[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره مجله :: شماره جاری :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
بانک‌ها و نمایه‌ها::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
اخلاق در پژوهش::
برای داوران::
تسهیلات پایگاه::
تماس با ما::
هوش مصنوعی::
::
Basic and Clinical Biochemistry and Nutrition
..
DOAJ
..
CINAHL
..
EBSCO
..
IMEMR
..
ISC
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
enamad
..
:: ::
برگشت به فهرست مقالات برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی ارتباط الگوهای تغذیه‌ای مدیترانه‌ای و غربی با تعامل اجتماعی در کودکان ۷ تا ۱۳ سال: یک مطالعه مقطعی
محمد مهدی حقیقت لاری ، فاطمه عطوف ، سید رضا الوانی ، محسن تقی زاده ، علیرضا میلاجردی*
، Amkhv@yahoo.com
چکیده:   (166 مشاهده)
زمینه و هدف: تعامل اجتماعی نقش بسیار مهمی در رشد شناختی و هیجانی کودکان ایفا می‌کند. شواهد جدید نشان می‌دهند که الگوهای تغذیه‌ای ممکن است بر رفتارهای اجتماعی تأثیرگذار باشند. این مطالعه با هدف بررسی ارتباط بین الگوهای غالب تغذیه‌ای و سطح تعامل اجتماعی در میان کودکان ۷ تا ۱۳ ساله در ایران انجام شده است.
روش بررسی: در این مطالعه مقطعی، ۳۱۳ کودک به روش نمونه‌گیری تصادفی طبقه‌بندی‌شده از مراکز بهداشتی شهر کاشان انتخاب شدند. الگوی غذایی با استفاده از پرسشنامه‌ی بسامد خوراکی (FFQ) شامل ۱۶۸ ماده‌ی غذایی مورد ارزیابی قرار گرفت و الگوهای غالب تغذیه‌ای با استفاده از تحلیل مؤلفه‌های اصلی (PCA) شناسایی شدند. سطح ارتباط اجتماعی با استفاده از پرسشنامه‌ی تعامل اجتماعی (SCQ) سنجیده شد؛ به‌طوری‌که نمرات بالاتر نشان‌دهنده‌ی ضعف بیشتر در تعامل اجتماعی بود. برای بررسی ارتباط بین الگوهای تغذیه‌ای و نمره‌ی تعامل اجتماعی، از مدل‌های رگرسیون خطی با تعدیل عوامل مخدوش‌کننده استفاده شد.
یافته‌ها: چهار الگوی غالب تغذیه‌ای شناسایی شد: الگوی شبه‌مدیترانه‌ای، غربی، پرچرب و شیرین، و کم‌چرب و شیرین. پیروی بیشتر از الگوی تغذیه‌ای شبه‌مدیترانه‌ای (β= -0.31, p< 0.001) و الگوی کم‌چرب و شیرین (β= -0.37, p< 0.001) با عملکرد بهتر در تعامل اجتماعی همراه بود. در مقابل، پیروی بیشتر از الگوی غربی (β= 0.15, p= 0.009) و الگوی پرچرب و شیرین (β= 0.22, p< 0.001) با ضعف در تعامل اجتماعی ارتباط داشت.
نتیجه‌گیری: یافته‌های این مطالعه نشان‌دهنده‌ی نقش احتمالی الگوهای تغذیه‌ای در عملکرد تعامل اجتماعی کودکان است. پیروی از الگوهای تغذیه‌ای سالم‌تر ممکن است به بهبود رشد اجتماعی در کودکان کمک کند. انجام مطالعات طولی بیشتر برای تأیید این یافته‌ها ضروری است.
واژه‌های کلیدی: الگوهای تغذیه‌ای، تعامل اجتماعی، رژیم غذایی مدیترانه‌ای، رژیم غذایی غربی، کودکان
     
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1404/2/2 | ویرایش نهایی: 1404/5/19 | پذیرش: 1404/4/29
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print



Creative Commons License
This open access journal is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial ۴.۰ International License. CC BY-NC ۴. Design and publishing by Kashan University of Medical Sciences.
Copyright ۲۰۲۳© Feyz Medical Sciences Journal. All rights reserved.
برگشت به فهرست مقالات برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علوم پزشکی فیض Feyz Medical Sciences Journal
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 44 queries by YEKTAWEB 4714