالم و افراد مبتلا به بیماری­هایی چون دیابت، قلبی ـ عروقی و چاقی مورد استفاده قرار گیرد.

واژه‌های کلیدی: نمایه گلیسمی، رژیم غذایی، ماکارونی
متن کامل [PDF 235 kb]   (2251 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: ۱۳۸۷/۸/۱
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA code


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Parastouei K, Seyyedi F, Faraji A M, Shahabodin M E, Ghasemi S, Naseri S. Determing of Glycemic index of pasta in healthy people. Feyz. 2008; 12 (1) :26-31
URL: http://feyz.kaums.ac.ir/article-1-12-fa.html

پرستویی کریم، سیدی فریبا، فرجی علی محمد، شهاب الدین محمد اسماعیل، قاسمی سوسن، ناصری سمیرا. تعیین نمایه گلیسمی ماکارونی در افراد سالم. دوماه نامه علمي ـ پژوهشي فيض. 1387; 12 (1) :26-31

URL: http://feyz.kaums.ac.ir/article-1-12-fa.html



دوره 12، شماره 1 - ( فصلنامه 1387 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علمی پژوهشی فیض ::: دانشگاه علوم پزشکی کاشان KAUMS Journal ( FEYZ )
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 3781