[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: ::
برگشت به فهرست مقالات برگشت به فهرست نسخه ها
مقایسه اثربخشی رفتاردرمانی مثبت نگر گروهی با درمان شناختی رفتاری گروهی بر تنظیم شناختی هیجان در زنان مبتلابه سرطان پستان
منا دانایی کوشا ، سمانه سادات طباطبایی* ، فاطمه شهابی زاده ، قاسم آهی
دانشگاه آزاد اسلامی ، Tabatabaee88@yahoo.com
چکیده:   (80 مشاهده)
سابقه و هدف : سرطان پستان شایع‌ترین نوع سرطان در میان زنان است و به طور بالقوه بر زندگی روزانه زنان از جمله فعالیت های جسمانی، اجتماعی و هیجانی آنان تأثیر می گذارد و موجب بروز مشکلات هیجانی و عاطفی عمیقی می شود، از این رو پژوهش حاضر باهدف مقایسه اثربخشی رفتاردرمانی مثبت نگر گروهی و درمان شناختی رفتاری گروهی بر تنظیم شناختی هیجان در زنان مبتلابه سرطان پستان انجام شد.
مواد و روش : مطالعه حاضر یک مطالعه نیمه تجربی بود که به بررسی متغیر تنظیم شناختی هیجان و خرده مقیاس های آن(ملامت خویشتن، پذیرش، نشخوار فکری، تمرکز مجدد مثبت، دیدگاه گیری، فاجعه سازی و ملامت دیگران، تمرکز مجدد بر برنامه ریزی و ارزیابی مجدد مثبت) پرداخته شد. جامعه آماری پژوهش شامل کلیه زنان مبتلابه سرطان پستان مراجعه‌کننده به بخش کلینیک پستان بیمارستان میلاد شهر تهران در سال 1400 بودند که از بین مراجعین 45 نفر که دارای ملاک های ورود مانند بازه سنی 25-55 سال، دیپلم، متاهل، گذشتن یک ماه از دوره شیمی درمانی بودند به روش نمونه‌گیری در دسترس انتخاب شدند و به‌صورت تصادفی در دو گروه‌ آزمایشی و یک گروه کنترل (هر گروه 15 نفر) قرار گرفتند.  گروه‌های آزمایشی در 8 جلسه 90 دقیقه‌ای به‌صورت هفتگی تحت درمان شناختی_رفتاری و درمان مثبت نگر قرار گرفتند. به‌منظور گردآوری اطلاعات از پرسشنامه تنظیم شناختی هیجان گارنفسکی استفاده شد. داده‌ها با استفاده از تحلیل کوواریانس چند متغیری با نرم­‌افزار SPSS-20  تجزیه‌وتحلیل شدند.
نتایج: نتایج حاکی از تفاوت معنادار بین تأثیر دو درمان بر نمرات متغیر تنظیم شناختی هیجان بود (05/0 (P<. همچنین گروه‌ درمانی شناختی رفتاری در کل و براساس خرده مقیاس های ملامت خویشتن و دیگران، عدم پذیرش، نشخوار فکری، عدم تمرکز مجدد مثبت، عدم دیدگاه گیری و فاجعه سازی در مقایسه با گروه‌ درمانی مثبت نگر تأثیر بیشتری بر زنان مبتلابه سرطان پستان داشت(05/0 (P<.
نتیجه‌گیری: یافته­‌های این مطالعه نشان داد با استفاده از درمان شناختی رفتاری می‌توان تنظیم شناختی هیجان زنان مبتلابه سرطان پستان را بهبود بخشید، بنابراین اصول این روش درمانی می تواند جهت بهبود علائم شناختی هیجان بیماران توسط مشاوران و روان­شناسان در کلینیک‌ها و بیمارستان‌ها بکار برده شود.

واژه‌های کلیدی: رفتاردرمانی مثبت نگر، درمان شناختی رفتاری، تنظیم شناختی هیجان، سرطان پستان
     
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: medicine, paraclinic
دریافت: 1401/9/25 | پذیرش: 1401/12/3
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
برگشت به فهرست مقالات برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علمی پژوهشی فیض ::: دانشگاه علوم پزشکی کاشان KAUMS Journal ( FEYZ )
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 30 queries by YEKTAWEB 4549