[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره مجله :: شماره جاری :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
بانک‌ها و نمایه‌ها::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
اخلاق در پژوهش::
برای داوران::
تسهیلات پایگاه::
تماس با ما::
::
Basic and Clinical Biochemistry and Nutrition
..
DOAJ
..
CINAHL
..
EBSCO
..
IMEMR
..
ISC
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
enamad
..
:: دوره 11، شماره 3 - ( فصلنامه 1386 ) ::
جلد 11 شماره 3 صفحات 51-45 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی میزان و علل تاخیر در مراجعه بیماران مبتلا به انفارکتوس میو کارد حاد قلب به بیمارستان شهید بهشتی کاشان 1383
محسن تقدسی ، سیدمحمود سیدی نیاسر ، سید غلامعباس موسوی
، taghadosi_M@kaums.ac.ir
چکیده:   (9894 مشاهده)

سابقه و هدف: با توجه به شیوع انفارکتوس میوکارد و اهمیت شناخت و تشخیص زودهنگام آن و این که عدم رسیدگی به موقع می ­ تواند موجب عوارض ناگواری به ویژه دیس ­ ریتمی ­ های قلبی و یا در مراحل پیشرفته ­ تر باعث مرگ شود، این مطالعه به منظور تعیین میزان تاخیر بیماران و علل تاخیر آنها در مبتلایان به انفارکتوس میوکارد بستری در بیمارستان شهید بهشتی کاشان سال 1382 انجام شد.

مواد و روش ­ ها: این مطالعه با طراحی مقطعی ، بر روی 200 بیمار مبتلا به انفارکتوس میوکارد صورت گرفت. اطلاعات مربوط به بیماران از قبیل سن و جنس، میزان درآمد، تحصیلات، سابقه ­ی بیماری قبلی، اولین محل مراجعه پس از درد، چگونگی انتقال به بیمارستان، محل و زمان شروع درد، علا یم همراه و علل تاخیر در پرسشنامه ثبت گردید و افرادی که پس از شروع درد کمتر از دو ساعت مراجعه نمودند،‌ مراجعه بهنگا م، 4-2 ساعت تاخیر جزیی، 8-4 ساعت تاخیر متوسط و بیشتر از 8 ساعت ، تاخیر اطلاق گردید . وضعیت اقتصادی بر اساس حقوق ماهانه ، داشتن ماشین ، مستاجر بودن و میزان درآمد تعیین شد و داده­ها با کمک شاخص ­ های آماری توصیف و با آزمون c 2 , OR, CI مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

نتایج : از 200 بیمار مورد مطالعه، 138 نفر (69 درصد ) مرد بودند. 131 نفر (5/65 درصد ) با تاخیر مراجعه کرده بودند که بیشترین تاخیر طولانی مربوط به زنان بود (47 نفر معادل 8/75 درصد ). افزایش سن باعث طولانی شدن زمان تاخیر به خصوص در گروه سنی 60-45 سال شده بود (0008/0 p ) . 28 نفر ( 1/45 درصد ) و بیماران با تحصیلات پایین 73 نفر 5/74 درصد، میزان درآمد پایین 34 نفر 1/79 ‌ درصد، نسبت به دیگران تاخیر بیشتری نشان دادند (01/0 p ). 154 نفر (77 درصد ) بیمار قبل از رسیدن به بیمارستان ابتدا به پزشک عمومی مراجعه کرد ند . فقط 46 نفر (23 درصد ) مستقیما به بیمارستان مراجعه کرده بودند که از 154 نفر، 89 درصد (137 نفر) تاخیر طولانی بیش از 8 ساعت) داشتند. همچنین 5/14 درصد از بیماران برای انتقال به بیمارستان از اورژانس 115 کمک خواسته بودند (0254/0 p ) . علاوه بر این وجود علایمی مثل تهوع ، استفراغ ، تنگی نفس و سردرد همراه درد قلبی داشتند باعث شده بود که حدود 4/88 درصد از بیماران مراجعه بهنگام به بیمارستان داشته باشند و بیمارانی که در هنگام بروز علا یم قلبی در داخل شهر بودند مراجعه بهنگام بستری نسبت به بیمارانی که خارج از شهر بودند داشتند. (7/60 درصد ) شروع درد قلبی در طول شب باعث تاخیر طولانی بیشتری در بیماران شده بود (4/52 درصد ) و بالاخره شایع ­ ترین علت تاخیر در بیماران به ترتیب انتظار بهبودی خود ب ه خودی (50 درصد) ، نسبت دادن درد به علل غیرقلبی و اهمیت ندادن به درد بوده که این یافته در مردان شایع ­ تر از زنان بوده است (2/56 درصد ).

نتیجه ­ گیری: با توجه به تاخیر بیش از نیمی از مبتلایان به انفارکتوس میوکارد با علل انتظار بهبود خود به خودی، نسبت دادن بیماری به علل غیرقلبی و کاهش اطلاعات آموزشی و اهمیت مراجعه به موقع آنها، توجه بیشتر به تاخیر قبل از بیمارستان و عوامل مرتبط با آن به ویژه دادن آگاهی از علایم، لزوم مراجعه به موقع، روند مراجعه و انتقال بیماران را در مبتلایان نشان می ­ دهد.

واژه‌های کلیدی: میزان تاخیر، علل تاخیر، انفارکتوس میوکارد، تاخیر قبل از بیمارستان
متن کامل [PDF 165 kb]   (2781 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1387/8/5 | انتشار: 1386/7/23
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Taghadosi M, Seyedi S M, Mosavi S G A. Assesment of delayed treatment in patients with acute myocardial infarction at Kashan Shaheed Beheshtee Hospital during 2003-2005. Feyz 2007; 11 (3) :45-51
URL: http://feyz.kaums.ac.ir/article-1-50-fa.html

تقدسی محسن، سیدی نیاسر سیدمحمود، موسوی سید غلامعباس. بررسی میزان و علل تاخیر در مراجعه بیماران مبتلا به انفارکتوس میو کارد حاد قلب به بیمارستان شهید بهشتی کاشان 1383. مجله علوم پزشکی فيض. 1386; 11 (3) :45-51

URL: http://feyz.kaums.ac.ir/article-1-50-fa.html



Creative Commons License
This open access journal is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial ۴.۰ International License. CC BY-NC ۴. Design and publishing by Kashan University of Medical Sciences.
Copyright ۲۰۲۳© Feyz Medical Sciences Journal. All rights reserved.
دوره 11، شماره 3 - ( فصلنامه 1386 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علوم پزشکی فیض Feyz Medical Sciences Journal
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 46 queries by YEKTAWEB 4645