:: دوره 11، شماره 5 - ( ضميمه (ويژه نامه 1 تروما) 1386 ) ::
بررسی فراوانی آسیب های ورزشی در مسابقات پسران آموزشگاه های شهر کاشان،1386-1385
منصور سیاح ، اسماعیل فخاریان ، منظردخت بیدگلی ، رسول حمایت طلب
، mansorsayyah@yahoo.com

سابقه و هدف: آسیب­های ورزشی یکی از خطراتی است که دانش­آموزان شرکت­کننده در مسابقات آموزشگاه­ها با آن مواجه می­شوند. با تعیین علل و شرایط بروز آسیب­ها، می­توان راه­کار مناسب جهت پیشگیری و کاهش خطر بروز این آسیب­ها را فراهم نمود. هدف از این مطالعه تعیین فراوانی آسیب­های ورزشی در مسابقات دانش­آموزان آموزشگاه­های شهر کاشان در سال تحصیلی 1386-1385 بود.

مواد و روش­ها: در این تحقیق توصیفی ـ مقطعی، آسیب­های ورزشی در 80 مسابقه با تعداد 2256 ورزش­کار دانش­آموز در مسابقات مقطع تحصیلی ابتدایی، راهنمایی و متوسطه در سال تحصیلی 1386-1385 که به علل مختلف با حضور در میادین برگزاری مسابقات، اطلاعات لازم شامل محل آسیب، نوع ورزش، مقطع تحصیلی و علت بروز در فرم­های ثبت داده­ها ثبت و به کمک شاخص­های آماری تجزیه و تحلیل داده­ها انجام گردید.

نتایج: در مجموع 50 مورد آسیب­های ورزشی در مسابقات ثبت گردید. فراوانی آسیب در مسابقات مقاطع متوسطه، ابتدایی و راهنمایی به ترتیب 21 (42 درصد)، 17 (34 درصد) و 12 (24 درصد) بود. بیشترین آسیب­ها در بازی بسکتبال با 16 مورد (32 در صد) و 7/4 آسیب برای هر 100 ورزشکار و سپس به ترتیب در فوتسال با 13 مورد (26 در صد) و 6/3 آسیب برای هر 100 ورزشکار، هندبال با 7 مورد (14 در صد) و 3 آسیب برای هر 100 ورزش­کار مشاهده گردید.

نتیجه­گیری: فراوانی آسیب­های ورزشی در این تحقیق مشابه یافته­های دیگران است‏‏‏، ولی در مسابقات بسکتبال به ویژه در مقطع متوسطه بیشترین فراوانی آسیب مشاهده گردید. با توجه به این یافته­ها پیشنهاد می­شود در مسابقات بسکتبال به ویژه در مقطع متوسطه توجه خاص از طرف مربیان و مسوولین مراقبت­های پزشکی مبذول شود.

واژه‌های کلیدی: آسیب، دانش آموز، مسابقات ورزشی
دریافت: 1388/7/2 | انتشار: 1386/10/25

Sayyah M, Fakharian E, Bigdeli M, Hamayat-Talab R. Determining the Fequency of Sport Trauma in Boys’ School Sport Competetions, Kashan, 2006-2007. Feyz 2008; 11 (5) :51-55

سیاح منصور، فخاریان اسماعیل، بیدگلی منظردخت، حمایت طلب رسول. بررسی فراوانی آسیب های ورزشی در مسابقات پسران آموزشگاه های شهر کاشان،1386-1385 . مجله علوم پزشکی فيض. 1386; 11 (5) :51-55