[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره مجله :: شماره جاری :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
بانک‌ها و نمایه‌ها::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
اخلاق در پژوهش::
برای داوران::
تسهیلات پایگاه::
تماس با ما::
::
Biochemistry and Nutrition in Metabolic Diseases
..
DOAJ
..
CINAHL
..
EBSCO
..
IMEMR
..
ISC
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
enamad
..
:: دوره 4، شماره 2 - ( فصلنامه 1379 ) ::
جلد 4 شماره 2 صفحات 36-28 برگشت به فهرست نسخه ها
میزان دقت اندازه گیری فشارخون شریانی به روش غیرمستقیم توسط گروههای کادر پزشکی در بیمارستان شهید مدرس
حبیب الله سعادت* ، علی نوروزی ، محمدحسن نمازی ، مرتضی صافی
چکیده:   (17496 مشاهده)

سابقه و هدف: با توجه به شیوع زیاد و اهمیت کشف فشار خون بالا و عوارض شناخته شده عدم اندازه گیری صحیح آن و به منظور میزان دقت و قدرت اندازه گیری فشار خون به روش غیر مستقیم توسط گروه های مختلف کادر پزشکی، این تحقیق در بیمارستان شهید بهشتی طی سال های 76-1375 انجام گرفت.

مواد و روش ها: پژوهش حاضر به روش کارآزمایی بالینی (Clinical trial) از نوع تشخیصی بر روی 157 بیمار داوطلب کاتتریسم قلب که به طور مستمر مراجعه نمودند، صورت پذیرفت. فشار خون داخل آئورت توسط متخصص قلب حین کاتتریزاسیون تعیین و حدود دو دقیقه بعد فشار خون توسط یک نفر از کادر پزشکی شاغل که از یکی از گروه های نه گانه دستیار قلب، دستیار داخلی، پرستار CCU، پرستاران قلب، پرستار داخلی، کارورز، کارآموز، دانشجوی پرستاری و بهیار بودند با فشار سنج عقربه ای با کاف استاندارد اندازه گیری شد. تفاوت مطلق اندازه گیری های غیر مستقیم از مستقیم به عنوان مبنای صحیح تعیین و با Paired t-test مورد قضاوت آماری قرار گرفتند و نیز قدرت گروه های کادر پزشکی در تشخیص فشار خون بالا بر مبنای بیشتر از 139/89 میلی متر جیوه تعیین گردید.

یافته ها: از مجموع 157 نفر مورد بررسی، 109 نفر (69.4%) مرد و 48 نفر (30.6%) زن در سنین 12.8±48 سال بودند. اغلب گروه ها فشار سیستولی را کمتر و فشار دیاستولی را بیشتر از حد واقعی گزارش نموده اند. فشار خون سیستولی 13 میلی متر جیوه و یا حدود 10% از مقدار واقعی آن تفاوت داشت (P<0.001)، فشار دیاستولی به میزان 10.7 میلی متر جیوه و یا حدود 14% اختلاف داشت (P<0.001). تفاوت مطلق فشار در هر یک از گروه ها از نظر آماری معنی دار بود و برای فشار سیستولی بیشترین مقدار تفاوت به اندازه 17.4 میلی متر جیوه و یا 13.2% مربوط به گروه دستیاران داخلی و کمترین آن به مقدار 10.3 میلی متر جیوه یا 8.3% مربوط به پرستاران داخلی بود و برای فشار دیاستولی بیشترین مقدار تفاوت با اندازه 15.3 میلی متر جیوه و یا 20% مربوط به گروه پرستاران قلب و کمترین مقدار تفاوت با اندازه 5.3 میلی متر جیوه و یا 7.2% مربوط به گروه دانشجویان پرستاری می باشد.

نتیجه گیری: با توجه به محدودیت حساسیت و ویژگی شیوه متداول اندازه گیری فشار خون به روش غیر مستقیم (کاف) انجام چنین تحقیقاتی را در سایر مراکز آموزشی، درمانی برای بررسی بیشتر و اطلاع از علل آن و نیز رعایت اصول علمی و عملی برای اندازه گیری فشار خون و آموزش این نکات به دست اندرکاران امر درمان بیماران توصیه می نماید.

واژه‌های کلیدی: فشارخون شریانی، فشارخون سیستولی، فشارخون دیاستولی
متن کامل [PDF 1489 kb]   (1957 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1387/8/26 | انتشار: 1379/4/25
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Sadat H A, Noorouzi A, Namazi M H, Safi M. Precision of arterial blood pressure measurement by indirect method by medical staff of Shahid Moddares Hospital . Feyz Med Sci J 2000; 4 (2) :28-36
URL: http://feyz.kaums.ac.ir/article-1-442-fa.html

سعادت حبیب الله، نوروزی علی، نمازی محمدحسن، صافی مرتضی. میزان دقت اندازه گیری فشارخون شریانی به روش غیرمستقیم توسط گروههای کادر پزشکی در بیمارستان شهید مدرس . مجله علوم پزشکی فيض. 1379; 4 (2) :28-36

URL: http://feyz.kaums.ac.ir/article-1-442-fa.html



Creative Commons License
This open access journal is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial ۴.۰ International License. CC BY-NC ۴. Design and publishing by Kashan University of Medical Sciences.
Copyright ۲۰۲۳© Feyz Medical Sciences Journal. All rights reserved.
دوره 4، شماره 2 - ( فصلنامه 1379 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علوم پزشکی فیض Feyz Medical Sciences Journal
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 46 queries by YEKTAWEB 4660