[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره مجله :: شماره جاری :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
بانک‌ها و نمایه‌ها::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
اخلاق در پژوهش::
برای داوران::
تسهیلات پایگاه::
تماس با ما::
::
Basic and Clinical Biochemistry and Nutrition
..
DOAJ
..
CINAHL
..
EBSCO
..
IMEMR
..
ISC
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
enamad
..
:: دوره 12، شماره 1 - ( فصلنامه 1387 ) ::
جلد 12 شماره 1 صفحات 31-26 برگشت به فهرست نسخه ها
تعیین نمایه گلیسمی ماکارونی در افراد سالم
کریم پرستویی ، فریبا سیدی ، علی محمد فرجی ، محمد اسماعیل شهاب الدین ، سوسن قاسمی ، سمیرا ناصری
، Parastouei_k@kaums.ac.ir
چکیده:   (13540 مشاهده)

سابقه و هدف: نمایه گلیسمی، توصیف­کننده تغییر در میزان قند خون بعد از خوردن غذاها در مقایسه با یک غذای استاندارد می­باشد. مطالعه­ی حاضر با هدف تعیین نمایه­ی گلیسمی ماکارونی (با نام تجاری سلام ماکارون، فرآورده­ی کشور ایران) انجام شد.

مواد و روش­ها: جهت تعیین نمایه­ی گلیسمی، مقدار مشخصی از غذای مورد آزمایش که حاوی 50 گرم کربوهیدرات است در حالت ناشتا توسط 14 فرد سالم (7 مرد و 7 زن) مصرف گردید. میزان گلوکز خون در زمان­های ناشتا، 30، 60، 90 و 120 دقیقه بعد از مصرف غذا اندازه­گیری شد. نمایه گلیسمی بر حسب درصد با تقسیم کردن مساحت زیرمنحنی افزایش گلوکز خون، بعد از خوردن ماکارونی بر مساحت زیرمنحنی افزایش گلوکز خون بعد از خوردن غذای استاندارد (50 گرم گلوکز) بیان می­شود. در هر داوطلب هر غذا (ماکارونی و گلوکز) سه بار مورد آزمایش قرار گرفت. بنابراین 3 نمایه­ی گلیسمی برای ماکارونی در هر فرد محاسبه شد و در نهایت متوسط نمایه­های گلیسمی به دست آمده در کل افراد، نمایه­ی گلیسمی ماکارونی در نظر گرفته شد. جهت تجزیه و تحلیل داده­ها از آزمون­های ‏ t student و Paired t test استفاده شد.

نتایج: میانگین نمایه گلیسمی ماکارونی در 14 داوطلب، 14/14 ± 34/51 به دست آمد. متوسط نمایه­ی گلیسمی ماکارونی در مردان و زنان به ترتیب 44/13 ± 16/55 و 77/14 ± 52/47 محاسبه شد. اختلاف معنی­دار بین نمایه­ی گلیسمی مردان و زنان مشاهده نشد.

نتیجه­گیری: مطالعه­ی حاضر نشان می­دهد نمایه­ی گلیسمی ماکارونی رشته­ای با نام تجاری "سلام ماکارون" در انتهای طیف غذاهای با GI پایین و نزدیک به طیف غذاهای با GI متوسط قرار می­گیرد. بنابراین می­تواند به عنوان جزیی از رژیم غذایی افراد سالم و افراد مبتلا به بیماری­هایی چون دیابت، قلبی ـ عروقی و چاقی مورد استفاده قرار گیرد.

واژه‌های کلیدی: نمایه گلیسمی، رژیم غذایی، ماکارونی
متن کامل [PDF 235 kb]   (4137 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1387/8/1 | ویرایش نهایی: 1387/8/1 | انتشار: 1387/1/27
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Parastouei K, Seyyedi F, Faraji A M, Shahabodin M E, Ghasemi S, Naseri S. Determing of Glycemic index of pasta in healthy people. Feyz 2008; 12 (1) :26-31
URL: http://feyz.kaums.ac.ir/article-1-12-fa.html

پرستویی کریم، سیدی فریبا، فرجی علی محمد، شهاب الدین محمد اسماعیل، قاسمی سوسن، ناصری سمیرا. تعیین نمایه گلیسمی ماکارونی در افراد سالم. مجله علوم پزشکی فيض. 1387; 12 (1) :26-31

URL: http://feyz.kaums.ac.ir/article-1-12-fa.html



Creative Commons License
This open access journal is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial ۴.۰ International License. CC BY-NC ۴. Design and publishing by Kashan University of Medical Sciences.
Copyright ۲۰۲۳© Feyz Medical Sciences Journal. All rights reserved.
دوره 12، شماره 1 - ( فصلنامه 1387 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علوم پزشکی فیض Feyz Medical Sciences Journal
Persian site map - English site map - Created in 0.07 seconds with 46 queries by YEKTAWEB 4645