[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره مجله :: شماره جاری :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
بانک‌ها و نمایه‌ها::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
اخلاق در پژوهش::
برای داوران::
تسهیلات پایگاه::
تماس با ما::
هوش مصنوعی::
::
DOAJ
..
CINAHL
..
EBSCO
..
IMEMR
..
ISC
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
enamad
..
آمار نشریه
تعداد دوره های نشریه: 30
تعداد شماره ها: 154
تعداد مشاهده ی مقالات: 20438426
تعداد دریافت (دانلود) مقالات: 7129420

تعداد کل نویسندگان: 7783
نویسندگان غیر تکراری: 5402
نویسندگان تکراری: 2381
درصد نویسندگان تکراری: 31

مقالات دریافت شده: 5101
مقالات پذیرفته شده: 2179
مقالات رد شده: 2844
مقالات منتشر شده: 2070

نرخ پذیرش: 42.72
نرخ رد: 55.75

میانگین دریافت تا پذیرش: 194 روز
میانگین دریافت تا اولین داوری: 15.3 روز
میانگین پذیرش تا انتشار: 42.9 روز

آمار تفکیکی سه سال اخیر:
مقالات دریافت شده: 617
مقالات پذیرفته شده: 203
مقالات رد شده: 340
مقالات منتشر شده: 203

نرخ پذیرش: 32.9
نرخ رد: 55.11

میانگین دریافت تا پذیرش: 106 روز
میانگین دریافت تا اولین داوری: 10.8 روز
میانگین پذیرش تا انتشار: 42.9 روز
____
..
:: دوره 4، شماره 2 - ( فصلنامه 1379 ) ::
جلد 4 شماره 2 صفحات 82-77 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی شیوع گواتر در دانش آموزان شهر و روستاهای کویری کاشان طی سال تحصیلی 77-1376
فخرالدین صدر* ، صفرعلی طالاری ، حمید شاعری
، sadr_f@kaums.ac.ir
چکیده:   (9984 مشاهده)

سابقه و هدف: با توجه به آمار متفاوت شیوع گواتر در اغلب مناطق کشور و عوارض ناشی از آن و نبود آمار دقیق و جامع از فراوانی گواتر در منطقه کاشان این مطالعه به منظور تعیین فراوانی گواتر در دانش آموزان شهر و روستاهای کویری کاشان طی سال تحصیلی 77-1376 انجام گرفت.

مواد و روش ها: پژوهش حاضر با روش توصیفی (Descriptive study) بر روی 3130 دانش آموز دختر و پسر صورت پذیرفت. نمونه ها از مجموع 30 مدرسه از مدارس شهر و روستاهای کویری کاشان به طور تصادفی انتخاب شدند به گونه ای که 10 مدرسه ابتدایی، 6 مدرسه راهنمایی و 4 دبیرستان در شهر، 5 مدرسه ابتدایی، 3 مدرسه راهنمایی و 2 دبیرستان از روستا را شامل گردید. پس از مراجعه به این مدارس از کلاس ها و دانش آموزان نمونه به طور تصادفی انتخاب و خصوصیات فردی، سن، جنس، مقطع تحصیلی، وضعیت تحصیلی، محل سکونت، شغل پدر و مادر و تعداد خانوار در پرسش نامه ثبت شد و از کلیه دانش آموزان معاینه بالینی به روش Bimanual توسط دستیار داخلی تحت آموزش و نظر متخصص داخلی انجام گرفت و براساس معیار WHO وجود و درجه گواتر تعیین شد. وضعیت تحصیلی نیز براساس معدل ثلث سوم سال قبل به گروه های خوب، متوسط و ضعیف تقسیم گردید. شیوع گواتر در نمونه ها تعیین و شیوع واقعی آن در جامعه برآورد شد.

یافته ها: از 3130 نفر دانش آموز مورد مطالعه، 2548 نفر از شهر که به تفکیک 1308 نفر (51.3) پسر و 1240 نفر (48.6) دختر و 582 نفر از روستا که به تفکیک 342 نفر (58.7%) پسر و 240 نفر (41.3%) دختر بودند. از مجموع افراد مورد مطالعه، 47% دارای گواتر بودند که شیوع آن در دخترها 4.09% و در پسرها 59.1% بود که به تفکیک در جامعه شهری 45.7% و در روستا 52% مبتلا به گواتر بودند. شیوع گواتر در دانش آموزان ابتدایی 40.4%، در دانش آموزان راهنمایی 50.9% و در دبیرستان ها 54.7% می باشد. شایع ترین گروه سنی مبتلا به گواتر گروه سنی 16 تا 17 سال با ابتلا 62.2% بود که بیشترین آن گواتر 1b با شیوع 28.4% و کمترین آن گواتر درجه 3 با فراوانی 0.3% بود. شیوع گواتر در دانش آموزان با وضعیت تحصیلی خوب 38.2% و در دانش آموزان متوسط 50% و در دانش آموزانی که از نظر تحصیلی ضعیف بودند، 70% مشاهده شد. شیوع گواتر در جنس مذکر بیش از مونث بود.

نتیجه گیری: با توجه به هیپرآندمیک بودن گواتر در مناطق کویری و تناقض های مختلف در ارتباط با سن و جنس لزوم به بررسی علل و عوامل موثر در آن توصیه می گردد.

واژه‌های کلیدی: گواتر، دانش آموز، کاشان، مناطق کویری
متن کامل [PDF 1038 kb]   (2217 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1387/8/26 | انتشار: 1379/4/25
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Sadr F, Talari S A, Shaeri H. Prevalence of Goiter among the students in rural and urban region of Kashan, 1996-97 . Feyz Med Sci J 2000; 4 (2) :77-82
URL: http://feyz.kaums.ac.ir/article-1-450-fa.html

صدر فخرالدین، طالاری صفرعلی، شاعری حمید. بررسی شیوع گواتر در دانش آموزان شهر و روستاهای کویری کاشان طی سال تحصیلی 77-1376 . مجله علوم پزشکی فيض. 1379; 4 (2) :77-82

URL: http://feyz.kaums.ac.ir/article-1-450-fa.html



Creative Commons License
This open access journal is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial ۴.۰ International License. CC BY-NC ۴. Design and publishing by Kashan University of Medical Sciences.
Copyright ۲۰۲۳© Feyz Medical Sciences Journal. All rights reserved.
دوره 4، شماره 2 - ( فصلنامه 1379 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علوم پزشکی فیض Feyz Medical Sciences Journal
Persian site map - English site map - Created in 0.18 seconds with 47 queries by YEKTAWEB 4774