[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره مجله :: شماره جاری :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
بانک‌ها و نمایه‌ها::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
اخلاق در پژوهش::
برای داوران::
تسهیلات پایگاه::
تماس با ما::
::
Basic and Clinical Biochemistry and Nutrition
..
DOAJ
..
CINAHL
..
EBSCO
..
IMEMR
..
ISC
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
enamad
..
:: دوره 4، شماره 1 - ( فصلنامه 1379 ) ::
جلد 4 شماره 1 صفحات 6-1 برگشت به فهرست نسخه ها
پایه ریزی روش الیزا و بررسی قدرت آن در تشخیص افراد حساس به زعفران
اعظم صامعی ، عبدالرضا وارسته
، samei_a@kaums.ac.ir
چکیده:   (7467 مشاهده)

سابقه و هدف: با توجه به حساسیت زایی زعفران در انسان و عوارض شناخته شده آن، این تحقیق به منظور پایه ریزی روش الیزا و تعیین قدرت آن در تشخیص افراد حساس به زعفران در مراجعه کنندگان به مرکز بهداشتی شهرستان گناباد طی سال 1373 انجام گرفت.

مواد و روش ها: برای پایه ریزی روش الیزا تحقیق به روش توصیفی (Descriptive) از نوع اکتشافی و در مرحله دوم برای تشخیص قدرت آن از روش کارآزمایی بالینی از نوع تشخیصی استفاده گردید. آزمایش پوستی prick با استفاده از عصاره تام گرده زعفران بر روی 43 بیمار که سابقه حساسیت داشتند صورت پذیرفت. افرادی که نتیجه آزمایش پوستی آن ها مثبت بود به عنوان گروه مورد و افرادی که نتیجه آزمایش پوستی آن ها منفی می باشد به عنوان گروه شاهد تلقی شدند. در این پژوهش، آزمایش الیزا بر روی سرم افراد مذکور انجام گرفت. در صورتی که OD سرم مساوی یا بیشتر از 0.3 بود به عنوان نمونه مثبت مد نظر قرار گرفت. حساسیت، ویژگی، ارزش اخباری مثبت، منفی و کارآیی کلی آزمایش تعیین گردید.

یافته ها: از 43 نفر مورد بررسی، 23 نفر حساس و 20 نفر غیر حساس به گروه زعفران شناسایی شدند. نتایج حاصل از آزمایش الیزا نشان داد که از 23 فرد حساس به زعفران براساس آزمایش پوستی پریک، 18 نفر حساس و 5 نفر غیر حساس به زعفران می باشند. همبستگی دو روش فوق 78%، ویژگی آزمایش الیزا 100% و ارزش پیش بینی مثبت آن 100% بود.

نتیجه گیری: با توجه به قدرت کامل روش توسعه یافته الیزا در تشخیص افراد حساس به زعفران، از این آزمایش می توان برای تشخیص افراد حساس بویژه دست اندرکاران تولید و عرضه زعفران استفاده نمود.

واژه‌های کلیدی: زعفران، گرده، آلرژی، الیزا
متن کامل [PDF 1050 kb]   (1555 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1387/8/26 | انتشار: 1379/1/27
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Samei A, Varasteh A. ELISA based method for detection of sensitivity. Feyz 2000; 4 (1) :1-6
URL: http://feyz.kaums.ac.ir/article-1-457-fa.html

صامعی اعظم، وارسته عبدالرضا. پایه ریزی روش الیزا و بررسی قدرت آن در تشخیص افراد حساس به زعفران . مجله علوم پزشکی فيض. 1379; 4 (1) :1-6

URL: http://feyz.kaums.ac.ir/article-1-457-fa.html



Creative Commons License
This open access journal is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial ۴.۰ International License. CC BY-NC ۴. Design and publishing by Kashan University of Medical Sciences.
Copyright ۲۰۲۳© Feyz Medical Sciences Journal. All rights reserved.
دوره 4، شماره 1 - ( فصلنامه 1379 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علوم پزشکی فیض Feyz Medical Sciences Journal
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 46 queries by YEKTAWEB 4645