[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره مجله :: شماره جاری :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
بانک‌ها و نمایه‌ها::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
اخلاق در پژوهش::
برای داوران::
تسهیلات پایگاه::
تماس با ما::
::
Basic and Clinical Biochemistry and Nutrition
..
DOAJ
..
CINAHL
..
EBSCO
..
IMEMR
..
ISC
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
enamad
..
:: دوره 10، شماره 2 - ( فصلنامه 1385 ) ::
جلد 10 شماره 2 صفحات 11-7 برگشت به فهرست نسخه ها
مقایسه تأثیرتجویز اکسیتوسین به تنهایی و تجویز توأم اکسی توسین ـ پروپرانولول بر سیر زایمان ـ یک مطالعه تصادفی دوسوکور
مریم کاشانیان* ، زهرا زرین
، maryamkashanian@yahoo.com
چکیده:   (8399 مشاهده)

سابقه و هدف: هدف از این مطالعه مقایسه تأثیر اکسی‌توسین به تنهایی و همراه با پروپرانولول بر روی القاء و سیر زایمان و میزان سزارین می‌باشد.

مواد و رو ش ها: مطالعه به صورت کارآزمایی بالینی تصادفی دوسوکور شاهددار بر روی 150 زن حامله نولی‌پار با سن حاملگی 41-39 هفته تمام و بیشاپ اسکور مساوی یا کمتر از 5، یک قلو و سفالیک صورت گرفت. بیماران به صورت تصادفی به دو گروه تقسیم شدند. در گروه اول (گروه اکسی‌توسین = 75 نفر) اکسی‌توسین را به میزان 2 هزارم واحد در دقیقه برای بیمار شروع کرده و سپس هر 15 دقیقه 2 هزارم واحد در دقیقه افزوده می‌شد تا زمانی که انقباضات مطلوب ایجاد می‌شد و سپس در همین میزان به مدت 8 ساعت ادامه می‌یافت که در صورت ورود بیمار به فاز فعال زایمان، عمل القاء تا زایمان بیمار ادامه می‌یافت. در غیر این صورت، بیمار به بخش منتقل شده و روز بعد پروتکل فوق در مورد بیمار اجرا می‌شد. با این تفاوت که در صورت عدم ورود به فاز فعال پس از 8 ساعت القاء، بیمار سزارین می‌گردید. در گروه دوم (گروه پروپرانولول= 75 نفر) قبل از شروع القاء به روش فوق mg 2 پروپرانولول به صورت داخل وریدی و آهسته به بیمار تزریق شده و سپس القاء با اکسی تو سین به صورت فوق انجام می‌گردید. در صورتی که بیمار به روز دوم القاء می‌رسید، مجدداً قبل از تزریق اکسی‌توسین، mg 2 پروپرانولول داخل وریدی تزریق می شد.

نتایج: بیماران دو گروه از نظر سن مادر، سن حاملگی، بیشاپ اسکور اولیه و وزن نوزادان با یکدیگر تفاوت معنی‌دار نداشتند. تعداد افرادی که در روز اول القاء زایمان کردند بین دو گروه تفاوت معنی‌دار نداشت (54 نفر در گروه اکسی‌توسین (72%) و 62 نفر درگروه پروپرانولول (6/82%). از میان متغیرهای بررسی شده میانگین مدت زمان رسیدن به انقباضات مطلوب در هر دو روز اول و دوم در گروه پروپرانولول به طور معنی‌داری کوتاه‌تر از گروه اکسی‌توسین بود (87/0 ± 59/2 ساعت در مقابل 2 ± 7/3 ساعت)، (000/0= p ) برای روز اول و در روز دوم 1 ± 8/1 ساعت در مقابل 89/0 ± 9/3 ساعت، (002/0 p< ). میانگین فاصله زمانی شروع اینداکشن تا دیلاتاسیون 4-3 ساعت در گروه پروپرانولول در روز اول به طور معنی‌داری کمتر از گروه اکسی‌توسین بود. (6/1 ± 6/3 درمقابل 4/2 ± 6/5 ساعت)، (000/0 p< ). میانگین طول مدت زمان شروع اینداکشن تا زایمان در روز اول در گروه پروپرانولول کمتر از گروه اکسی‌توسین بود. (5/2 ± 67/7 ساعت در مقابل 1/4 ± 18/10ساعت)، ( 000/0 = p ). دوز اکسی‌توسین مورد نیاز در روز اول در گروه اکسی تو سین بیشتر از گروه پروپرانولول بود (8209 ± 8/14372 میلی یونیت در مقابل 4013 ± 11362 میلی‌یونیت)، (005/0 p< ).

نتیجه گیر ی: مصرف پروپرانولول می‌تواند پاسخ به اینداکشن را سریع تر ، طول مدت لیبر را کوتا ه تر و نیز میزان اکسی‌توسین مصرفی را کمتر کند.

واژه‌های کلیدی: پروپرانولول، زایمان القاء شده، بیشاپ اسکور، سزارین، اکسی‌توسین
متن کامل [PDF 205 kb]   (2073 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1387/8/7 | انتشار: 1385/4/24
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Kashanian M, Zarrin Z. A comparison between the effect of oxytocin only and oxytocin plus propranolol on the labor: A double blind randomized trial. Feyz Med Sci J 2006; 10 (2) :7-11
URL: http://feyz.kaums.ac.ir/article-1-90-fa.html

کاشانیان مریم، زرین زهرا. مقایسه تأثیرتجویز اکسیتوسین به تنهایی و تجویز توأم اکسی توسین ـ پروپرانولول بر سیر زایمان ـ یک مطالعه تصادفی دوسوکور. مجله علوم پزشکی فيض. 1385; 10 (2) :7-11

URL: http://feyz.kaums.ac.ir/article-1-90-fa.html



Creative Commons License
This open access journal is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial ۴.۰ International License. CC BY-NC ۴. Design and publishing by Kashan University of Medical Sciences.
Copyright ۲۰۲۳© Feyz Medical Sciences Journal. All rights reserved.
دوره 10، شماره 2 - ( فصلنامه 1385 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علوم پزشکی فیض Feyz Medical Sciences Journal
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 46 queries by YEKTAWEB 4660