سابقه و هدف: اسید فولیک یک ویتامین B محلول در آب است که برای تداوم سنتز، همانند سازی و ترمیم DNA و نیز سنتز پروتئین ها ضروری است. شواهد تجربی بیان می کنند، کمبود فولات و به دنبال آن افزایش سطح هموسیستئین، نورون های دوپامینرژیک جسم سیاه را به سموم خارجی حساس کرده و خطر ابتلا به پارکینسون را افزایش می دهد. در این مطالعه، اثرات مقادیر مختلف اسید فولیک بر فعالیت حرکتی موش های صحرایی نر بالغ با استفاده از دستگاه روتارود مورد بررسی قرار گرفت.
مواد و روش ها: در این مطالعه تجربی حیوانات به چهار گروه تقسیم شدند. گروه های آزمایش، اسید فولیک با مقادیر (15,10,5 mg/kg) را روزانه به صورت تزریق درون صفاقی دریافت کردند و گروه شاهد نیز سالین (حلال) را به همان حجم دریافت کرد؛ سپس همه ی گروه ها توسط دستگاه روتارود مورد ارزیابی قرار گرفتند. داده های حاصل با استفاده از آزمون ANOVA مورد مقایسه قرار گرفتند.
نتایج: نتایج به دست آمده نشان داد که دریافت اسید فولیک با مقدار 5 mg/kg/day به مدت یک هفته به طور معنی داری (05/0>P) تعادل حرکتی در موش های صحرایی را بهبود می بخشد.
نتیجه گیری: در مجموع می توان گفت که اسید فولیک باعث بهبود فعالیت حرکتی در موش های صحرایی نر بالغ می شود.
Khombi Shooshtari M, Moazedi M A, Parham G A. The effects of different doses of folic acid on motor activity of rat. Feyz 2010; 14 (3) :217-222 URL: http://feyz.kaums.ac.ir/article-1-966-fa.html
خمبی شوشتری مریم، معاضدی احمد علی، پرهام غلامعلی. اثرات مقادیر مختلف اسید فولیک بر فعالیت حرکتی در موش های صحرایی نر بالغ. مجله علوم پزشکی فيض. 1389; 14 (3) :217-222