[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره مجله :: شماره جاری :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
بانک‌ها و نمایه‌ها::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
اخلاق در پژوهش::
برای داوران::
تسهیلات پایگاه::
تماس با ما::
::
Basic and Clinical Biochemistry and Nutrition
..
DOAJ
..
CINAHL
..
EBSCO
..
IMEMR
..
ISC
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
enamad
..
:: دوره 4، شماره 1 - ( فصلنامه 1379 ) ::
جلد 4 شماره 1 صفحات 96-89 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی وضعیت تنگی تنه اصلی شریان کرونر چپ در مراجعه کنندگان به بیمارستان دکتر شریعتی تهران طی سال های 76-1369
مرتضی آبدار اصفهانی ، محمود اطهری زاده
چکیده:   (31939 مشاهده)

سابقه و هدف: با توجه به شیوع بیماری آترواسکلروز عروق کرونر و عوارض مهم آن مانند انفارکتوس میوکارد و مرگ و میر بالای آن و ویژگی خاص درگیری قسمت تنه اصلی شریان کرونر چپ (LMCAD) که به همراه مرگ و میر بالاتر از یک طرف و سودمندی بیشتری در اقدام درمانی جراحی بای پاس در آن ها نسبت به درمان دارویی و تعیین ارتباط ریسک فاکتورها با آن و حضور یا عدم حضور علایم بالینی و بررسی وضعیت و ویژگی های تنگی LMCA و ارتباط آن با سایر تنگی ها در قسمت های مختلف کرونر چپ و راست، این مطالعه بر روی بیمارانی که تحت آنژیوگرافی عروق کرونر در بیمارستان دکتر شریعتی تهران طی سال های 73-1369 قرار گرفته بودند، صورت پذیرفت.

مواد و روش ها: پژوهش حاضر با روش مطالعه داده های موجود (Existing data) بیماران بستری شده در بیمارستان دکتر شریعتی تهران که آنژیوگرافی عروق کرونر شده اند طی 5 سال افرادی که هیچ گونه شاهد بالینی و یا پاراکلینیکی مبنی بر بیماری روماتیسمی و یا بیماری های قلبی مادرزادی نداشتند، بیماران دارای بیماری تنه اصلی کرونر چپ LMCAD انتخاب شدند. خصوصیات فردی، علایم بالینی، عوامل خطر قلبی-عروقی و نتایج آنژیوگرافی استخراج و در فرم اطلاعاتی ثبت گردید.

یافته ها: از 1479 بیمار، 10% دارای LMCAD بودند. نود و چهار درصد بیماران دارای علامت بالینی مانند درد سینه یا تنگی نفس بودند. شایع ترین عامل خطر همراه با این بیماری هیپرلیپیدمی (در 71% موارد) می باشد. هیپرکلسترول با 60% شایع ترین عامل خطر، همراه و افزایش فشار خون شریانی با کمترین میزان شیوع همراهی (25%) را داشت. ناحیه دیستال با 75% شایع ترین محل تنگی در LCMAD و کمترین شیوع در ناحیه ostium (1%) بود. توزیع LMCA به ترتیب در طول تنه، (11%) در قسمت میانی (6%) و 5% در قسمت پروکزیمال و در 2% درگیری به صورت ectatic بود. توزیع شدت تنگی در LMCA حاکی از بیشترین میزان شیوع مربوط به تنگی های 30% و کمترین میزان مربوط به انسدادهای بالاتر از 90% می باشد. به عبارتی دیگر، 55% بیماران دارای تنگی 40% یا بیشتر بودند. در بررسی ارتباط LMCAD با تنگی در سایر قسمت های کرونری، شایع ترین تنگی همراه در شریان CX (سیرکومفلکس) با 79% موارد و قسمت پروکزیمال شریان نزولی (LAD) در 75% موارد بود. در قسمت دیستال LAD (شریان خلفی نزولی) با 13% و شریان خلفی نزولی با 19% کمترین شیوع همراهی را داشتند.

نتیجه گیری: تنگی شریان کرونری بخصوص در قسمت تنه اصلی شریان کرونر بیماری شایع و با مرگ و میر بالایی همراه است و بررسی صفات بالینی و شیوع عوامل خطر و صفات آنژیوگرافی و ارتباط این تنگی با تنگی های سایر قسمت های کرونری باعث شناخت بیشتر LMCAD می گردد.

واژه‌های کلیدی: تنه اصلی شریان کرونر چپ
متن کامل [PDF 1257 kb]   (3959 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1387/8/26 | انتشار: 1379/1/27
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Abdar Esfahani M, Atharyzadeh M. Study of narrowing status of the main left coronary artery in patients referring to Dr. Shariati Hospital, 1990-94 . Feyz 2000; 4 (1) :89-96
URL: http://feyz.kaums.ac.ir/article-1-469-fa.html

آبدار اصفهانی مرتضی، اطهری زاده محمود. بررسی وضعیت تنگی تنه اصلی شریان کرونر چپ در مراجعه کنندگان به بیمارستان دکتر شریعتی تهران طی سال های 76-1369 . مجله علوم پزشکی فيض. 1379; 4 (1) :89-96

URL: http://feyz.kaums.ac.ir/article-1-469-fa.html



Creative Commons License
This open access journal is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial ۴.۰ International License. CC BY-NC ۴. Design and publishing by Kashan University of Medical Sciences.
Copyright ۲۰۲۳© Feyz Medical Sciences Journal. All rights reserved.
دوره 4، شماره 1 - ( فصلنامه 1379 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علوم پزشکی فیض Feyz Medical Sciences Journal
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 46 queries by YEKTAWEB 4645